Nu är det dags!

av Åse

Nu känner jag att det är dags att gå över till lite mer GI!
Vill inte gå över från att vara fetträdd till att bli kolhydraträdd utan jag vill implentera det jag lärt mig om min kropp och mig själv i en kost som är styrd av sunt förnuft och hitta en balanserad kost. Jag kommer fortfarande att äta relativt kolhydratlågt men kommer införa bra kolhydrater igen. Jag kommer fortsätta att bojkotta lightprodukter men det innebär också att det inte riktigt går att äta så mkt fett som jag hittills ätit, dvs no more stora klickar bearnaise! 😉

Räkna points kommer jag inte göra igen heller – pointssystemet är anpassat för en lågfettskost/högkolhydratkost.
Tror jag kommer hålla koll via Viktklubben istället för att ha koll på inkomster/utgifter så att säga.

Ska bli spännande att se hur detta går, jag tror det kommer gå bra!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Millis 13 augusti, 2009 - 13:19

Du är en smart kvinna Åse, sunda förnuftet får råda och det är nog det enda framgångsreceptet som håller i längden tror jag 🙂
Kram kram

Svara
jennyh 13 augusti, 2009 - 12:15

Tror att det kommer gå jätte bra för dig. Tänkte själv införa någon frukt igen. Det kan jag säga att jag har saknat vid low carb ätandet.

Svara
jessica 13 augusti, 2009 - 10:57

Det kommer att gå galant för dig på detta sätt också!!
Go Girl!
KRAM

Svara
Aida 13 augusti, 2009 - 10:48

Hej Åse!

Utgifter och inkomster kalorimässigt brukar jag kolla på http://www.wellnesscoach.se. Tycker att det funkar jättebra och är mycket billligare än viktklubben. Det finns även flera roliga funktioner vad gäller motion och planering. Kan vara värt att testa.

Kram
A

Svara
Åse 13 augusti, 2009 - 16:30

Aida, jag hittar inte vart jag reggar mig???

Svara
isabeli 13 augusti, 2009 - 10:09

Lycka till 😀

Svara
Madda 13 augusti, 2009 - 09:42

Stort lycka till!!! Jag ska enträget fortsätta med min LC-variant fast nog anama din ”ägg med smör”-version, håller mig strikt till LC och inte fasiken går jag ner något gaaaaaaaah! Blir att hålla sig till lite renare fett och proteinkällor, så jag blir aningen avis på ditt ”nya kolhydratsnallande”. 😉

Svara
Emelie 13 augusti, 2009 - 09:40

Ska bli spännande (som vanligt) att följa dig. Tror det kommer gå galant!
Kram Kram

Svara
Gummsan83 13 augusti, 2009 - 08:16

Hej på dig =)

Åse vad har egentligen varit den jobbigaste med att gå från VV till Low Crab ? VV funkar men i bland känns det som man är så låst vi planering mot light.
När man jobbar mycket och kanske har närmre till fetare alternativ *då menar jag ju inte Mc´donalds och liknande 🙂
Vad har du känt är den stora förändringen mellan de två sätten att leva ? 😉

Är lite nyfiken

Kram Åsa

Svara
Lottis 13 augusti, 2009 - 08:04

Hej!
Nu har jag läst ifatt – det är kul när man har flera nya inlägg att kolla på. Har i princip knappt rört datorn under 5 semesterveckor. Viktnedgången har det dock gott lite si och så med – här är det glassen som spökar tror jag.. Ska ta nya tag nu. Ägg och chilibearnaise lät intressant. har ju upptäckt de kalla burkbearnaiserna nu i sommar och är helt såld. Köpte en som heter Peppar igår – testas på fredag. Men du hur gör du ägg och bea? Hårdkokar du och sedan hackar och blandar med lite bea, eller?
Tack för inspirerande läsning – du kanske skulle höra om Amelia är intresserade av en gästkrönikör :-).
Ha det supergott/ Lottis

Svara
Jenjo 13 augusti, 2009 - 07:39

Spännande att se hur det kommer att gå för dig. Jag kör vidare på LCHF för jag har fortfarande en del att gå ner. Sommaren var inte nådig mot mig. Eller så kanske det var jag som inte var något mot mig… 😉
Lycka till med ditt GI-liv nu iaf.
KRAMIS

Svara
Maria 13 augusti, 2009 - 07:37

Hej Åse!

