Skriv ut

Ost- och Blomkålssoppa

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvuden (á 800 gr)
  • 1 gula lök
  • olivolja eller kokosolja utan smak
  • 7 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 200 g kavli baconost
  • 1 paket bacon
  • 1 kruka bladpersilja

Instruktioner

  1. Finhacka löken och fräs i lite olivolja.
  2. Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull. Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen. Koka i ca 15 minuter och vispa sedan ner grädde, baconmjukost och peppar.
  3. Mixa soppan slät. Lite bitar kvar är gott!
  4. Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.