Midsommartårta / Glutenfri Low Carb

av Åse

God morgon raringar ❤️

Det nalkas midsommar 🌸🎂🌿
Vår midsommar blir i all enkelhet med sillunch med min fina vän Lotta och mamma för sedan blir det packande av bil m.m som gäller för hela slanten!
Jag ska dock baka de här bottnarna! Inte till den här smarriga midsommartårtan utan för att skära upp och ta med oss i bilen. Den är sååååå god och jag skär den i små mumsbitar – så gott med en liten bil till kaffet i bilen =) Jag brukar alltid  ha citron som vätska för jag tycker det blir sååååå saftigt och gott!

Detta receptet är glutenfritt och jag väljer Nick’s Use like sugar (finns på Ica Maxi) istället för socker. Men det väljer man själv! Vill ni ha vanligt socker så byter ni ut det mot strösocker och florsocker.

Vill man ha en hög tårta som på bilden så är det två hela bottnar som på bild man behöver.

Tips är att tillaga tårtbottnarna, dela dem på hälften, lägga bakplåtspapper emellan och frysa in! Så har ni tårtbottnar klara när det är dags att bjuda till fest 🙂

Tårtan färdigmonterad! Omnomnomnom!
En härlig fyllning av färskost och jordgubbar.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Midsommartårta / Glutenfri Lågkolhydrat


  • Författare: Åse
  • Portioner: 12

Ingredienser

Tårtbotten: (1 st, dubbla för högre tårta som på bilden)
4 ägg
1,75 dl sockerfritt strö (gärna Nick’s Use like sugar)
75 g smör
3/4 dl mjölk (färskpressad citronjuice är så gott!)
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos pulvriserat psyllium
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt

Fyllning:
4 dl vispgrädde
200 gr. naturell färskost
1 ½ dl pulvriserat sockerfritt strö (blir som florsocker)
12 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 liter färska jordgubbar
Garnering:
34 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 gr.ader vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning bara så det blandas.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smöra en springform (22 cm i diameter), strö lite sötning eller mandelmjöl i den.
Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna ordentligt innan den skärs upp.

Fyllning: Vispa grädden hårt. Vispa färskosten med den pulvriserade sötningen och vanilj.
Vispa ihop färskostsmeten med grädden.
Snoppa och skär 1 liter jordgubbar i små bitar, och blanda försiktigt i fyllningen.
Dela tårtbottnen i två delar. Lägg en tårtbotten på fat och täck den med jordgubbssmeten.
Upprepa på nästa lager (alla lager om flera)
Bred vispad grädde runt tårtan och garnera med jordgubbar.

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Clara Hermansson 9 september, 2023 - 11:46

Svara
ÅsaS 23 juni, 2021 - 16:54

Hur har jag kunnat missa denna tårta / tårtbotten!? Måste göra den i sommar, fast på mitt sätt. Dvs ”trycka” ner rabarber / hallon och skära i lagom stora bitar till kaffet. Det borde väl funka? Eller har du nåt annat recept i den stilen som funkar lika bra eller bättre?
Kram 💕

Svara
Åse 23 juni, 2021 - 16:54

Blir perfekt!!!! Såååå gott! Måste göra samma med rabarber! Taaaaaaack Åsa! ❣️

Svara
ÅsaS 23 juni, 2021 - 16:56

😂 Kul att även lilla jag kan inspirera ❤️

Svara
Åse 23 juni, 2021 - 16:57

Har rabarber i frysen 😅

Svara
Gunnel Grön 3 juni, 2024 - 21:00

Hur i hela friden får ni kakan att hålla ihop när ni delar den? Har bakat 2 st på em och det blir inga tårtor till midsommar. Mest smulor av det hela. 🤔

Svara
Åse 3 juni, 2024 - 21:41

Jag har bakat den här tjugotals gånger och aldrig haft problem så jag vill gärna veta exakt vilka märken du använt på allt du använt:

Vilket:
Sötningsmedel?
Mandelmjöl?
Kokosmjöl?
Psyllium?

Svara
lisbeth 23 juni, 2021 - 09:53

Jag undrar bara hur du pulveriserar ströet?går det bra i matberedare?Lisbeth

Svara
Åse 23 juni, 2021 - 09:53

Hej! I mixer!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.