Vill först säga att du är så fantastiskt duktig 🙂 du verkligen inspirerar 🙂

Vill oxå rekommendera giviktkoll.se men du vet förmodligen redan om den sidan, tänkte bara avseende inlägget ovan om att ha lite koll och kunna lägga in sin mat 🙂

/Maria

Svara
Åse 13 augusti, 2009 - 08:07

Jag är redan medlem på GIViktkoll men ska säga upp medlemskapet i dag, tycker deras Håll Koll är under all kritik och jag är väldigt beroende av att kunna lägga in egna livsmedel vilket man inte kan, tycker även att användarvänligheten har mkt till övers att önska sig. Då är Vitlubbens energikoll bättre tycker jag.

Svara
Anita 12 augusti, 2009 - 21:34

Nyfiken! Vad är bra kolhydrater???

Svara
Åse 13 augusti, 2009 - 08:09

Bra kolhydrater är långsamma kolhydrater, dvs inte sådana som inte finns vitt bröd, socker etc.

Svara
Ellinor 12 augusti, 2009 - 21:13

Hej igen he he ….

Undra om man skulle skapa en formel som tyå viktväktarna men som lägger in kollisar istället för fett 🙂

Typ

kcal/60 + kolhydrater/9 = lc points

Ha ha var bara en tanke men ärligt så borde det skapas en formel som man kanske lägger in både fett och kollisar.

Kramilikram

Svara
Åse 13 augusti, 2009 - 08:09

Haha ja det hade ju varit guld värt!!

Svara
carolina 12 augusti, 2009 - 20:45

Det kommer gå tokbra för dig Åse! Du är en jättestor inspiration i min allra sista viktkamp! Nu ska jag ta de där kilona och verkligen komma i min livsform! Hoppas du fortsätter skriva här och uppdatera. Jag äter havregrynsgröt till frukost så jag får i mig lite kolisar jag med! NU försöker jag bara hitta balans. Men jag håller på att tjyvväger mig ganska ofta. På två veckor går jag ner i snitt 3 hg-4 hg per dag…vad tycker du om det? Du har blivit en frågemur för mig, kan inte hjälpas; du är så himla påläst och har dessutom lyckats med det jag vill lyckas med!!

Keep up the good work!!

Svara
Åse 13 augusti, 2009 - 08:09

Bra jobbat Carolina!! Roligt att det fungerar så bra!!

Svara
Pernilla 12 augusti, 2009 - 20:35

Lycka till nu när du börja införa fler ”kollisar”. Undra bara en sak är det stor skillnad att registrera mat på viktklubben jämfört med minmat.net.

Svara
Åse 13 augusti, 2009 - 08:10

Minmat är ju mkt mkt enklare men betydligt bättre än tex GIViktkoll. Viktklubbens användargränssnitt är lite småtrevligt det är därför 🙂

Svara
Ellinor 12 augusti, 2009 - 20:16

Hej tjejen,
Precis som alla tidigare skrivare så är jag oxå säker på att det kommer gå galant! Bra att ha lite koll med viktklubben Jag går räknar ju points men går in där ibland just för att se hur mina energiprocent ligger 😉

Kramilikram

Svara
Caisa 12 augusti, 2009 - 20:08

jag är säker på att det går bra för dig! Du har så mycket ”jävlar anamma” i dag! Du är en förebild för många och har visat att det finns ett sätt för alla oavsett om man räknar points eller har koll på kolhydrater. Huvudsaken är att det fungerar i ens vardag.
Lycka till me dina sista kilon!
Kram <3

Svara
Ida A 12 augusti, 2009 - 20:07

Klart du fixar detta!
Är övertygad om att du inte kommer att släppa allt bara för att du går över till GI utan du kommer nog att göra BRA och SUNDA val även i framtiden.
Lycka till!

