Omelett med svampstuvning, parmesan & persilja

av Åse

Här kommer ett lunchtips! Eller varför inte till kvällsmaten? Vi åt det till kvällsmat igår, sååååååå gott!!! Skulle kunna tänka mig det idag igen!

Krämig svampstuvning på syrad grädde – svampen var Icas gourmetsvcamp och så hade jag en liten burk kantareller – älskar burkkanteraller 😅 Ger SÅ god smak!

Jag har en liten stekpanna som är så himla bra för just omeletter! Bästa lilla stekpanna jag haft!
HÄR hittar ni den!

Svampstuvningen läggs på oomeletten när den syelnat, lite riven parmesan på och..

Bladpersilja! Hur mumsigt?
Det enköa är oftaast det godaste!

Bara att vila ihop och njuta!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Omelett med svampstuvning, parmesan & persilja


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

5 ägg
2 msk vatten
salt, peppar
1 paket bacon
150 g blandad färsk svamp
ca 190200 gr. burkkonserv kantareller (eller motsvarande färska)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl syrad grädde (Arla)
smör att steka i


Instruktioner

Blanda ihop omelettsmeten med en visp eller gaffel, salta ovh peppra.
Skär ellöer klipp baconet i mindre bitar, stek knaprigt. Häll av stekflottet och ställ åt sidan.
Hacka den färska svampen i grova bitar, häll av spadet från kantarellerna ifall konserv används.
Stek svampen i torr stekpanna och när den mest vätskan kokat in lägg ner lite smör, hackad schalottenlök och hackad vitlök. Salta och peppra lite. Häll i grädden och låt koka in på relativt låg värme.
Stek omeletterna i lite smör på låg värme och när de stelnat lägg på svampstuvningen, riven parmesan och hackad persilja.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

ÅsaS 29 december, 2021 - 17:29

Omelett är underskattat! Du kan ju fylla den med i princip vad som helst!
Lär nog bli ett par framöver, för att bli av med skinkan som blev kvar under julhelgen..
Allt gott! Kram 💕

Svara
Ulrika Hultberg 28 december, 2021 - 20:00

Den måste jag göra den omeletten

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!