Mozzarellakassler i tomatsås

av Åse

God förmiddag på er!
Hoppas ni har en skön start på helgen!

Denna veckan har jag pytsat ut lite recept som legat och skramlat och lite recept från mina böcker, skönt att göra så ibland när tiden är uppbokad till annat.

Här kommer ett recept från Viktminskning med LCHF! Någon som gjort tidigare?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mozzarellakassler i tomatsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g kassler i tunna skivor
2 hackade tomater
1 rund mozzarella i bitar (a 125 g)
1 kruka basilika, bladen
2 tsk oregano
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
2 soltorkade tomater i strimlor
Salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skiva kasslern i tunna skivor och fördela i form. Blanda creme fraiche, tomatpuré, finhackad vitlök, oregano, tomater och basilikablad och smaka av med salt och peppar. Fördela över kasslern och toppa med mozzarellan.
Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter och servera med blomkålsris.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

7 kommentarer

Charlotta 8 mars, 2019 - 20:21

Men guuu va gott det här va, har ätit det två kvällar på raken nu för jag lagade en rejäl middag. Det var nåt av det bästa jag ätit på länge. Jag älskar de här italiensk smakerna av soltorkad tomat, basilika, oregano, tomat o vitlök. Himmelskt gott! Fanns bara vinmarinerad kassler kvar när jag kom till Maxi, lite dyrare men den va skitgo’.






Svara
Andreas 11 mars, 2021 - 22:01

Hädanefter får jag läsa hela inlägget. För inte hade jag köpt någon blomkål. Fick bli lite broccoli istället.

Svara
ÅsaS 9 februari, 2019 - 16:10

Kassler är underskattat! Säg den 70-talist som inte minns kassler med ananas och ost.. Iofs råder det olika åsikter om den, men en klassiker är det iaf. Rätten ovan som du presenterar har jag faktiskt gjort. Men jag skivade tomaterna och la dem ovanpå kasslern och toppade med mozzarella och sås. Serverade iofs med både ris och pasta (fast inte samtidigt). Ett recept att rekommendera och damma av igen.
Önskar dig en skön lördagkväll, med eller utan mello. Här blir det med, i sällskap av lite ost och småplock. (Och kanske go’fika, då Äldsta fyller 21 år idag, hur nu det är möjligt… 😲)
Kram 💕

Svara
Tine 9 februari, 2019 - 13:52

Tack för tips😁

Svara
Emma Cecilia 9 februari, 2019 - 13:25

Dina recept är jättebra. Jag skulle vilja att du skrev dom i svart text så man ser vad det står när man skriver ut dom.
Ha en trevlig fortsättning
//Cissi

Svara
Anita 9 februari, 2019 - 12:39

Det ser verkligen gott ut.
Har du något tips på vad man kan använda istället för creme fraiche har blivit så känslig i magen av för mycket grädde och creme fraiche.

Svara
Jenny 9 februari, 2019 - 12:35

Härlig lördag här, åkt längskidor i en timme i minus 12 grader ute, helt fantastiskt väder efter tre veckor med mycket kallare. Tack för middagstips! Kassler är så gött👍🏼 Ha en härlig helg🥂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.