Oxfilépasta med tryffel och parmesan

av Åse

Hej hej!

Hoppas ni har en fin start på lördagen!
Här har vi massor att göra, känns som helgerna alltid går åt att fixa och dina hemma men så är det ju med stort hus och trädgård.
To-do listan är lång.
Uterummet är nääääästan klart! Golvet har kommit och ska läggas nästa helg när fukten från trallen är borta (Har värmefläkt som går om nätterna)
Vi väntar på ett fast parti som ska monteras vecka 41 utöver det så blir det inflytt om ca 1,5 vecka med andra ord! Vi är supernöjda! Så glad att vi gjorde slag i saken efter flera års velande.
Vårt är bara semi-isolerat men vi börjar med värmefläkt och elektrisk kamin så går vi över till luftvärmepump sedan så kan vi njuta av det hela året.

Tjejerna är väl lite lagom glada över to-do listan hehe men så är det! Alla får dra sitt strå till stacken.

Plötsligt så var det ogräs ÖVERALLT! Får väl ”tacka” regnet för det..

Jag ska måla teglet i uterummet strax, dels den biten som är omålad sedan vi tog bort den platsbyggda träsoffan men sedan ska hela sidan tas så det blir fräscht.
Daniel lär ha några timmar framför sig när allt bråte ska till tippen.

Nåja! I går åt vi detta! Muuuuuuuuums! Har receptet i lite olika versioner här på bloggen (och i Åses Kök boken) men så här gjorde vi igår! Det är så galet gott 👍🏻💖
Pastan är Risentas bönpasta lasagneplattor som jag skär i breda remsor! Blir såååå mycket bättre än bönpasta tagliatelle.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oxfilépasta med tryffel och parmesan


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

* 120 g bönpasta (torr vikt) alt. valfri pasta
200 gr. oxfilé
smör/olja att steka i.
250 g champinjoner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 tsk konc. oxfond
salt, svartpeppar
2 msk Zeta svamp med tryffel eller tryffelolja
1 dl riven parmesan
Bladspenat eller Ruccola


Instruktioner

Ta fram oxfilén i tid så den blir rumstempererad (ca 1 timme)
Skär i 1 cm strimlor. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna.
Koka pastan.
Stek snabbt i smör/olja i het panna, salta och peppra lite. Oxfilén ska i princip bara ner och vända och så fort köttsaften syns ska den upp på fat.
I samma panna stek schalottenlök och vitlök. Rör ner creme fraiche, grädde och vitt vin. Rör ner tryffelcreme, fond och parmesan, smaka av med peppar och eventuellt salt.
Blanda ihop med oxfilé och pastan.
Lägg upp bladspenat eller rtuccola på två tallrikar och lägg på pastan.

Noteringar

Tips när det gäller bönpasta. Köp lasagneplattor, koka upp snabbt i saltat vatten och låt rinna av. Skär sedan i remsor. Godar än tex tagliatelle med lite bredare pasta.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Italienska kalvfärsköttbullar i Crockpot - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 6 oktober, 2022 - 11:49

[…] jag klippt till breda remsor! Ett tips om ni vill ha bönpasta, jag gillar inte de tunna som finns (HÄR ser ni hur det blir när man […]

Svara
Aziz 5 september, 2022 - 17:26

Du har inte skrivit om vad man ska göra med champinjoner. Jag gissar att man steker dem?

Svara
Eva Larsson 12 september, 2020 - 13:14

Det låter härligt med uterummet, blir säkert jättefint och användbart! Receptet låter jättegott! Jag gjorde något liknande härom helgen. Har just upptäckt tryffelolja som är så gott! Vi fick den på en risotto på en restaurang och var tvungen att köpa. Ha det fint!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.