Casteloro Vino Rosso – ett perfekt vardagsvin till italienska smaker
Ibland vill man ha ett vin som känns både prisvärt, lättdrucket och som passar till många av våra favoriträtter här hemma. Casteloro Vino Rosso är just ett sånt vin – mjukt och fruktigt med inslag av röda bär och en rund, trevlig smak.
Ett enkelt men charmigt vin som gör sig riktigt bra till pastarätter, pizza eller till en rustik gratäng.
Detta är dessutom en fyndbox från producenten bakom Sveriges mest sålda Amarone och Ripasso!
Vinet är nylanserat på den svenska marknaden och har redan hunnit hyllas av Sveriges vinskribenter.
Casteloro Vino Rosso Selezionato är ett italienskt rött vin med generös smak och fin balans. Här möts du av en frisk syra och lena tanniner tillsammans med toner av mörka körsbär, örter och torkade plommon.
Smakprofilen rundas av med en antydan av kryddighet och en mjuk touch av choklad. Det gör vinet till en riktig allroundvän – lika gott till grillat kött med smakrika tillbehör, mustiga grytor och pastarätter som till lagrad Parmigiano Reggiano eller helt enkelt att njuta av i glaset på egen hand.
Vinet framställs på de lokala druvorna Corvina och Corvinone – samma druvor som återfinns i klassiker som Amarone och Ripasso. Druvorna plockades sent i oktober när de hunnit få extra koncentration, och vinet har därefter fått vila tre månader på ekfat, vilket ger en härlig fyllighet och djup i smaken.

Läs mer om vinet HÄR och lägg en beställning till ditt systembolag.
Artikelnummer: 75110-08
Pris: 199 kr
Volym: 3000 ml
Druvor: Corvina Veronese & Corvinone
Område: Italien
Alkoholhalt: 13,5%
Sockerhalt: 1 gram/100ml
Doft: fruktig med inslag av torkad frukt, körsbär, fat och örter
Smak: generöst fruktig med inslag av körsbär, torkad frukt, choklad och kryddor
Passar till: grillade kötträtter, grytor och smakrika ostar
Jag valde att servera vinet till en Öppen lasagne med salsiccia, burrata & romanticatomater
Här lagas lasagnen utan att byggas i klassiska lager. I stället varvas nykokta lasagneplattor med salsiccia, bakade tomater, ricottacreme, pesto och toppas med krämig burrata.
Resultatet blir en modern, lite lättare variant av lasagne som känns mer som en lyxig pastarätt – perfekt till ett glas Casteloro Vino Rosso.
Bygg lasagnen lager på lager, vi hade två plattor och därmed två lager.
Variation
Jag och Daniel valde att äta utan lasagneplattor och bytte ut mot rostad aubergine. Hur gott som helst!
Vill man inte ha salsicca rekommenderar jag skivor av lufttorkad skinka.
Här kommer receptet, glöm inte gilla, dela och gärna kommentera vad ni tyckte om ni testar ♥️
Skriv utÖppen lasagne med salsiccia, burrata & romanticatomater
- Portioner: 4
Ingredienser
6–8 färska lasagneplattor
alt. 1 medelstor aubergine, skivad på längden (ca 0,5 cm tjocklek), saltad och rostad i airfryer/ugn med lite olivolja
250 g romanticatomater
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
250 g ricotta
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
1 knippe grön sparris, hastigt stekt
250 g salsiccia, färs eller ur skinnet och stekt i bitar
2 bollar burrata, delade i bitar
2–3 msk grön pesto
Garnering
rivet citronskal
några färska basilikablad
2 msk rostade pinjenötter
Instruktioner
- Om du använder aubergine: skiva på längden, salta lätt och låt dra 15 minuter. Torka av vätskan, pensla med lite olivolja och rosta i airfryer (200 °C, ca 10–12 min) eller i ugn tills de är mjuka och gyllenbruna.
Om du använder lasagneplattor: koka dem kort i saltat vatten tills de är al dente, lyft upp och låt rinna av. - Lägg romanticatomaterna i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 200 °C i ca 20 minuter tills de är mjuka och karamelliserade.
- Vispa ihop ricotta med vitlök, basilika, salt och peppar tills den blir krämig och luftig.
- Stek salsiccian i små bitar tills den är genomstekt och fått färg.
- Stek eller förväll sparrisen lätt, så att den behåller spänsten.
- Bygg lasagnen öppet på tallrik: börja med en lasagneplatta eller aubergineskiva som bas. Klicka på vispad ricotta, lägg på rostade tomater, salsiccia, sparris och lite pesto. Fortsätt med ytterligare en platta eller aubergineskiva om du vill bygga höjd. Toppa med burratabitar, mer pesto och garnera med citronskal, basilika och pinjenötter. Avsluta med ett drag svartpeppar.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på nästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
