Minus 9

25 mars, 2014

Jag har länge funderat på en ögonlaser / ögonoperation men inte kommit till skott. Linserna har fungerat bra men ibland så uppstår situationer då jag inte kan ha linserna, som vid min förra förkylning när jag var så pass krasslig att jag inte vågade ha mina linser i under några dagar. Jag trivs verkligen inte i glasögon!
Jag har ALDRIG mina glasögon och det är ju inte bra, ögonen behöver vila från linser ibland. Jag har endagarslinser som jag tar på det första jag gör och som jag tar ut det sista jag gör.
I alla fall, några dagar efter min ofrivilliga linspaus så gjorde jag slag i saken och bokade tid till Memira ögonklinik (ögonlaser & ögonoperation) här i Helsingborg och jag fick en förundersökningstid den 7 mars. 
Men jag avbokade sedan den tiden då det inte passade in i mitt schema just då.
Lustigt nog så hade Vickan bokat tid för samma undersökning fast hos annat företag utan att vi hade pratat om det och för snart två veckor sedan gjorde hon sin LASEK. Givetvis blev jag ännu mer peppad och sugen att ta tag i detta och Vickan peppade mig.
Jag tog kontakt med Memira igen och hade ett långt samtal med en väldigt trevlig tjej som gav mig många svar på mina frågor och tillsammans hittade vi en tid som fungerade för mig, nämligen nu på torsdag den 27 mars!
Jag har haft glasögon sedan jag var 10, från att ha sett perfekt så försämrades min syn till -3.75. För er som inte har synfel eller bekanta med det, så är en närsynthet på -3.75 ganska rejält första gången man får glasögon.
Jag kände mig aldrig hemma i glasögon. Som 14-åring fick jag äntligen linser och min syn stabiliserades när jag var runt 20 år, då hade jag -9 i glasögon och -8.5 i linser, ganska rejält närsynt med andra ord 😉


2000 fick jag problem med linserna och jag fick beskedet av en ögonläkare att jag fått en tillfällig överkänslighet mot linserna och jag blev ordinerad att vara linsfri i tre månader, det var inte roligt.
Jag tycker det är sååååå snyggt med glasögon men personligen trivs jag inte i glasögon, de stör mig.
Dessutom är det, i mitt tycke, inte lika snyggt med mina tjocka glas.
Mina Odd Molly-bågar trivs jag inte i då jag inte insåg att glaset givetvis blir tjockare när man väljer en större båge!
Liiiiiiiite jobbigt nu att sminka mig för jag ser ju knappt mina ögon utan linser! Haha! Har klämt mig både en och två gånger med franstången.
Kul att höra att sååååå många är nöjda och glada över sina behandlingar (lade ut på instagram). Min fina vän Annika Rogneby, hade -12 när hon gjorde en ICL för 8-9 år sedan. Det finns ju givetvis alltid risker vid kirurgiska ingrepp men jag känner mig trygg och väl påläst. Alla metoder passar inte alla ögon (och det är inte säkert att man passar för någon metod överhuvudtaget!) och i mitt fall misstänker jag att det inte blir laser, utan ICL (linsimplantat) om jag nu kan göra en behandling, men det får vi se på torsdag! 
Spännande värre, längtar!
IMG_8521

 
Man ska vara linsfri i fem dagar innan förundersökningen, så nu är det glasögon på sedan i lördags!
ase_glasogon2


31 kommentarer
0

31 kommentarer

Martin 3 januari, 2018 - 07:20

Hur gick det för dig? Nu 3 år sedan?

Svara
Åse 3 januari, 2018 - 12:42

Mkt bra! Bästa jag gjort!

Svara
Jan-Erik 12 november, 2014 - 19:55

Du är sen jättesnygg i dina glasögon..

Svara
cicci vilbäck 30 mars, 2014 - 08:09

hej!
den operation du ska göra – visst byter de lins? Lycka till. Jag skulle också vilja göra en men känner att 50000 är rätt mycket pengar som ska ut på en gång. Men samtidigt så kan det vara värt. Har ju insett att jag måste göra något åt min syn – progressiva glasögon 🙁 när jag inte behöver glasögon på nära håll och måste på med dem när jag ska se på längre håll.

Svara
Åse 30 mars, 2014 - 08:23

Hej! Nej ICL är inget byte utan man sätter en konstlad lins framför den egna. RLE heter den du tänker på.

Svara
Catarina 27 mars, 2014 - 23:04

Jag gjorde operationen för flera år sedan. Vilken känsla när man kan se direkt man slår upp ögonen. Inget fumlade efter glasögon.
Jag var också med om det en gång – valde snygga bågar. Men när de kom med glasen var ju glaset bra mycket tjockare än bågen och jag avskydde dom. Lycka till. Hoppas det läker fort och blir toppenbra.

Svara
Ànna 27 mars, 2014 - 20:01

Om man gjort en framgångsrik närsynthetsoperation i 30-årsåldern och sedan blir långsynt i 45-50-årsåldern, kan man då operera långsyntheten också, eller krävs det alltid glasögon fr o m en viss ålder`

Svara
Lucia 27 mars, 2014 - 14:45

Hej! En fråga om man som jag redan behöver läsglasögon.. Hur funkar det, kan man bli av både med ålderssynfel och sin ”vanliga” synfel?

Svara
Åse 27 mars, 2014 - 14:46 Svara
Tina 27 mars, 2014 - 14:42

Åh så spännande det ska bli att höra hur det gick på din undersökning. Jag går och funderar på om jag ska tordas mig på en sådan här operation. I mitt fall blir det linsbyte eftersom min åldersynthet har börjat.
Har haft linser sedan 1979 men nu börjar det bli besvärligt att läsa med mina linser.
Ska nog i alla fall boka in mig hos Memira på en undersökning..
Lycka till!

Svara
Åse 27 mars, 2014 - 14:47

Spännande! ja då är nog RLE något för dig! Min undersökning gick bra! Jag berättar mer i morgon, ska träffa en ögonspecialist i morgon eftermiddag också!

Svara
Helena S 27 mars, 2014 - 14:19

Hej Åse,
Lycka till idag!
Hälsningar, Helena

Svara
Åse 27 mars, 2014 - 14:47

Tack!! =)

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.