Minus 9

av Åse

Jag har länge funderat på en ögonlaser / ögonoperation men inte kommit till skott. Linserna har fungerat bra men ibland så uppstår situationer då jag inte kan ha linserna, som vid min förra förkylning när jag var så pass krasslig att jag inte vågade ha mina linser i under några dagar. Jag trivs verkligen inte i glasögon!
Jag har ALDRIG mina glasögon och det är ju inte bra, ögonen behöver vila från linser ibland. Jag har endagarslinser som jag tar på det första jag gör och som jag tar ut det sista jag gör.
I alla fall, några dagar efter min ofrivilliga linspaus så gjorde jag slag i saken och bokade tid till Memira ögonklinik (ögonlaser & ögonoperation) här i Helsingborg och jag fick en förundersökningstid den 7 mars. 
Men jag avbokade sedan den tiden då det inte passade in i mitt schema just då.
Lustigt nog så hade Vickan bokat tid för samma undersökning fast hos annat företag utan att vi hade pratat om det och för snart två veckor sedan gjorde hon sin LASEK. Givetvis blev jag ännu mer peppad och sugen att ta tag i detta och Vickan peppade mig.
Jag tog kontakt med Memira igen och hade ett långt samtal med en väldigt trevlig tjej som gav mig många svar på mina frågor och tillsammans hittade vi en tid som fungerade för mig, nämligen nu på torsdag den 27 mars!
Jag har haft glasögon sedan jag var 10, från att ha sett perfekt så försämrades min syn till -3.75. För er som inte har synfel eller bekanta med det, så är en närsynthet på -3.75 ganska rejält första gången man får glasögon.
Jag kände mig aldrig hemma i glasögon. Som 14-åring fick jag äntligen linser och min syn stabiliserades när jag var runt 20 år, då hade jag -9 i glasögon och -8.5 i linser, ganska rejält närsynt med andra ord 😉
2000 fick jag problem med linserna och jag fick beskedet av en ögonläkare att jag fått en tillfällig överkänslighet mot linserna och jag blev ordinerad att vara linsfri i tre månader, det var inte roligt.
Jag tycker det är sååååå snyggt med glasögon men personligen trivs jag inte i glasögon, de stör mig.
Dessutom är det, i mitt tycke, inte lika snyggt med mina tjocka glas.
Mina Odd Molly-bågar trivs jag inte i då jag inte insåg att glaset givetvis blir tjockare när man väljer en större båge!
Liiiiiiiite jobbigt nu att sminka mig för jag ser ju knappt mina ögon utan linser! Haha! Har klämt mig både en och två gånger med franstången.
Kul att höra att sååååå många är nöjda och glada över sina behandlingar (lade ut på instagram). Min fina vän Annika Rogneby, hade -12 när hon gjorde en ICL för 8-9 år sedan. Det finns ju givetvis alltid risker vid kirurgiska ingrepp men jag känner mig trygg och väl påläst. Alla metoder passar inte alla ögon (och det är inte säkert att man passar för någon metod överhuvudtaget!) och i mitt fall misstänker jag att det inte blir laser, utan ICL (linsimplantat) om jag nu kan göra en behandling, men det får vi se på torsdag! 
Spännande värre, längtar!
IMG_8521
 
Man ska vara linsfri i fem dagar innan förundersökningen, så nu är det glasögon på sedan i lördags!
ase_glasogon2

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Martin 3 januari, 2018 - 07:20

Hur gick det för dig? Nu 3 år sedan?

Svara
Åse 3 januari, 2018 - 12:42

Mkt bra! Bästa jag gjort!

Svara
Jan-Erik 12 november, 2014 - 19:55

Du är sen jättesnygg i dina glasögon..

Svara
cicci vilbäck 30 mars, 2014 - 08:09

hej!
den operation du ska göra – visst byter de lins? Lycka till. Jag skulle också vilja göra en men känner att 50000 är rätt mycket pengar som ska ut på en gång. Men samtidigt så kan det vara värt. Har ju insett att jag måste göra något åt min syn – progressiva glasögon 🙁 när jag inte behöver glasögon på nära håll och måste på med dem när jag ska se på längre håll.

Svara
Åse 30 mars, 2014 - 08:23

Hej! Nej ICL är inget byte utan man sätter en konstlad lins framför den egna. RLE heter den du tänker på.

