Hej hej!
Måndag och ny vecka!
Detta gör vi något bra av, eller hur!?
Jag är något seg efter helgen men det ordnar nog snart upp sig! =)
Jag börjar bloggveckan med att dela med mig av ett ljuvligt enkelt familjerecept från min bok Lev & Gott.
Nötfärsbiffar i medelhavssås
- Portioner: 6-8
Ingredienser
Biffar:
800 gram nötfärs
2 förpackningar mozzarella (125 gram nettovikt)
1 dl färsk basilika
1 dl hackade soltorkade hackade tomater
1 ägg
1 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör att steka i
Sås:
2 dl grädde
200 ml passerade tomater)
100 gram naturell färskost
1–2 msk kalvfond
ev. salt & peppar
Till servering:
Hackad basilika, oliver, rödlök.
Instruktioner
Strimla soltorkade tomater och skär ner mozzarellan i mindre bitar.
Blanda ingredienserna till biffarna.
Forma biffar och stek i smör i ca 5 minuter. Ta upp dem och lägg på fat. Använd samma panna till att göra såsen.
Häll av den mesta av vätskan från tomaterna och vispa ner krosset i pannan med grädde, färskost och kalvfond. Smaka av med ev. salt & peppar.
Lägg ner biffarna igen och låt allt puttra i 5 minuter.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Enkelt att göra och passar alla i familjen.
Jättegott
Supergott! Bjöd lunchgäster på detta. Succé!
Hejsan! Och tack för dina härliga recept.. Dock upplever jag att det är supersvårt att få dessa att hålla ihop.. Har du något knep?
Hej! Du kan addera till 1/2 dl pofiber till dem!
Hej!
Dags o göra ännu mer god mat från di a recept. Denna! (Italienska biffar). Det står hackade tomater men inte mängden?
Tack för svar
Hej!
Jo det står 1 dl hackade soltorkade tomater i receptet?