Nytt hår och Mollbergs

av Åse

I går var jag hos STUDIO Viva Nilla och blev lite långhårig igen 🙂 Det är roligt att förnya sig även om jag trivs i kortare hår också! Men nu provar jag detta och tar ut det när jag vill. Sara använde Tressalure tape hår och det sliter inte så mycket. Jag blev jättenöjd!!
Sedan åt vi som sagt lite ostron och mat på Mollbergs. Enligt Sara skulle jag vara glad att jag är lite förkyld så jag slapp lukten 😉 Med tabasco och citron så gick de ner, men mer än så var det inte 😉 Lammracksen och blomkålspurén smakade dock förträffligt!!! Vi rundade av ganska tidigt för jag ska ju på kurs hos Anna Hallén hela helgen. En mycket trevlig kväll!!

      

       

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

PernillaA 23 oktober, 2011 - 17:18

Attans rackarns vad fin du blev i håret 🙂 Själv bad jag min frisör att fixa till håret som hon ville med ett krav. Att jag kunde sätta upp håret i en tofs. Så slutresultatet blev kort taggat i nacken med sluttande taggade längre fram. Lugg skulle jag absolut inte klippa enligt henne. Så nu får man se hur det fortlöper. Känner jag mig själv rätt så tar latmasken vid och håret komma att växa fritt fram till vårkanten 😉

Svara
Ullis 22 oktober, 2011 - 21:31

Mycket snyggt! 🙂

Svara
maja 22 oktober, 2011 - 20:37

Görsnyggt!!

Svara
Catrin 22 oktober, 2011 - 20:14

Visst är det Pandora-armband du har? Jag tycker mig känna igen kedjan och en berlock från mitt eget…

Svara
Anita 22 oktober, 2011 - 19:32

Jättesnyggt! 🙂 Hoppas du får en bra helg. Kul att få rapport vad du lärt dig, håller tummarna att vi får reda på det!

Svara
Linruz 22 oktober, 2011 - 15:52

Wow vad snyggt vännen 🙂
Kram Lina

Svara
SAn 22 oktober, 2011 - 14:36

Så snyggt ditt hår blev! Och jag älskar Mollbergs, bott där flera gånger när jag varit i Hbg! 🙂

Svara
Annah 22 oktober, 2011 - 14:01

Sååååå snyggt! Men jag förstår inte hur det sitter fast med tejp? Kan man tvätta håret med löshåret i?
Tydligen så ska håret jag har vara så behandlat att när man tvättar det så blir det som snor. haha.. fy så vidrigt, men jag har inte använt det så mycket att jag behövt tvätta det än, men det närmar sig väl 😉

Ha en givande helg!
Kram

Svara
Åse 22 oktober, 2011 - 14:37

Det är äkta indiskt hår så det går att tvätta :)) mitt sitter i ca 4 v sedan får Sara sätta fast remsorna igen 🙂

Svara
sara blomgren 22 oktober, 2011 - 13:41

Wow supersnyggt!!

Trevlig helg.
Kram

Svara
Anna 22 oktober, 2011 - 12:37

Jättesnyggt! 🙂

Svara
jessica 22 oktober, 2011 - 12:24

hej Åse
va snygg du blev ihåret!! =) , jag undrar bara vad är det för kamera du använder när du fotar??
mvh jessica

Svara
Åse 23 oktober, 2011 - 22:24

Hej!

Jag har en Canon 7D med några olika objektiv + en liten LUMIX LX5 + min Iphone =)

Svara
Katja 22 oktober, 2011 - 12:04

Hoppas du berättar lite om kursen med Anna Hallén! Jag gick hennes brevkurs förra året och lärde mig massor. Det måste vara ännu bättre att se henne ”live” och träffa andra lc-kostare. Jag kan tänka mig att det blir många diskussioner och erfarenhetsutbyten? Kul att det finns så många som vill satsa på alternativa kostrådgivarutbildningar!

En annan sak: många (däribland jag själv) som har svårt att gå ner i eller hålla vikten har problem med ämnesomsättningen (sköldkörteln). Ibland löses inte problemet bara för att man får sköldkörtelhormon (Levaxin). Jag har läst i flera amerikanska böcker (min särskilda favorit: The No Grain Diet av läkaren Joseph Mercola) att personer med låg ämnesomsättning har svårt att bryta ned kolhydrater, särskilt snabba såana. Följden blir att de tål kh mycket sämre och i betydligt mindre omfattning än innan de fick problem med ämnesomsättningen. Tydligen påverkas hela sockerregleringen i kroppen negativt av låg ämnesomsättning, eftersom alla körtlar i det endokrina systemet (dit bukspottkörteln och sköldkörteln hör) hänger ihop och är beroende av varandra. Funkar den ena bristfälligt blir det störningar över hela linjen, s a s. Många med låg ämnesomsättning (även de som medicinerar) kan behöva dra ned på kh-intaget rätt rejält, satsa i huvudsak på grönsaker, bär, lite nötter och någon enstaka frukt som främsta kh-källa, och därutöver äta tillräckligt med protein och fett.

Jag har aldrig sett dessa råd i svenska medier, utan där ges personer med ämnesomsättningsproblem samma råd som alla andra, dvs mycket bröd, pasta och potatis och lite fett, särskilt mättat fett. Men detta kan tydligen bli direkt kontraproduktivt för en person med låg ämnesomsättning. Kan kanske vara värt att prova för personer med diagnostiserad låg ämnesomsättning som kämpar med vikten. För mig har lc-kost (med viss kalorirestriktion, men å andra sidan blir man ju snabbare mätt av den här kosten så man kan äta mindre än på en kh-rik kost) funkat mycket bättre än kh-rik och fettsnål kost. Jag undviker konsekent lättprodukter och margariner, steker i smör och kokosfett och mår mkt bättre än på Becel-tiden. Och inte har mina värden (kolesterol m m ) försämrats heller.

Ett tips är att använda sig av http://www.matdagboken.se (gratistjänst). Där kan man mata in sina måltider och se fördelningen av fett/protein/kh. Många gånger har jag upptäckt att jag inte kommit upp i 70% fett utan har då fått öka fettintaget ngt. Ett jättebra hjälpmedel tycker jag för att ha koll. Som en bonus får man även kaloriangivelser; vet man att det finns en gräns för att kunna gå ner i vikt är det bra att veta hur man ligger även kcal-mässigt. Och med lite trixande går det att hamna under ett visst kcal-värde och ändå låta fettintaget stå för 70%. Detta tycker jag personligen är smidigare än VV, och framför allt billigare, så när mitt nuvarande medlemskap i VV löper ut i månadsskiftet nov-dec kommer jag inte att förnya det, utan i stället köra med Matdagboken. Jag tycker att VV har alltför höga PP-värden på fettrika livsmedel (t.ex. 4 PP på en matsked olivolja), och detta gör det svårt att komma upp i så högt fettintag som behövs för tillräcklig förbränning och mättnad. En enda laxfilé à 150 g är t.ex. 1/4 av den dagliga PP-kvoten. I VV:s forum har jag läst om många som väljer bort lax och i stället satsar på vitfisk för att hålla ner PP-värdet – trots att laxen innehåller mkt mer nyttigt fett och både mättar bättre och kan öka förbränningen. Sorgligt att denna diskussion pågår i Sverige år 2011, med all den kunskap som trots allt finns på området. Detta kan bara bli kontraproduktivt i slutändan.

Svara
B-M 22 oktober, 2011 - 11:25

Vilken snygging 🙂 Det blev jättefint med dina extensions! Kul att ni träffade Telia-pappan, haha. Ha en härlig helg! Kraaam

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.