Nya vigselringar!

av Åse

Det är nästan 10 år sedan jag och Daniel förlovade oss och 8 år sedan nu i mars sedan vi gifte oss =)
Våra ringar kommer från Schalins och är raka i vitguld.
Jag har haft problem med mina ringar sista åren, ser ni hur hamrade de blir??? Vi fattar inte varför! Guldsmeden föratår inte riktigt hur det kan bli så här.
Förutom det så jag ganska trötta på dem och jag är främst sugen på att bara ha något annorlunda!
Jag ser inget emotionellt i just ringarna utan vad de symboliserar så därför tänker jag förnya dem!
Givetvis hos Lyxxa! Så på måndag ska jag träffa Kristina som jobbar där och förhoppningsvis så bestämmer jag mig där för nya ringar! Jag lämnar in mina gamla ringar + ett gammalt kraftigt rödguldshalsband och betalar sedan mellanskillnaden för de ringar jag väljer. Blir en fin 40 årspresent till mig själv =)
IMG_3516
Mina gamla
 
Dessa ringar gillar jag! Den ena ringen är i rosé, fint!!
lyxxa_broschyr_18april-10
Den här ringen är jag väldigt förtjust i! Gillar att ringen är rund och hög! Och så skulle jag vilja ha en matchande vitguldsring med stenar.
ringqueen
 
Har ni gjort om era vigselringar? Blev ni nöjda?

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Camilla 21 maj, 2013 - 09:51

Åh vad spännande. Jag har gått samma tankar om min förlovnings och vigselring. Funderar på att göra något nytt. Mina har börjat bli lite stora efter viktnedgång så när jag är i mål och varit viktstabil ett tag så funderar jag också på att göra något av de ringar jag har.
Ett förhållandes utvycklas ju hela tiden så varför kan inte ringarna också göra det….
Hoppas att vi får se resultatet sedan.

Svara
Åse 21 maj, 2013 - 12:58

Det får ni! =) Grattis till viktminskningen!!

Svara
Tina 16 maj, 2013 - 23:08

Jag hejar på dig , ringarna är inte äktenskap utan kärleken är ert äktenskap .Ett liv och en människa och relationen förändras växer och utvecklas . Att göra om ringarna tycker jag visar på intresse för sin relation … Det är spännande och pirrar och blir en förnyelse:)) själv har jag 2 uppsättningar, ett par i gult guld och ett par i vit guld som blev 3 när jag la till en 3 :e förra året!
Mina är Engelbert och jag är stor fan av våra svenska juvelare!
Jag hörde att schalins hade något problem med sina ringar för några år sedan . Det var något med blandningen ( en guldsmed berätta det för mig)
Det ska vara åtgärdat nu ,men med tanke på det problem du har med dina ringar så kan det ju vara då dom hade problem. Lyckat till spännande värre:))

Svara
Åse 17 maj, 2013 - 10:12

Åhååååååå kan det vara så????? =) tack!
Jag vad underbart att kunna förnya, eller hur!?? KRAM

Svara
Isa 16 maj, 2013 - 13:20

Hej! Måste bara få fråga en sak. Har inget med inlägget att göra…. Jag är inne på min femte vecka med lchf och jag har fått så dimmig syn, kan det ha något med den ändrade kosten att göra?

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 13:22

Det är nog ketosen som gör det, omställningsbesvär kan vara i 2 månader!

Svara
Karin 16 maj, 2013 - 10:09

Vilka vackra ringar! Går också och funderar på ringval och undrar var du hittat dessa fina exemplar?! Är så sugen på en mix av antingen vit och rött eller vitt och rosé i mina ringar. Och tack för din fina blogg!!!

Svara
Maja 16 maj, 2013 - 10:01

Har förnyat både förlovningsring och vigselring eftersom jag inte trivs i gult guld längre pga av mitt gråa hår. Därför är de bytta mot vitguld med diamant.

Svara
Ann-Sofie 16 maj, 2013 - 09:09

Fina ringar och roligt att göra nya! Vi gifte oss för 11 års sedan och jag är fortfarande nöjd med mina ringar. Designade dem själv, viglseringen är ”delad” i rött guld och vitt guld. Med 4 diamanter på varje rad som symboliserar att vi är fyra i familjen. Helst ska de vara matta då syns det vita guldet bäst, men jag hinner/orkar inte alltid fixa till det. Jag gillar dem ändå 🙂 Samtidigt som vi gjorde vigselringen gjorde vi om våra förlovningsringar så att de skulle passa till.
Kram och lycka till!

