Oxfilépasta med tryffel och parmesan

12 september, 2020

Hej hej!

Hoppas ni har en fin start på lördagen!
Här har vi massor att göra, känns som helgerna alltid går åt att fixa och dina hemma men så är det ju med stort hus och trädgård.
To-do listan är lång.
Uterummet är nääääästan klart! Golvet har kommit och ska läggas nästa helg när fukten från trallen är borta (Har värmefläkt som går om nätterna)
Vi väntar på ett fast parti som ska monteras vecka 41 utöver det så blir det inflytt om ca 1,5 vecka med andra ord! Vi är supernöjda! Så glad att vi gjorde slag i saken efter flera års velande.
Vårt är bara semi-isolerat men vi börjar med värmefläkt och elektrisk kamin så går vi över till luftvärmepump sedan så kan vi njuta av det hela året.

Tjejerna är väl lite lagom glada över to-do listan hehe men så är det! Alla får dra sitt strå till stacken.

Plötsligt så var det ogräs ÖVERALLT! Får väl ”tacka” regnet för det..

Jag ska måla teglet i uterummet strax, dels den biten som är omålad sedan vi tog bort den platsbyggda träsoffan men sedan ska hela sidan tas så det blir fräscht.
Daniel lär ha några timmar framför sig när allt bråte ska till tippen.

Nåja! I går åt vi detta! Muuuuuuuuums! Har receptet i lite olika versioner här på bloggen (och i Åses Kök boken) men så här gjorde vi igår! Det är så galet gott 👍🏻💖
Pastan är Risentas bönpasta lasagneplattor som jag skär i breda remsor! Blir såååå mycket bättre än bönpasta tagliatelle.

Skriv ut
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

Oxfilépasta med tryffel och parmesan


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x
Scale

Ingredienser

* 120 g bönpasta (torr vikt) alt. valfri pasta
200 g oxfilé
smör/olja att steka i.
250 g champinjoner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 tsk konc. oxfond
salt, svartpeppar
2 msk Zeta svamp med tryffel eller tryffelolja
1 dl riven parmesan
Bladspenat eller Ruccola


Instruktioner

Ta fram oxfilén i tid så den blir rumstempererad (ca 1 timme)
Skär i 1 cm strimlor. Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna.
Koka pastan.
Stek snabbt i smör/olja i het panna, salta och peppra lite. Oxfilén ska i princip bara ner och vända och så fort köttsaften syns ska den upp på fat.
I samma panna stek schalottenlök och vitlök. Rör ner creme fraiche, grädde och vitt vin. Rör ner tryffelcreme, fond och parmesan, smaka av med peppar och eventuellt salt.
Blanda ihop med oxfilé och pastan.
Lägg upp bladspenat eller rtuccola på två tallrikar och lägg på pastan.

Notering

Tips när det gäller bönpasta. Köp lasagneplattor, koka upp snabbt i saltat vatten och låt rinna av. Skär sedan i remsor. Godar än tex tagliatelle med lite bredare pasta.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

Eva Larsson 12 september, 2020 - 13:14

Det låter härligt med uterummet, blir säkert jättefint och användbart! Receptet låter jättegott! Jag gjorde något liknande härom helgen. Har just upptäckt tryffelolja som är så gott! Vi fick den på en risotto på en restaurang och var tvungen att köpa. Ha det fint!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.