Ostbricka högt och lågt och en Amarone!

23 april, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, innehåller annonslänk

God morgon! Hoppas ni hade en fin fredag, det hade jag! ❤️
I dag vaknade jag till frukost på sängen – det kan ju inte bli en bättre start på helgen!


Blus: Zara, skinnbyxor (HÄR)

Ett säkert kort när vi har gäster är ju ostbrickan! Och även när vi inte vet vad vi är sugna på – Ostbrickan! 😅


Jag har favoriter så klart!
Brillat savarin och andra liknande gräddostar, Tallegio, St Agur, Kaltbach, Brie, Kvibille Cheddar m.fl

På bilden nedan har jag Kvibille Cheddar, Castello ekologisk Brie, Tallegio, Babybels, Camembert, CastelloMarquis, Castello Black.
Milano Salami och Chroizo och så chornicons och mina favvosar Noccarellaoliver! De kan jag äta som godis!

Har ni några ostfavoriter som ni tror att jag skulle gilla??
Tips gärna är ni söta!! Alltid roligt att prova något nytt – är ju så lätt att man köper samma alltid?

De där fingervindruvorna ”Funny Fingers” älskar jag! Både goda och lite roliga =)

Till ostbrickan vill jag tipsa om Casalforte Amarone Della Valpolicella 2016 som är ett fylligt, fruktig och mycket smakrikt vin. Purpurröd färg och har en intensiv doft med inslag av körsbär bland annat.
En kraftfull, smakrik och koncentrerad Amarone!

Tips på mat: Ostar så klart! Nöt- och lammkött, kryddiga grytor eller varför inte njuta som den är?
Vinet kan drickas nu men passar även att lagra några år.
Bör serveras runt 18 – 20 grader.

Druvorna som används för tillverkning av Casalforte Amarone är Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara.
Casalforte Amarone är en traditionell Amarone med lång historia men tekniken bakom vinet är toppmodern.
fylligt, fruktig och mycket smakrikt.
Casalforte Amarone har fått topprecensioner och guldmedaljer och detta är ett mycket trevligt vin.

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det. Det finns i en del fasta sortiment.

ART NR 12379 | Casalforte Amarone Della Valpolicella 2016 | 750 ML | Pris 179 kr | Alk 15

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


12 kommentarer

Jeanette 1 maj, 2021 - 09:40

Min nya favoritost är Fourme d’ambert, en väldigt ”rund” och god grönmögel. T o m maken som inte gillar grönmögelostar gillade den.
Tack för alla härliga recept!

Svara
Åse 1 maj, 2021 - 09:43

Åh den ska jag prova! Tack för tips! 🍇🧀

Svara
Jeanette 27 april, 2021 - 23:41

Tips på smarrig ost. Brie med ramslöksfyllning!

Svara
Åse 28 april, 2021 - 09:18

Oh spännande!

Svara
Mitta 26 april, 2021 - 15:44

Fransk bondost, Champagne cheddarost, Prima donna. 🙂 Jag gillar de hård mjuka osten.

Ha en fin dag! Kram

Svara
Åse 26 april, 2021 - 16:16

Champagnecheddar osten har jag blivit tipsad om, sååå nyfiken på den! Ska se om jag hittar den. Primadonna är galet god!

Svara
Petra Karlsson 26 april, 2021 - 11:40

Sorry, men har ingen ny ost att komma med! Vi kör stenhårt med Castello Tryffel, Marquis och President Brie…..utöver det blir det oftast nån random ost som man tycker ser intressant ut…….*S*

Svara
Annika 26 april, 2021 - 10:58

Vad goooott!

Svara
Åse 26 april, 2021 - 16:28

Ost är livet! ❤️

Svara
Maria 26 april, 2021 - 08:54

Hos Elly på Bruksgatan i Hbg finns en rökt cheddar som penslas med äppelcider medan den lagras – Smoked Applewood cheddar, helt underbar!

Svara
ÅsaS 24 april, 2021 - 19:29

Det får bli en plockbricka här också ikväll, då köket ockuperades av turturduvorna och storjäntan drog iväg på plock-gott med vänner. Junior, som agerat chaufför blev bjuden på Donken-middag och maken, ja, han halvfastar. Då känns det skönt och smidigt att ha de där två lådorna i kylen, en för ost och en med chark. Visst har väl alla såna lådor?! 😄
Kram 💕

Svara
Frida 24 april, 2021 - 16:39

Tryffelbrie och Primadonna är mina favoriter

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.