Nötfärsbiffar i gorgonzolanudelsås (what!?)

av Åse

I går provade jag ett nytt vin som faktiskt inte var en nyhet då jag även smakat den i box nyss!
Ett riktigt trevligt vin måste jag säga!! Ett kryddigt och mustigt vin, precis som jag vill ha det! Nämligen Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro.
Vinet finns i Systemboagets ordinarie sortiment! 80 :- kostar det (bra pris)
Doften är: Utvecklad, kryddig doft med inslag av fat, katrinplommon, salvia, kanel och romrussin.
Smaken är: Utvecklad, kryddig smak med inslag av fat, katrinplommon, salvia, choklad och romrussin.
Och vinet passar till: Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt-, eller viltkött, eller till lagrad hårdost. 
Ett mycket trevligt vin och det blir nog repris i kväll på det. Så ett bra fredagstips för er!
Jag valde därför att göra nötfärsbiffar som jag serverade med en gorgonzolasås och så Fitnessgurus shiratakinudlar, dvs fitnessnudlar! Snyggt förpackade!!
6-8 portioner
Biffarna:
1 kilo nötfärs
2 ägg
4 msk kalvfond
1/2 dl grädde eller vatten eller kokosmjölk
salt, peppar
Blanda allt och forma biffar som steks i smör.
Gorgonzolasås:
300 gram gorgonzola
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 purjolök
1/2 dl vin
1 köttbuljongtärning
salt, peppar
2 paket nudlar
Strimla purjon och stek i smör. Rör ner osten tills den smält och sedan creme fraîche, buljong och vin. Späd sedan med grädde till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och låt puttra en liten stund.
Skölj nudlrna och koka dem med en buljongtärning i vatten i ca 5 minuter. rör sedan ner i såsen.
Jag serevarde med en avokadosallad! (avokado, tomat, salt och peppar.
IMG_1888


Stärkelsefria så klart!
IMG_1890
IMG_1899

IMG_1902
GOTT!!!
Vintipset sker tillsammans med Vinguiden. Omdömet är mitt eget.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

7 kommentarer

Malin 18 oktober, 2013 - 10:02

Men herrejösses vad GOTT detta var! Dottern gav rätten 9 av 10 möjliga!

Svara
Åse 18 oktober, 2013 - 10:15

Kul att höra!! =))

Svara
Marie 28 april, 2013 - 23:01

Gjorde detta till middag ikväll o HERREGUD vad gott! Succé! Tack för en väldigt bra o inspirerande blogg!

Svara
Åse 29 april, 2013 - 08:11

Kul det smakade!! 🙂

Svara
Anna 23 mars, 2013 - 07:43

Vad stoppar du i dig vi maginfluensan? Vet inte vad magen ska palla med nu. Innan drack jag alltid Proviva för att få fart på den igen.
Tacksam för svar från en som varit uppe halva natten
Vårkramen Anna

Svara
Lotta 22 mars, 2013 - 21:51

Hej. Tack för en oehört bra blogg, du ger mig inspiration till ett sunt liv. Jag har ätit LCHF i 2 månader och mår otroligt bra. Men en fundering tynger mig lite, jag törstar jättemycket och måste i stort sett alltid se till att ha tillgång till vatten. Är detta normalt och vad beror det på isåfall? Är lite orolig att jag binder vätskan i kroppen. Kram Lotta

Svara
Anna 22 mars, 2013 - 20:23

Låter jättegott, ska prövas nu i helgen! Använder du rött eller vitt vin i såsen? Grattis också till 10-årsjubileet, må det bli (minst) tio år till! Kram, Anna

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.