Svara
Catarina 27 mars, 2014 - 23:04

Jag gjorde operationen för flera år sedan. Vilken känsla när man kan se direkt man slår upp ögonen. Inget fumlade efter glasögon.
Jag var också med om det en gång – valde snygga bågar. Men när de kom med glasen var ju glaset bra mycket tjockare än bågen och jag avskydde dom. Lycka till. Hoppas det läker fort och blir toppenbra.

Svara
Ànna 27 mars, 2014 - 20:01

Om man gjort en framgångsrik närsynthetsoperation i 30-årsåldern och sedan blir långsynt i 45-50-årsåldern, kan man då operera långsyntheten också, eller krävs det alltid glasögon fr o m en viss ålder`

Svara
Lucia 27 mars, 2014 - 14:45

Hej! En fråga om man som jag redan behöver läsglasögon.. Hur funkar det, kan man bli av både med ålderssynfel och sin ”vanliga” synfel?

Svara
Åse 27 mars, 2014 - 14:46 Svara
Tina 27 mars, 2014 - 14:42

Åh så spännande det ska bli att höra hur det gick på din undersökning. Jag går och funderar på om jag ska tordas mig på en sådan här operation. I mitt fall blir det linsbyte eftersom min åldersynthet har börjat.
Har haft linser sedan 1979 men nu börjar det bli besvärligt att läsa med mina linser.
Ska nog i alla fall boka in mig hos Memira på en undersökning..
Lycka till!

Svara
Åse 27 mars, 2014 - 14:47

Spännande! ja då är nog RLE något för dig! Min undersökning gick bra! Jag berättar mer i morgon, ska träffa en ögonspecialist i morgon eftermiddag också!

Svara
Helena S 27 mars, 2014 - 14:19

Hej Åse,
Lycka till idag!
Hälsningar, Helena

Svara
Åse 27 mars, 2014 - 14:47

Tack!! =)

Svara
Veronica 26 mars, 2014 - 18:41

Hej!
Just do it!!! Jag hade -6.75 när jag gjorde min op i december. Läs gärna här: http://veronicarobin.com/2013/12/04/fs-lasik-pa-memira-globen/
Säger som alla andra – det bästa jag nånsin gjort.
Nu ska jag grädda våfflor according to 56 kilo, såhär en dag försent 🙂
//Veronica

Svara
Jenny 26 mars, 2014 - 17:42

Hej Åse!
Vad spännande, du kommer inte ångra dig!
Jag har också haft glasögon sedan 10-årsåldern och jag skaffade linser så fort jag fick. Har aldrig trivts i mina glasögon, trots att alla sagt att jag var fin. Hade också flaskbottnar, pga. mina -5,5. Så efter många års funderande så slog jag till en dag för 10 år sedan. Och det är det BÄSTA jag gjort. Det tog ett tag innan jag fick full syn och det gjorde ont de första dagarna, men det var det värt. Jag är tacksam varje dag över att jag kan SE! Dessutom har jag efter det kunnat utbilda mig till polis, vilket alltid varit en dröm för mig….
Så STORT lycka till! Håller alla mina tummar.
Kram

Svara
Jenny 26 mars, 2014 - 06:29

Stort lycka till med din operation! Jag gjorde min för snart 3 år sen och det är det bästa jag någonsin har gjort. Visst är själva ingreppet lite obehagligt och det gör ju lite ont efteråt, men vad är några timmars besvär jämfört med resultatet.
Stort lycka till!

Svara
Åse 26 mars, 2014 - 06:53

Tack! Ja nu håller jag verkligen tummarna att jag kan behandlas så det inte är något speciellt med mina ögon som gör att de avråder.

Svara
Lotta - ohlovely.se 25 mars, 2014 - 21:33

Hej snäckan!
Men oj. Jag som har minus 6 och tycker jag har tjocka ”cocca-bottnar”… och tycker att jag är halvblind. Tänk då minus 9, kan inte ens föreställa mig. Precis som du så trivs jag inte i glasögon. Har alltid linser… och har haft det sen jag gick på gymnasiet. 🙂 (fick glasögon när jag var 8 år)
Hoppas allt går bra. Kanske jag också vågar ta steget snart…
Många kramar till dig!

Svara
Åse 26 mars, 2014 - 06:55

Haha nä du känner väl mig, ska alltid vara värst 😉 Ja du får kanske mod och tillräckligt med info här så du vågar! Stor kram!

