One Pot Lasagne – Enkel och Proteinrik

av Åse

I går blev det en SÅ god, enkel och proteinrik Lasagne!
Såg tipset på instagram (@ifilip24) att göra en ostsås på keso till lasagnen och att jag inte tänkt på detta! Blir ju en grym bechamel!
Detta går dessutom så snabbt att göra. Tisdagar och Onsdagar blir det generellt senare middagar eftersom Alice har sen träning så då passar sådana här rätter bra!
Vill man få i sig mer protein och färre kolhydrater, använd lasagneplattor av bönor istället! Jag brukar använda det men hade inga hemma igår.
Gör din favoritköttfärs (mitt recept kommer nedan)


Blir perfekta matlådor om det blir något över =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

One Pot Lasagne – Enkel och Proteinrik


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
800 g nötfärs
2 msk tomatpuré
4 msk kalvfond
1,5 burk finkrossade tomater  (Mutti)
1,5 burk vatten (använd Mutti burken)
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk japansk soja eller tamari
1,5 tsk torkad oregano
1,5 tsk torkad basilika
1 tsk chiliflakes (valfritt)
1,5 tsk paprikapulver
lite salt, svartpeppar
300 g lasagneplattor
500 gram keso + lite vatten, salt & svartpeppar
150 g riven ost


Instruktioner

Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med lite olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar.
Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
Rör ner tomatpuré och låt fräsa i någon minut.
Häll i kalvfond, finkrossade tomater, vatten, balsamvinäger, soja, oregano, basilika, chiliflakes, paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda i cirka 20 minuter.
Under tiden mixa keson slät, späd med lite vatten om den är för tjock och smaka av med salt och peppar.
Bryt lasagneplattorna på mitten  och rör ner dem i såsen. Se till att de täcks ordentligt av vätskan.
Klicka ut kesoröran och bred ut jämt, strö riven ost över.
Lägg på locket, eller för krispig yta, sätt in i ugnen med grillfunktion tills osten smält och gratinerats.
Låt svalna något och skär sedan i portionsbitar.
Servera direkt, gärna med en fräsch sallad.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

6 kommentarer

Katarina 23 mars, 2025 - 14:47

Smarrigt! Hur gör du med lasagneplattorna? Delar du dem på längden och lägger ner eller smular du ner dem? Det blir alltså inte en klassisk lager-på-lager-lasagne?

Svara
Åse 23 mars, 2025 - 14:48

Står i receptkortet 🙂
”Bryt lasagneplattorna på mitten och rör ner dem i såsen”

Jo det blir lager.

Svara
Katarina 23 mars, 2025 - 15:46

😊🙏🏻

Svara
Marianne 8 mars, 2025 - 16:42

Tack för att du justerade i texten👍🙏 Ska bli spännande att testa!

Svara
Marianne 8 mars, 2025 - 14:42

Hej!
Tack för ett trevligt recept! Går det bra att låta kesoröran sjuda i 20 minuter – den skär sig inte?

Svara
Åse 8 mars, 2025 - 16:28

Hej! Den ska inte sjuda så länge efter kesoröran utan bara tills osten smält, kan gratineras i ugnen också.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.