Örtfyllda kycklinglårfiléer med balsamsås

22 oktober, 2018

Innehåller annonslänk

Nu har min nya bok varit ute i drygt 1,5 månad och jag får så fina kommentarer och feedback i sociala medier och mail! TUSEN TACK! Så glad att ni gillar den!

Marian har boken och har även hängt här i ett par månader och jag fick dela med mig av hennes mail:

Hej Åse,

 

Nu har jag hängt på din sida i ett par månader och jag kan med 100% säkerhet säga – att utan dig så hade min viktresa inte varit lika lyckad. Jag är inte en av dem som kommenterar dina inlägg (fast det kanske jag borde…? ) – men jag skulle vilja tala om för dig att du gör skillnad.

I slutet av juni detta året nådde jag min botten. Jag visste att jag var på väg dit men kraschen blev fruktansvärd! Men som den starka individ jag är – så tog jag mig i kragen redan nästa dag och började att bena upp vari mina ”problem” låg. Kom snabbt fram till att det var kolhydrater och för mycket vin som var boven.
Sedan den 5e augusti har jag inte rört en droppe alkohol, inte ätit bröd, pasta eller potatis. Inget godis osv…  -15kg so far…

Jag ÄLSKAR din sida.
Den är så otroligt livsbejakande och jag känner att hela jag blir hälsosammare och snyggare bara jag klickar mig in på den .

TACK för all tid du lägger ner och tack för alla smarriga recept, tips på resor, snygga kläder och inredning.

Jag tänkte därför bjuda på ett av mina absoluta favoritrecept från boken!
Dessa smaker! Ljuvliga!

Saftiga kycklinglårfiléer med en fantastisk smak av örter och citron. De passar också bra att serveras kalla och tunt skivade på ett buffébord.
Jag rekommenderar verkligen kycklinglårfiléer! Blir så mycket godare och saftigare än kycklingfilé.

Min bok hittar ni till bra pris HÄR!

Självklart är detta en underbar rätt även utan balsamsåsen, det blir en god sky av kycklingen och citronen i ugnen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Örtfyllda kycklinglårfiléer med balsamsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklinglårfiléer
1 pkt bacon
skal av 1 citron
½ msk torkad timjan
½ msk torkad rosmarin
salt och peppar
4 vitlöksklyftor
1 citron
smör att steka i
3 msk tamarisoja att pensla med
färsk oregano till servering

Balsamsås:
1 schalottenlök
3 dl grädde
2 msk konc. kycklingfond (men ännu hellre skyn från kycklingen)
½ dl mörk balsamvinäger
salt och peppar


Instruktioner

Fyll kycklinglårfiléerna med knaperstekt bacon, citronskal och örter.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Salta och peppra.
Skala vitlöken och skär citronen i klyftor.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen hastigt runt om tillsammans med vitlöken.
Lägg kycklingrullarna i en ugnsform med citronklyftorna och vitlöken.
Pensla med tamarisoja.
Ugnsstek kycklingen i 25–30 minuter.
Balsamsåsen: Finhacka schalottenlöken. Blanda ihop ingredienserna till såsen, koka upp och låt puttra i 6–7 minuter. Smaka av med salt & peppar.

Servera kycklingen med balsamsåsen.

 

 


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Monica 12 januari, 2019 - 10:43

Tack snälla du för svaret! Så bra tips! Vad rekommenderar att servera till förutom sallad som jag tänkte? Bra om det passar både de som vill äta lågkolhydrat och ”vanligt” (om man nu ska kalla det🙈) rättare sagt inga restriktioner kring innehållet förutom mjölkfritt då! Har du bra vintips till rätten? Tack!🥰Trevlig helg! Kram🤩

Svara
Åse 12 januari, 2019 - 10:45

Jag hade serverat ugnsrostade rotfrukter som jag skälv ska göra till våra gäster ikväll (potatis, palsternacka, morot) och ugnsrostade jordärtskockor.
Hör på bolaget om passande vin 🙂

Svara
Monica Johannesson 12 januari, 2019 - 10:50

Tack, perfekt man glömmer de enkla som är så gott! Tycker du receptet är precis uträknat till 4 pers eller ska man öka så det inte är snålt tilltaget? Tack Åse🌷

Svara
Monica Johannesson 12 januari, 2019 - 10:26

Hej Åse! Lika fantastiskt att göra mat utifrån dina recept! Ikväll ska vi ha goda vänner på mat och funderar på ovan rätt då jag har kycklinglårfileee hemma! Jag har en gäst som helst äter mjölkfritt (kan göra undantag med laktosfritt vid fest) och vill höra om du tror rätten blir lika god med kokosgrädde? Eller har du annan festlig god rätt du istället rekommenderar?
Stort tack på förhand och önskar dig en underbar helg!
Kram Monica🥰

Svara
Åse 12 januari, 2019 - 10:33

Hej!
Såsen du ser i formen är från kycklingen bara så den kan du ju servera med och såsen bredvid. Balsamsåsen kan du göra utan grädde. Ta vatten istället + lite rödvin och smaka av med kryddor/buljong 🙂 gör såsen i god tid så den blir bra, koka ner den ganska mycket.
Kram!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.