Svara
Åsa 25 mars, 2014 - 20:59

Hej Åse!
Jag gjorde ICL för fyra år sedan och hade då samma synfel som du på ett ungefär (-9 och -8,5). Jag är extremt nöjd! Dyrare än andra operationer vill jag minnas, men jag har inte ångrat det en sekund. Kände precis som du att det var jobbigt med de tjocka glasen, framförallt. Jag gjorde min operation på St Eriks Ögonsjukhus i Stockholm och kände mig trygg efter alla noggranna förundersökningar. De rekommenderade däremot inte att båda ögonen görs på samma gång, utan jag gjorde dem i två omgångar med ungefär en månad emellan, eftersom det trots förundersökningarna kan vara så att ögat stöter bort linsen på något sätt (minns inte riktigt), men detta kan du ju höra om, om du vill. Själva ingreppet låter lite otäckt men är inte otäckt alls, gick jättesmidigt och snabbt!! Redan dagen därpå kunde jag jobba, även om synen var lite suddig med ena ögat (gjorde ju ett i taget). Ingen smärta alls, så det är inte som laser-operationerna där du behöver ligga i mörkt rum eller så. Nu fyra år senare tycker jag att jag börjar se aningen lite sämre, så det är nog dags för en koll. Jag blev varnad att jag nog kommer behöva läsglasögon trots ICL, men för mig är det något jag kan leva med eftersom det värsta för mig var de tjocka glasen, och att alltid behöva ha dem. Önskar dig lycka till!!

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 21:02

Åh vad roligt att det gick så bra! Ja det rekommenderas att ta ett öga i taget så det är jag förberedd på, om det nu blir ICL.
Ja som sagt, jag kan acceptera glasögon men inte de tjocka glasen. Tack för att du berättar jag uppskattar det jättemycket! KRAM

Svara
Daniel 25 mars, 2014 - 20:04

Lycka till!!
Gjorde själv en operation för 1.5-2år sedan och det bäst spenderade pengarna än så länge.
Ett till tips förutom en del bra e-böcker som Malin skrev, är solglasögon av bättre kvalite, speciellt nu när vårsolen börjar lysa mycket och starkt.
Dina ögon kommer tacka dig senare.

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 20:37

ja det är inga problem, är solglasögoman (och när det kommer till bra solglasögon) 😉
Kul att du är nöjd! Det gör mig glad!

Svara
Cissi 25 mars, 2014 - 19:58

Det absolut bästa jag har gjort för mig själv. Fick göra linsbyte på ena ögat och ”vanlig” laserslipning på det andra. Kändes bra direkt efteråt. Var lite ljuskänslig i början men nu (har gåttca ett år nu) och det känns SKITBRA. Frihet !! Kan rekommendera både ingreppen och Memira.

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 20:37

Åh vad underbart att höra!!

Svara
Jeno 25 mars, 2014 - 19:17

Åh vad kul. Jag är ju en sådan där nörd som trivs i glasögon (kan ju vara därför jag har ca 10 olika par oxå), men jag förstår verkligen de som vill slippa. Har oxå en vän som gjort detta (vet inte exakt vilken han gjorde) men han ser nästan otäckt bra nu. Knivskarp syn. Så hans syfte att bli fri glasögon blev verkligen uppfyllt.
Jag förstår att du är nervös, men det kommer gå jättebra. Vi alla fans, håller såklart tummarna.
Kramar!

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 20:37

Gulle dej! <3 Stor kram!!

Svara
eastcoastmom i Connecticut 25 mars, 2014 - 18:25

Jag har vänner som gjort operationen och är mycket nöjda. Men tänk på att med stigande ålder kommer man ändå att behöva läsglasögon… Lycka till med undersökningen!

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 18:34

Njae beror på vilken man gör och hur den görs 🙂 RLE är just för ålderssynhet och om man gör LASIK/LASEK så kan man ”spara” en del så man inte ser perfekt så att man sedan slipper läsglasögon. Kul att dina vänner är nöjda! 🙂

Svara
Malin 25 mars, 2014 - 18:06

Det är något av det bästa jag har gjort! Lycka till! PS jag laddade laptopen med en e-bok, kommer inte ihåg om jag gjorde LASEK eller LASIK men jag minns att jag var tvungen att ha ögonen stängda efteråt så då var det skönt att ha e-boken att lyssna på.

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 18:13

Men du, vilket bra tips!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.