Svara
Sara, Tyran & MiniMyran 12 augusti, 2009 - 20:01

Känner jag dig rätt så kommer det gå som en dans 😉
Lycka till babe!

Svara
Jajja 12 augusti, 2009 - 20:00

Tjao.

Tror med att det kommer att gå bra, bara man håller koll på ”inkomsterna”.

Jag undrar om du skulle vilja återinföra din points räknare igen? För jag räknar points då jag märkt att jag går ner bäst på det, då håller jag koll på mina inkomster;)
Jag skulle bli superglad om du vill det.

Kram Jajja.

Svara
Åse 12 augusti, 2009 - 20:08

Den har funnits på sajten hela tiden! 🙂 Finns under ”Verktyg”

Svara
Jajja 12 augusti, 2009 - 20:10

Hihi sorry… hmm hittade den inte igår när min egen kalkylator pajade….
Men tack tack då vet jag vart jag hittar den=)

Klarar mig inte utan den, så tack än gång.

Kram Jajja.

Svara
jenny 12 augusti, 2009 - 19:50

Jag tror också att det kommer gå bra för dig! Du kan ju din kropp vid det här laget men någon form av hjälpmedel kan vara bra för att ha mer koll.

Svara
Ingela 12 augusti, 2009 - 19:45

Det kommer alldeles säkert gå jättebra på alla sätt och vis; du känner ju din kropp och vet hur du vill äta framöver och vad som fungerar i din vardag.

Skall bli spännande att höra vilka kolhydrater du introducerar och hur det känns ( och om du kommer sakna bearnaisesåsen!)

Lycka till!

Svara
Anna-Lena 12 augusti, 2009 - 19:39

Kommer säker gå kalas bra för dig, du verkar har lärt dig mycket om din kropp under denna resan, det är ju kanon.
Lycka till, kram A-L

Svara
Aika 12 augusti, 2009 - 19:36

Låter bra! Jag ska försöka en vecka till, sen på kryssningen blir det lite mer raj-raj. Sen hårda tag igen inför Rhodos. Känns skönt att ha lite småmål, det peppar!

Svara
Annika 12 augusti, 2009 - 19:33

Jag har ju såååå svårt för att hitta den där balansen. Det sunda förnuftet så att säga. Därför räknar jag de där förbaskade pointsen nu, men försöker ändå äta lågt med kolhydrater. Pointsen hjälper mig att äta med måtta och det hoppas jag snart ska visa sig på vågen….

Tack för att du finns!

Svara
bibi 12 augusti, 2009 - 19:22

Tack för ditt snabba svar.
Tror att det kommer fungera jättebra för dig.

Svara
Träningsglädje 12 augusti, 2009 - 19:12

Är övertygad om att du kommer hitta rätt även om det kan behövas en del fixande och experimenterande. Lite träning hjälper på vägen! 🙂

Svara
Hanna 12 augusti, 2009 - 18:39

Det är väl klart att det kommer går bra!

Veckan i skåne så åt jag t.ex. lite grova flingor och russin på filen (i hopp om att hålla magen igång). Blev även 2 smörgåsar under veckan – nybakt bröd med bregott är MUMMA! Och jag gick ju ner ändå. Vem vet, kanske skulle ha blivit ett par hekto till utan de kolhydraterna men jag ver mer än nöjd ändå!

Svara
Åse 12 augusti, 2009 - 18:42

Klart du ska vara nöjd! Det heter Low carb, inte No carb 😉 jag tror alla måste hitta sin nivå, vad som gör att kosten fungerar i vardagen, i sitt liv, vad som gör att man inte frestas/flippar ut.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.