MUGGBRÖD på 2 minuter

13 oktober, 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore

GO’ MIDDA’!

Vilket underbart ljus i uterummet idag! Nästan så jag får sätta på mig solglasögon! 😎
Jag har precis satt i mig frunch, blev muggbröd med samiskt rökt skinka och en skål med grekisk yoghurt/keso med bär. MUMMA!

Muggbrödet har jag ju recept på här sedan tidigare men stundtals glömmer man ju bort recept.
Det är ju SÅ gott!

Jag gör oftast mitt på havremjöl och MCT olja men man kan använda mandelmjöl eller mandelmjöl + kokosmjöl eller mandelmjöl + pofiber eller varför inte sesammjöl alt kikärtsmjöl? Det beror helt på tycke och smak och känslighet.
Mandelmjöl är det som är minst drygt så använder jag det så har jag 3 msk.


Havremjöl använder jag 2 msk.

Anpassa saltet beroende på hur salt de andra ingredienserna är.

Havremjöl kan man enkelt mala själv med havregryn som man mixar i blender. Detta är speciellt bra om man är glutenallergiker och behöver vara säker på att det inte råkat komma gluten med havremjölet (havre är naturligt glutenfritt men hanteras tillsammans med andra spannmål) eller så köper man glutenfritt havremjöl.

Både Noel och jag åt detta idag!
– Mamma detta måste du lära mig hur jag gör.

Noel åt med bregott, gräddost och skinka.

Skriv ut

Mikrobröd – Muggbröd (glutenfritt, lågkolhydrat)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 1x

Scale

Ingredienser

1 ägg
2 msk havremjöl* eller 3 mandelmjöl (eller valfri mjölsort)
1/21 krm salt
3/4 tsk bakpulver
drygt 1 msk vätska: olivolja, MCT olja, rapsolja, grädde, färskost, keso, yoghurt,  etc
* gott med 1 msk rostade solroskärnor i smeten också


Instruktioner

Vispa ihop ingredienserna och häll i mikrosäker form.
Mikra i 2 minuter på 750w.
Ta ut, låt svalna, stjälp upp och dela brödet i 2 skivor.
Gott att rosta!


Notering

  • havremjöl får man enkelt genom att mixa havregryn i en blender till mjöl

 

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

ÅsaS 14 oktober, 2020 - 22:17

Så enkelt det verkar, och säkert lika gott som allt annat du bjuder på.
Charknörd som jag blivit på sistone, så vill jag tipsa om två andra frukostskinkor (har själv Samisk skinka som en favorit) som jag varierar med nu. Dels Kolmilaskinka, som är lik Samisk i form, men lite mer rökig, dels Ekvedsrökt Brännö (Brändö?) skinka, en flatrökt variant med lite mer tugg.
Kram 💕

Svara
Åse 15 oktober, 2020 - 16:07

Tack för tips gumman! KRAM❤️

Svara
Katariina 14 oktober, 2020 - 12:47

Åh, detta måste jag testa! Älskar bröd men vill att det är färskt och nybakat. Låter supergott! Ser fram emot ett reportage från Rugen. 😊 Ha en fin dag och kramar från Malmö.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.