Öppen Auberginelasagne med Burrata och Parmaskinka

av Åse

Hej vänner!

Hoppas ni har en fin lördag, ni har det säkert lika varmt och skönt som vi har det.
Jag befinner mig på hotellrummet på Höörs Gästgivaregård och ska strax locka håret och lägga det sista på makeupen.
Dnirl är Westman och äriväg med den andre Westman Jesper och brudgummen, vi ses i kyrkan sedan!
I dag gifter sig nämligen Daniels bästa vän, våra vänner Stefan & Catrin på Bosjökloster Slott & Trädgårdar 

Klänningen hade jag även på Johann & Jannes bröllop förra året. Finns HÄR fast tunnsått i storlekar. Men samma modell i blommigt HÄR
Men jag har den även i en snarliknande modell i grönt. SÅ bra modell!

Nu ska ni få ett smarriigt helgrecept!
Alltså huuuuur gott är inte det här?
Denna rätt kombinerar klassiska italienska smaker med en modern twist och är perfekt för en lyxig middag eller en festlig förrätt!
Receptet innehåller lasagneplattor (3 st per portion) men äter du inte pasta? Ersätt med Zucchini som du tillagar och steker på samma sätt som auberginen. De kan med fördel vara lite tjockare än vad ni ser här på bilden där jag hyvlat aubergine med mandolin.

Tipset är att ni förbereder allt så mycket som möjligt i tid. Lägg allt i skålar/stationer.
När det är dags att äta så är det bara att koka lasagneplattorna och servera genast.

TIPS! Äter du inte pasta? Ersätt med Zucchini som du tillagar och steker på samma sätt som auberginen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Öppen Auberginelasagne med Burrata och Parmaskinka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

68 lasagneplattor, gärna färska
1/2 medelstor aubergine, tunt skivad på längden gärna med mandolin
salt
1 st tomat skivad
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 lök, finhackad
1 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk torkade italienska örter (tex: basilika, oregano, rosmarin, timjan, mejram)
2 bollar burrata, delade i bitar
1 handfull färska basilikablad, hackade
8 skivor parmaskinka
Garnering: Färsk basilika, några blad
2 msk Pinjenötter, rostade
Parmesanost, riven
Salt och peppar


Instruktioner

Lägg aubergineskivorna på en bakhandduk eller skärbräda, strö över lite salt och låt vila i cirka 10 minuter för att dra ut överflödig vätska. Torka av med papper.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt aubergineskivorna och stek tills de är lätt gyllenbruna och mjuka, cirka 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

Skiva tomaten och blanda med olja och pressad vitlök. Ställ åt sidan.
Förbered tomatsåsen: Fräs löken  tills den är mjuk och doftar gott.  Koka upp de krossade tomaterna med tomatpurén och italienska örter. Krydda med salt och peppar och låt såsen sjuda på låg värme i några minuter.

Koka lasagneplattorna: Koka lasagneplattorna al dente i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt plattorna rinna av. Ringla lite olivolja över och dessa  plattorna försiktigt.

Blanda burrata: Hacka basilikan fint och blanda med burratabitarna.

Montera den öppna lasagnen : På en tallrik, lägg en lasagneplatta och toppa med ett lager aubergine, tomatskivor och lite tomatsås. Lägg på en skiva parmaskinka och en sked burratablandning. Upprepa lagren 1-2 ggr, avsluta med lasagneplatta, Parma och burrata.
Toppa med rostade pinjenötter, några basilikablad och rikligt med riven parmesanost. Servera genast.

 

 

 

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Cecilia 7 september, 2024 - 19:00

Låter supergott ju 😊
Vilken otroligt fint hotellrum. Ha det så trevligt på bröllopet! 🤗

Svara
Åse 9 september, 2024 - 08:10

Tack ♥️ blev fantastiskt rolig dag!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.