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 09:14

Vad kul att det blev bra!! Du en fråga, det vita guldet på din ring, det kan du inte rodiera va? Dvs lägga rodium på så det blir så där vitguldsvitt? Jag fick höra det att ringar med både vitt och rött guld de kan inte rodieras. KRAM!

Svara
Therése 16 maj, 2013 - 08:31

Den första kombon är jättefin tycker jag. Älskar kraftiga ringar och det är mycket bling i dem – det kan aldrig bli fel! Är inte så förtjust i den andra ringen, men det är ju inte jag som ska ha dem 🙂
Själv har jag tre ( 😀 ) ringar i vitt guld. Två smala alliansringar som vigselringar som sitter på var sin sida om en bred kraftig förlovningsring med 6 stenar fördelade runt om.
Tycker du ska göra om dem om du känner för det – äktenskapet sitter inte i ringarna.

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 09:15

Låter fiiiint!! jag vill också lägga till en tunn ring till mina vigselringar sedan när vi firar 10 år som gifta (om 2 år) =))
Ja det blir inte den andra ringen, på tok för dyr för min plånbok *S* Kram!

Svara
Christine 16 maj, 2013 - 02:01

Jag säger som Sara här ovan; just nu känner du en sak, men senare kanske du ångrar dig. Jag och min man gifte oss 1996, jag kan ännu inte ha min vigselring pga viktuppgång, men han kan ha sin. Vi köpte nya 2007 med vår ingravering och jag kommer aldrig ändra den. Och inte heller kommer jag använda våra första till att tillverka en ny. För mig betyder det affektiva värdet mer än det ekonomiska…

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 07:21

Nej jag kommer inte ångra mig tror jag 😉 Symbolen ligger i ringarnas betydelse inte i just dessa ringarna – anser jag! Men visst kan det vara så att man senare önskar att ringarna fanns kvar så det kan ju vara en idé att spara dem ändå!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 15 maj, 2013 - 22:52

Vi funderar på att byta ut våra ringar men har inte bestämt när eller hur ännu. Det ska bli kul att se hur dina blir.

Svara
Sara 15 maj, 2013 - 22:32

Min mamma gjorde om sin vigselribg från guld till vitguld. Hon har ångrat sig hela livet. Mitt råd är att spara dina gamla ringar. Just nu kanske det känns rätt men om några år kanske du känner annorlunda. Tack för din inspirerande blogg!

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 07:28

Ja kan ju vara en idé att spara de gamla ringarna!

Svara
Rosa 15 maj, 2013 - 22:21

Vi bytte också ut våra när vi firade 10 år som gifta. Vi gav varandra en härlig dag med nya ringar o löften. Supermysigt 🙂 jag var också trött på våra som var traditionella i guld. Nu har vi vitt guld tyngre lite tjockare o jag har en lite större sparkling i en av ringarna o sen har jag en smalare med många små sparklings i:)
Hoppas du hittar nåt du blir nöjd med. Lyxxa är toppen toppen de hjälpte oss med våra

Svara
Åse 16 maj, 2013 - 07:28

Härligt att ni blev nöjda!! =)

Svara
Beatrice 15 maj, 2013 - 20:56

Jag har gjort mina vigselringar på liljeroths juvelform i Malmö och blev inspirerad av engelberts design när jag fick dem gjorda. Och så min senaste gjordes av David butler, båda smeder verksamma i Malmö. Supernöjd är jag 🙂

Svara
Åse 15 maj, 2013 - 21:00

Kul att höra!! =)

Svara
Jennie 15 maj, 2013 - 19:56

Fina ringar! Gillar att blanda olika guldfärger. Har själv Schalins rödguld med sex stenar i tre par (förlovning) och en tunnare Schalins vitguld med tolv stenar i rad. Älskar kombinationen och får massa komplimanger för dem. Glad att jag valde ”rätt” från början för jag skulle emotionellt aldrig kunna byta ut dem 😉

Svara
Anja 15 maj, 2013 - 17:23

Jättefina! Bra val

Svara
karin 15 maj, 2013 - 16:43

För mig personligen så är att ringarna blir nötta och slitna ett bevis på att man använder dom och jag gillar den slitna stilen på guld eller för det mesta.
Hoppas du hittar något som du gillar.Finns en nackdel med höga att man fastnar och har sönder kläder osv.
Kram

Svara
Åse 15 maj, 2013 - 16:45

Ja det är helt ok men jag är främst trött på mina, tycker inte de är fina längre.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.