Skriv ut

Mozzarellabröd

  • Förberedelsetid: 15
  • Tillagningstid: 30
  • Totaltid: 45

Scale

Ingredienser

  • 5 dl finriven blomkål
  • 2 ägg
  • 2,5 dl riven mozzarella
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • + 2-3 dl riven mozzarella till toppingen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Finriv blomkålsbuketter till fint ”mjöl” i matberedare. Lägg i skål och micra i 10 minuter. Pressa sedan ur vätskan så mycket du bara kan med hjälp av en handduk.
  3. Blanda blomkålen med ägg, ost & kryddor och fördela smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, ta ut och lägg på osten och grädda sedan i ca 10 minuter tills det blivit gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna lite och skär sedan i bitar och servera.