Pannacotta med espresso- och choklad

av Åse

Hej vänner!

Jag ska inte sticka under stol med att fredagspeppen lyser lite med sin frånvaro efter denna veckans dystra nyheter men jag ska göra mitt bästa för att njuta av kvällen och det önskar jag er också ❤️

Det är oerhört sällan jag gör dessert numera, förr gjorde jag ju alltid det – ska ”bättra mig” haha! Men det är ju trevligt på helgen! Detta ska vi mumsa på ikväll SLURP!

Jag älskar Pannacotta i alla former och det här är en mustig ljuvlig dessert.

Jag använder inte vitt strösocker, min favorit är NICK’S (HÄR)
Chokladhalten avgör ni själva, jag vill ha lite socker i min så väljer 86% och den tycker jag är väldigt god dessutom.

MUMSIGT!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacotta med espresso- och choklad


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

3 dl grädde
1 dl espresso
2 gelatinblad
4 rutor choklad
23 msk socker av valfri sort


Instruktioner

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden. Stäng av plattan och rör ner espresso, choklad, sötning och urkramad gelatin. Låt svalna och häll upp i glas.
Låt stå kallt 2-4 timmar. Garnera med vispad grädde, espressobönor, riven mörk choklad och gärna en physalis.

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Maria 16 september, 2020 - 16:39

Expresso kaffet. Kokar du det så det blir starkt? Och sen häller i det i grädden?

Svara
Åse 17 september, 2020 - 10:58

Yes vi har en maskin så det går fort. Du kan använda vanligt starkt kaffe.

Svara
ÅsaS 15 mars, 2020 - 16:29

Från att aldrig ha gjort pannacotta, har jag gått till att stå på jobbet och göra det varje vecka! Hade fått för mig att det var svårt och tidskrävande, men ack vad fel jag hade!
Kanske dags att börja göra det hemma också!

Denna Corona-hysteri skrämmer mig. Inte själva viruset, utan mer folks beteende när det kommer till bunkring av matvaror och toapapper.. Visst, jag har respekt för ev smittspridning, men sunt förnuft brukar räcka långt.

Kram och hoppas alla får hålla sig friska och krya!

Svara
Åse 17 mars, 2020 - 11:18

Det är sååååå enkelt 💖
Ja verkligen hysterin skrämmer! jag har slutat att lyssna på nyheterna och läsa allehanda skrämmande rubriker, det gör mig inget gott – jag följer direktiven det räcker. KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.