Hej alla!
Hoppas ni har en fin lördag so far! Strålande sol här i HBG om än ngt kallt! Burr! Nu får det snart vända mot varmare vårväder tycker jag!
Vi ska strax grilla lite 🌭 till lunch och inta lunchen ute – I LOVE!
I går var vi hemma hos våra vänner Marie & Johan och hade en sååååå mysig kväll, var hemma 1:45 men jag är pigg idag! SKÖNT!
Har ni bestämt vad ni ska äta ikväll? Vi går ut och äter hela familjen (även de två stora) ska bli SÅ mysigt! Är så länge sedan nu vi åt ute alla så jag minns faktiskt inte om det tom är snart 2 år sedan?
Vi ska till OASEN i stan och jag tror sista gången jag åt där var när jag var tonåring! Deras toberlorefondue är to-diefor!
Jag uppdaterar er i morgon och lägger inlägget i min uppskattade Helsingborgskategori!
Förra veckan blev det dock ost- och chark! Älskar på det!
På vårt bord stod tryffelsalami, finocchiona (fänkålssalami), Manganina (lufttorkad skinka), Ekologisk höost, Délice de bourgogne, Gorgonzola/Mascarpone, Gorgonzola Dolce, Kaltbach, Nocllara oliver, Kronärtskocka, Marconamandlar, cocktailkapris och frukt.
Dessa rågbrödskexen med havssalt är försvinnande goda! Mina favoriter!
Bricka och ostknivar från BOSKA!
Har ni några ostfavoriter att dela med er av?
Jag fick tips på stories om Rotterdam som jag sedan köpte och såååååå god den var! Annars är ju St Agur, Gruyere också favoriter här men det finns ju SÅ mycket ostar.
Till detta smarriga drack vi en Chianti, nämligen Baffo Rosso Chianti 2019 DOCG som är Sveriges bäst prisade Chianti med prissänkning som nu kostar 75 kr!
Baffo Rosso Chianti är ett smakrikt vin från en av världens mest kända vinregioner, Chianti.
Det är ett fruktigt, elegant och ungdomligt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, med inslag av choklad, örter, mandel och pinjenötter.
I Chianti är är vinet ett självklart sätt att lyfta vardagens måltider och det passar därför särskilt bra med klassiska italienska smaker och rätter.
Tänk pizza, pasta, ost & chark, kötträtter som tex Osso Buco –
Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött, eller till smakrika vegetariska rätter.
ART NR 50673 | Baffo Rosso Chianti | 750 ML | Sockerhalt
0,4 g/100ml | Pris 75 kr | Alk 12%
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Hej , vet inte om jag missat att ngn nämnt den innan men osttips Primadonna , i bitar till rött 👌
Tack för en trevlig blogg 🙏
SMARR! Det lägger jag på minnet! Tack!
Hahaha jag gillade kanten på brickan så klicka in men hittade inte just den med kant. Flera timmar såg jag att det är ju bordet som har kant och somnat trodde var brickan. Nu trillade poletten ner haha kul ändå
som jag trodde inte somnat. Hahahaha
hahahahah!!! sjukt kul ju 😂
Även Oasens köttfondue är fantastisk! Oxfilé, kycklingfilé och fläskfilé så något för alla smaker. Och såserna är otroligt goda! Måste pröva deras tobleronefondue nästa gång!
Ja ikväll blir det deras rödvinsfondue tror jag!
Ost och chark kan aldrig bli fel!
En vällagrad Mangalica är aldrig fel! Visste du förresten att den kommer från speciella grisar? Ungerska ulliga grisar..
Osttips kan du få hur många som helst av, men jag nöjer mig med att säga Blu61 😍 Blåmögel, lagrat i dessertvinet Raboso Passito, toppat med tranbär. To die for!
Kram ❤️
Ulliga gulliga grisar 😍
Ja men det var den du taggat mig i på insta? Tror inte vi har den på vårt Ica men ska hålla koll i ostbutiken! KRAM!