Örtfylld baconlindad kyckling med senapsdressing

av Åse
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Cervera

Alltså! Vilken galet god kycklingsallad detta blev!
MUMS på den!

Egentligen tänkte jag göra en caesarsallad men så var jag sugen på min goda senapsdressing så det blev det här istället.

Kycklinglårfilé tycker jag blir godast men det går ju bra med tunt skivad kycklingfilé också.
Fyll med rivet citronskal, torkad timjan, rosmarin och mozzarella (jag hade ingen färsk så det blev i påse) och rulla ihop.
Rulla baconskivor runt.


Skärbräda DUO (tre stycken på ställ) HÄR

Jag pendlade sedan med lite grillolja och grillade kycklingen på lägre medelvärme tills de fått fin färg.

Var försiktig så de inte får för mycket färg för de ska ju grillas ett tag så att de blir klara.
Jag flyttade upp mina på grillgaller när de fått fin färg och så fick de ligga där ett tag.

Kycklingen skars sedan upp i skivor och lades på en bädd av romansallad, tomater och gurka.
Senapsdressingen ovanpå och riven parmesan!

ENJOY!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Örtfylld baconlindad kyckling med senapsdressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

4 kycklinglårfiléer
1 citron, rivet skal
1/2 msk torkad timjan
1/2 msk torkad rosmarin
4 nypor riven mozzarella al. 4 skivor färsk
salt, peppar
11,5 paket bacon
grillolja

Senapsdressing:
1 dl majonnäs
23 msk yellow mustard (heinz)
23 msk fibersirap eller honung
1 msk äppelcidervinäger


Instruktioner

Gör senapsdressingen: Mixa ingredienserna, gärna med stavmixer.
Fyll kycklingen med citronskal, örter och ost. Rulla ihop, salta & peppra och linda baconskivor runt. Pensla med grillolja.
Stek eller grilla på medelvärme tills rullarna fått fin färg men kycklingen är klar.
Ta upp och linda in i bakplåtspapper ca 10 minuter. Skär sedan i skivor.
Servera som en sallad med valfria grönsaker.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Nina 18 augusti, 2023 - 09:25

Hej Åse
Jag följer din blogg och får mycket inspiration men är så dålig på att ge feed back men den här gången vill jag bättra mig. Hela rätten men framför allt senapsdressingen var MAGISKT god! Tack!






Svara
Marie 9 augusti, 2023 - 18:29

Mums! Det måste lagas!😋😋

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.