Mikrobröd – nötfritt, lågkolhydrat (glutenfritt)

12 juli, 2019

Hej hej! Och HAPPY Friyay!

Underbart väder har vi – ska lägga mig i solen om en stund tänkte jag, man får ju passa på.
Till frukost nu vid lunch så slängde jag ihop detta mikrobrödet som blev SÅ gott!

Jag brukar göra på mandelmjöl (samma mängd dvs 3 msk) men vet att ni är många som efterfrågar ett nötfritt brödrecept så därför provade jag att baka på havremjöl (malda havregryn fungerar) och det blev ljuvligt! Lite fler kolhydrater än om man gör det på mandel (ca 12-13 per två skivor) men det är bra och näringsrika kolhydrater, det får man inte glömma.

Man kan även blanda havremjöl och mandelmjöl.

I detta receptet hade jag 1 msk färskost men man kan använda olivolja/ raps/kokosolja eller annan vätska.

Smeten hällde jag i en sådan här form, blev perfekt storlek för brödet.

2 minuter senare så är brödet klart!

Stjälp upp och dela i två delar.

Rosta! Blir YUM!

Invigde Caffelatte funktionen i nya kaffemaskinen, så nöjd! Ska visa vilken vi köpte senare i veckan.

Här kommer receptet!

Skriv ut

Mikrobröd – nötfritt, lågkolhydrat (glutenfritt)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 1x

Scale

Ingredienser

1 ägg
3 msk havremjöl
1/2 krm salt
drygt 1/2 tsk bakpulver
1 msk olivolja (eller annan vätska)
* gott med 1 msk rostade solroskärnor i smeten också


Instruktioner

Vispa ihop ingredienserna och häll i mikrosäker form.
Mikra i 2 minuter på 900 W.
Ta ut, låt svalna, stjälp upp och dela brödet i 2 skivor.
Gott att rosta.


10 kommentarer
11

10 kommentarer

Lågkonhydratsbröd i micron – Niiinis Kitchenlife 30 juli, 2019 - 11:33

[…] ihop dessa bröd som man gör i micron efter att jag såg att 56kilo visade >>recept<< på dessa. Så vansinnigt goda! 😋😋😋 Gjorde till Tony också och han tyckte dem var […]

Svara
Tamy 14 juli, 2019 - 10:10

Tusen tack för tipset, det blev absolut än bättre rostat 🙂

Svara
Åse 14 juli, 2019 - 15:30

Kul att det smakade!

Svara
Lotta 13 juli, 2019 - 14:20

De måste ju testas när de var så enkelt ju 🤩

Svara
ÅsaS 12 juli, 2019 - 23:15

2 minuter!? Låter som nåt jag skulle hinna slänga ihop till frukosten om morgnarna, brödjunkie som jag är. Och frukostmänniska – måste ha frukost direkt när jag kliver upp, annars är det ingen som vill vara i min närhet öht (är ett monster om jag inte får min frulle).
Hoppas solen och värmen kommer även hit, då vi har semester om en vecka..
Ha det gott! Kram 💕

Svara
Åse 13 juli, 2019 - 10:06

Hehe är det så? Hangry alltså 😜
Ja nu måste solen komma och stanna! Kram 💕

Svara
Linda Griffin 12 juli, 2019 - 18:30

Wow ser både enkelt och gott ut. Mixar du havregrynen med en stavmixer?

Får testa detta imorgon.

Svara
Åse 12 juli, 2019 - 18:37

Nej köper risentas havremjöl 💕

Svara
Rose Marie 13 juli, 2019 - 10:03

Jag mixade havregryn som jag redan hade hemma. Det gick utmärkt!!!

Svara
Åse 13 juli, 2019 - 10:04

Ja det funkar hur bra som helst!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.