Palsternackspuré med tryffel

28 juni, 2020

Innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore

Hej vänner!

Jag sitter i fåtöljen under filten och strökollar på Midsomer Murders. Efter fantastiska kvällar på altanen känns det ändå lite mysigt att få mysa inomhus lite!

Frukost i morse innan vi tog tag i hundrafemtioelva saker som vi skulle hinna med under dagen.
Vi har haft en gedigen lista under helgen att beta av här och vi blev näääääästan klara! Jisses som vi slitit.

I går handlade jag uteväxter att plantera i stenrabatten i nya loungehörnan som vi inreder nu.


Hade tre Bauhaus bonuscheckar att lösa in så härligheten gick på bara 16 kronor! Hehe

Granne Anna kom in med en iskaffe till mig innan lunch och vi hade lite trädgårdssnack. Efter det satte jag igång med att plantera i stenrabatten.
Jisses – vilket slitgöra! Att gräva i stenrabatt med ”gatusten” som låg nergrävda var ingen dans på rosor.
Sedan lövsug efter det för att få bort uppgräven bark. Kan ju säga att jag nog tränat flera överkroppspass i dag =)

Regnet kom men det var inte så kraftigt så jag fortsatte gräva.
Preciiiiis när jag var klar så öppnade sig himlen!
Var väldigt eftrerlängtat för det innebar att jag slapp vattna =) Och Daniel hade precis gödslat gräsmattan.

HURRA!

Olivträdet och Mini Guldpampas i krukor.

Tea Rose – miniatyrros som jag fick av mamma för många många år sedan, denna kan blomma fram till november här.

I går blev det ugnsrostade rotfrukter (morot, rödbeta, gulrot) och lite salt och Nick’s Fibersirap med smak av honung)

Lite fetaost över sista 10 minuterna.

Grillade färdigköpta lammskivor och kycklinglårfilé.
Till det gjorde jag palsternackspuré som jag smaksatte med tryffelolja
HUR GOTT!?

Palsternackspuré är ju så enkelt men gott.
Till 2 personer tar jag 1 stor palsternacka, skalar och tärnar och kokar mjuk i lättsaltat vatten. Låter rinna av i durkslag och ångar sedan av. Mixa med stavmixer med 1/2 dl gräddfil, creme fraiche eller grädde. Smaka av med salt & peppar och i detta fallet tryffelolja.

MUMS!

Nu blir det natti så hörs vi i morgon ❤️

Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

CeciliaSkor 30 juni, 2020 - 14:33

Hej fina Åse!
Här kommer en liten hälsning från Italien. Tänk att jag klarar inte av tryffel i några former och jag måste säga att italienarna är inte alls lika galna i denna lilla knöl som svensken. Man äter kanske en risotto med riven tryffel 2 ggr om året thats it. Här blir det köttfärssås till middag, brorsans recept ( Han var med i Sveriges mästerkock några avsnitt, en av de första säsongerna 🙂 ) .
Massor av kramar C

Svara
Åse 1 juli, 2020 - 11:08

Hej raring!

Även i Sverige tycker jag det är en vägdelare haha! Stöter på många som inte alls gillar smaken.
Vad smarrigt med köttfärssås! Kul att brorsan var med! KRAM kram!

Svara
Kristina 30 juni, 2020 - 10:26

så fin uteplats ni har. hur många grader och minuter hade du på rotsakerna? är det din vitlökssås som du har till också?

Svara
Åse 1 juli, 2020 - 11:09

Tack <3
200 grader i ca 35-40 minuter (när rödbetorna är klara)
Och yes min vitlökssås har vi till allt haha!

Svara
Stefan 29 juni, 2020 - 20:38

Känns som att du hinner med hur mycket som helst om dagarna!
Heja heja!
lyfte på ögonbrynen angående bauhaus-rabatterna… är det favoritaffären just nu eller?

Svara
Åse 29 juni, 2020 - 21:07

Haha nä det vill jag inte säga, är nog eg mer för Hornbach 😅 Men vi har köpt utemöbler, parasoll, SPA etc där så det var lite bonus att använda upp =)

Svara
Jenny 28 juni, 2020 - 23:40

Härligt med kroppsarbete 👍 här har jag klippt gräset i flera timmar å lite annat trädgårdsarbete 🌸🌸🌸

Svara
Åse 28 juni, 2020 - 23:41

Heja!! Bästa tiden ju att få gratis träning! 😍🙌🏻 Kram kram!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.