Pannbiff med lök och skysås

av Åse

Hej fina ni!

Jag kämpar på här i sjukstugan, så otroligt trött på detta nu.
Ringde till Capio innan men det är inget att göra, är ett virus och det biter inte antibiotika på. Antiinflammatoriskt, dricka mycket, vila och bedöva med tex kyla (hals och svalg) – Jag sippar på en mugg med varmt citron- och ingefärsvatten nu.
Hostan är bättre som tur är!

Nåväl nog om det.
Husmanskost – Jag ÄLSKAR! Och just Pannbiffar med lök är en klassiker som ofta stod på vårt matbord hemma på gården när jag växte upp (Uppväxt på en bondgård mitt i Helsingborg)

På Nicholas, Michelles och Junis födelsedag 4 november så åt vi just detta!
FESTLIGT faktiskt! Och det blev så himlans gott! Saftiga smakrika biffar, karamelliserad lök och en god löksky – YUMMIE!

MASSOR med lök ska det ju vara hehe
Jag väljer att inte göra en löksås, utan lägger löken på biffarna så kan man enkelt plocka bort om man inte tycker om.

VOILA! Hur gott som helst! Jag hade velat ha brysselkål också men det glömde jag köpa.

Om man inte vill ha i ströbröd så kan man ersätta det med 2 kalla rivna potatisar eller 1 dl havregryn.
Välj det som passar era känsligheter eller behov bäst. Jag hade havregryn i.
Servera med valfritt tillbehör!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannbiff med lök och skysås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

Pannbiffar:
1 kg nötfärs
1 dl havregryn eller 2 kokta kalla rivna potatisar eller 1 dl ströbröd
1/2 dl grädde
1 dl vatten
1,5 dl mjölk
2 ägg
1 riven gul lök
1 finhackad stekt lök
1,5 msk konc. kalvfond
1,5 msk japansk soja
salt, peppar
smör att steka i

Skysås:
4 gula stora lökar
4 dl vatten
1 msk japansk soja
1,5 msk konc. kalvfond
salt, peppar
ev. + 2 tsk svart vinbärsgelé (för att balansera sötman i såsen)


Instruktioner

Sätt ugnen på 65 g.
Blanda havregryn/potatis/ströbröd med vätskan och låt svälla i 5 minuter.
Blanda ihop färs, riven lök, stekt lök, ägg, soja, fond, salt och peppar. Är du osäker på sältan så stek en liten bit köttfärs och smaka av. Jag brukar bara dra några varv med salt och pepparkaret efter soja och kalvfond är tillsatt.
Forma biffar och stek dem på medelvärme ca 4-5 minuter på varje sida, lägg över i ugnsform.
Ställ in biffarna i ugnen och varmhåll dem där.
Skala löken och skär i tunna skivor, stek dem gyllenbruna i smör i samma panna som biffarna. När löken är klar, lyft upp och lägg på biffarna. I samma panna som biffar och lök stekt i: Häll på vatten, fond, soja. Låt puttra några minuter och smaka av med salt, peppar och gärna lite svart vinbärsgelé.
Vill man ha en lite krämigare sås kan man vispa ner lite grädde.
Servera med valfritt tillbehör som potatis, ärtor, brysselkål, inlagd gurka, rårörda lingon eller andra grönsaker som broccoli/blomkål.

 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Susanne Berggren 13 november, 2021 - 07:59

Hej ! Följare sen flera år tillbaka ☺️
Jag har en önskan om ett inlägg där du beskriver hur din matdag kan se ut en vanlig dag .
Sen älskar jag såklart dina recept men också dina sminktips och klädtips . Vissa har jag kopierat rakt av 🤪 så tack för all inspiration och allt du delar med dig av och krya på dig 😘
Kram från Susanne

Svara
Åse 13 november, 2021 - 13:19

Hej Susanne!

Jag kan tänka på att göra det!
Roligt att du gillar mina tips =) 🥰🙏🏻 KRAM!

Svara
Anette Sjöberg 11 november, 2021 - 18:40

Hej Åse, jag kommer med en lite udda fråga här, vid ett tidigare inlägg så betraktade jag din tv och media bänk?
Har ni tv:n på den trots utan ben eller är tv:n väggförankrad? För övrigt var köpte ni bänken?
Håller på och inreder till utfluget barn.
Följt dig länge och det har utvecklats mycket, Såå inspirerande är du.
Kram Anette

Svara
Åse 11 november, 2021 - 18:47

Hej!

Tv:n är vägghängd =)
Bänken är IKEA Bestå fast med marmortop och fronter & ben från Superfront så det är bara stommen som är från IKEA.
Tack snäkla, vad glad jag blir att du följer och stannar kvar! 🥰

Svara
ÅsaS 11 november, 2021 - 16:37

Husmanskost när det är som godast! Älskar stekt lök. Och då ska den vara hårt stekt. Vet att mamma fick steka lök i ”omgångar” för att vi skulle bli nöjda. Ner i pannan och vända, lite färg och så hårt stekt. Har kommit på mig själv med att göra detsamma. Särskilt när det kommer till bacon..
Du kämpar med din förkylning från h***, jag kämpar med min rygg/nacke. Tack och lov har jag kunnat lägga bort tabletterna nu, efter ett välbehövligt pass hos kiropraktorn (som f ö heter samma som din 😏)
Ikväll blir det nog kycklinggyros/-kebab, men snart är det läge för riktig husman – pannbiff!
Kram, och fortsätt krya! ❤️

Svara
Anna 11 november, 2021 - 16:06

Det där ser så gott ut! Får bli kvällens middag 🙂

Svara
Åse 11 november, 2021 - 15:03

Mums! Hur många kilo färs går åt när du gör dessa?!
Krya på dig 😘

Svara
Åse 11 november, 2021 - 15:04

Hej vännen, det står: 1 kg nötfärs =) KRAM och tack 💖

Svara
Åse 11 november, 2021 - 15:09

Tänkte mer när DU gör dessa till hela din stora familj 🥰. 😉

Svara
Åse 11 november, 2021 - 15:10

Jag hade ca 1,5 när jag gjorde till alla för vi har ju tre fullvuxna män 😅❤️

Svara
Jeanette 11 november, 2021 - 13:43

Såå gott med vanlig husmanskost.
Krya på dig fina du<3

Svara
Åse 11 november, 2021 - 15:04

Men visst är det! tack rara 💖🙏🏻

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.