7,4K
Blir ni nyfikna på detta?? Då kan jag berätta att det var såååå gott! Smaskigt!
Skriv ut
PS, det gick bra hos Memira! Berättar mer i morgon då en ögonspecialist tittat på mig också!
I går firade vi lite lillördag och det blev lite räkplock med ett gott bubbel. Jag älskar Cavan Marques di monistrol, bra och prisvärt bubbel på systembolaget.
Blir ni nyfikna på detta?? Då kan jag berätta att det var såååå gott! Smaskigt!
Skriv ut
Mozzarellabröd
- Totaltid: 45
Ingredienser
- 5 dl finriven blomkål
- 2 ägg
- 2,5 dl riven mozzarella
- 1,5 tsk torkad oregano
- 2 finrivna vitlöksklyftor
- salt, peppar
- + 2-3 dl riven mozzarella till toppingen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.ader varmluft.
- Finriv blomkålsbuketter till fint ”mjöl” i matberedare. Lägg i skål och micra i 10 minuter. Pressa sedan ur vätskan så mycket du bara kan med hjälp av en handduk.
- Blanda blomkålen med ägg, ost & kryddor och fördela smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, ta ut och lägg på osten och grädda sedan i ca 10 minuter tills det blivit gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna lite och skär sedan i bitar och servera.
- Förberedelsetid: 15
- Tillagningstid: 30
PS, det gick bra hos Memira! Berättar mer i morgon då en ögonspecialist tittat på mig också!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Älskar detta mozzarellabröd och gjorde idag en fantastisk pizza med detta bröd som botten. På en halvan savoykål, spenat och taleggio och lite mer barnvänligt med svamp och mozzarella på den andra. Både jag och 3-åringen nöjda. =)
Låter suprgott!!
Hej Åse! Jag äger ingen micro längre, kan jag ge blomkålen ett uppkok i stället? Innan jag river den eller riven?
Gillar verkligen din blogg och härliga du.
Hej Vanja! Ja du kan koka upp blomkålen med lite vatten, blomkålen ska ju ångas ur, så inte mkt vatten! Bara tillräckligt så det ångas och inte bränns. Vad roligt att du trivs hos mig! =)
Oj vad brödet ser gott ut. Ska testa ikväll. Vilken effekt hade du på micron?
750-900 ska det vara 🙂
Ser underbart gott ut! Vilken mozzarella använder du? (Det finns ju färdigriven från t.ex. Arla, eller river du en mozzarellaklump?
Jag hade Arlas rivna mozzarella =)
Jag testade oxå våfflorna i tisdags. De blev jättebra.
Min hund fick oxå smaka. Hon älskade dem!
Fast det gör hon ju med all mat, som jag äter…..
Haha härligt att höra! =)
Oj vilket kanonbröd det måste verkligen testas i helgen. Gjorde kokosmjölksvåfflorna i tisdags men det blev bara en tunn blaskig smet. Lövtunna våfflor. Blir LCHFtyperna av våfflor frasiga i ditt Åviken våffeljärn?
Måste även testa chokladflarna de är verkligen to die fore!
Trevlig helg <3
Ja mina blir superfluffiga och krispiga! men du använder inte vanlig kokosmjölk va? Kram o njut av helgen!