Mor Matildas Rimmade Julskinka!

av Åse

I annonssamarbete med Jakobsdal

Hej på er!

Tror bestämt det får bli lite mer julmat här ikväll, vi mumsade på det i måndags så det finns mer kvar i kylen 🙂
Har ni ätit någon julmat ännu? Eller väntar ni till jul?

Årets första julskinka sattes in i ugnen i söndagseftermiddag vid 17 och var klar i måndags förmiddag!
Jag gjorde som jag brukar göra, tillagar den på låg värme i ugnen. Denna gången provade jag Jakobdals superfina julskinka, nämligen Mor Matildas rimmade julskinka.

En maffig bit på hela 4,5 kg!

Mor Matildas Rimmade Julskinka (Läs om den HÄR) finns i butik nu och är otroligt enkel att tillaga!
Skinkan är superfin, putsad från allt synligt fett, rimmad och förpackad i färdig stekpåse! Så smidigt!

Den finns i begränsad, numrerad upplaga, så det är nog ingen bra idé att vänta för länge om man tycker att detta är en spännande skinka att prova 🙂

På baksidan av skinkan så står utförlig beskrivning hur man gör och även recept på griljering.
Man sätter helt enkelt ugnen på 80 grader och tar ut julskinkan när den visar på 70 grader, då är skinkan klar och saftig.
Jag var lite hardcore så jag satte ugnen på 70 grader så slapp jag hålla koll på temperaturen, men det tog ju 15 timmar haha!

Här är skinkan griljerad och ska in i ugnen!
Om man är glutenallergisk eller inte vill få i sig griljeringen så kan jag tipsa om att använda sesamfrön istället för ströbröd!

Vad tyckte vi? Vi tyckte den var supergod! Saftig och med god skinksmak.
Gillar ni tjocka eller tunna skivor? Jag vill ha dem ganska tunna och skär därför upp med skärmaskin. Men alla sätt är bra utom de dåliga ju =)

Mor Matildas Rimmade Julskinka finns på Ica, Coop, Hemköp och Willys!
Som sagt, de finns i begränsad upplaga så dröj inte för länge 🙂

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Ulrika 9 december, 2020 - 13:46

Vår yngste son flyttade hemifrån i somras så i söndags blev vi hembjudna till hans fina lilla etta på en skinksmörgås och ett glas julmust. Hans första egna skinka, som han sa, va väldigt god och han va stolt 🙂

Svara
Åse 9 december, 2020 - 14:15

Åh men vad fiiiiint! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!