Noggy med kaffe

8 augusti, 2011

Kärt barn har många namn, detta kallas Noggy i LCHF gruppen jag är med i på Facebook men kallas även ägglatte av en del.
Jag har varit skeptisk till detta ända tills idag, men det var faktiskt riktigt gott! En bra frukost om man inte är en frukostmänniska eller om man är på språng! Nyttigt fett och protein! Komplettera med tex ett frökex med lite ost på!
Detta är mao en ersättning för en måltid, inte för att jag vill ha en caffe latte 😉 då hade jag använt mjölk.

2 äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 msk vispgrädde
1 rågad matsked kokosfett
starkt kaffe + ev 1 tsk espresso snabbkaffe

Vispa med stavmixer, häll upp i glas, i med kokosfett och fyll upp med starkt kaffe! Man kan även mixa i Mixer då blir det ännu bättre!
OTIPPAT gott! Och en bra källa till protein och fett!

25 kommentarer
0

25 kommentarer

Lotta Krohn 13 april, 2015 - 09:17

Hej! Detta är en superb måltidsersättnig! Brukar smaksätta med kardemumma och kanel. Bra sätt att få i sig ägg med alla sina vitaminer. Kan tillägga att jag inte äter ägg i någon form, tycker det smakar usch.

Svara
Lotta Thuresson 22 februari, 2012 - 23:22

Hej! Detta måste testas..har ofta dålig aptit på morgonen. En fundering bara..sitter inte proteinet i äggvitan? Här används ju bara gulan!? Kan man ta hela ägget kanske?
Tack för en toppenbra blogg 🙂

Svara
Åse 23 februari, 2012 - 08:13

Hej! Nej koncentrationen av protein är högre i äggulan än i äggvitan men det är mer vita än gula ju. Så man får skilja på hur många gram protein man får i sig eller hur stor andelen protein är.

Svara
Marie Frost 7 december, 2011 - 10:54

Detta är verkligen toppen som ersättning till frukost eller som mellanmål. Gillar inte heller äggmjölk, men det här är mumma!

Svara
Stella 2 september, 2011 - 16:36

Hej!
Provade denna underbara dryck idag och den höll mig gående i flera timmar. Skall testa chai till nästa.
Väldigt inspirerande blogg förresten. Knäckebrödet är en vinnare.

Svara
Charlotte 10 augusti, 2011 - 12:28

Hej! Undrar vad du använder för stavmixer? Står just i begrepp att köpa en ny och är tacksam för tips. Tack för en superbra blogg som ger massor av inspiration. Senast testade är knäckebrödet som blev jättegott.

Svara
Ingrid 9 augusti, 2011 - 21:28

Så gott! Jag hittade vaniljpulver idag, vilket förhöjde smaken. Jag njuter just nu en Noggy, innan sängdags! But so what är det gott så är det. Din blogg måste jag tillägga hjälper mig mycket, jag är nybörjare på lchf. Jag tycker det finns mycket bra info och inspiration att hitta.

Svara
Majsan 9 augusti, 2011 - 08:33

Det här med kokosfett… kan man använda cocos som finns i vanliga varuhandeln. Silvrigt paket med blå text. Det är ju så hårt och hur hanterar man det? Vill gärna fixa mig en sådan där smoothie som du nämnt i tidigare inlägg, men det är ju omöjligt att hitta cocosa. Kram

Svara
Åse 9 augusti, 2011 - 08:42

Hej!
Njae det duger att steka i men du ska helst ha en kallpressad kokosfett i maten. Kung markatta har en bra kallpressad kokosfett ute i handeln! Be annars din livsmedelsaffär ta hem.

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.