Microneedling – Vad är det? För vem?

19 oktober, 2020

I annonssamarbete med N.VY

Hej raringar!

Har ni haft en fin helg?
Det har vi! Tyvärr har jag vaknat småförkyld och hoppas att det stannar vi det. Så mitt efterlängtade läkarbesök idag fick bokas om och jag har styrt om saker i veckan, man måste ju vara försiktig i dessa tider.

Frunchen idag blev ”äggmackor” – alltid lika gott! Ägg stekta i MCT, samisk skinka, tomat och goudaost. YUMMIE!
Ett så gott men enkelt frukost”recept” =)

Förrförra veckan hade jag min andra LPG behandling (läs mer HÄR) och samtidigt så fick jag prova på en Microneedling behandling!
Needling? Nålar? Var det första jag tänkte med skräckblandad förtjusning när jag och MarieN. VY pratade om de behandlingar vi skulle ta med i vårt spännande samarbete.

Vad är Microneedling?

Jo, Microneedling är en behandling där man skapar små microkanaler i huden med hjälp av sterila engångsnålar av kirurgiskt stål. De arbetar på ett djup mellan 0,5mm och 2 mm.

Vad man gör är en kontrollerad skada som sätter igång en reparationsprocess i huden, och på så sätt stimulerars hudens tillväxtfaktorer- som ökad kollagen och hyaluronproduktion.

Vad behandlar Microneedling?

En hel massa fick jag lära mig!

  • Trött och glåmig hud
  • Stora porer
  • Ärrvävnad
  • Linjer och rynkor
  • Pigmentering

Vi bestämde oss för att göra en behandling då min hy är i gott skick, detta skapar då en ”boost” av huden som ger ökad fukt och lyster, precis det jag behövde så här 2 månader in på hösten.
Om man vill jobba på specifika områden så skräddarsyr Malin på N. VY en behandlingskur anpassat efter ens problemområden. Vi har ju alla olika behov.

Vad gjordes på mig då?

Jo Malin jobbade med en kombination för ökad lyster, jämnare hudton- men också för att möta det lite känsliga i huden.
Jag har en del pigmentförändringar och lyster kan vi nog behöva lite till mans? Jag är stundtals lite yttorr på en del områden som behöver lite extra kärlek.

Hur känns det?

Jag upplevde inte att det gjorde speciellt ont – pannan var det som kändes mest och det syns nog på bilden att det området blev lite extra utsatt. Nålarna på mig arbetade inte så djupt (0,5 mm) , det finns nålar som arbetar djupare och då kan det eventuellt kännas mer.
Men behandlingen var ju också väldigt skön!
Efter behandlingen fick jag på en lugnande sheetmask som var magiskt skön efter behandlingen!

Efteråt så såg jag ut så här!
Jag var ganska röd faktiskt, det är inte alls alla som blir så här röd. Kändes lite som jag legat lite för länge i solen!

På kvällen var jag sedan stoppljusröd! 👀
Men jag kände mig lugn, jag var förberedd på det via Malin 😅
På morgonen så hade det lagt sig. Inte allt men det mesta!


Dagarna efter var jag ganska yttorr i huden och det var jag förberedd på. Jag fjällade lite mellan ögonbrynen.

Jag hade med mig produkter hem från NIMUE som var för känslig hy och speciellt bra efter microneedling.
1 vecka efterråt och en skön fuktmask senare så kände jag att huden hämtat sig och tagit en skjuts i lyster och fukt.
Huden känns lite plumpigare liksom. Definitivt höstboostad som var vårt mål.

En hy som behöver extra mycket kärlek (ärrvävnad, förstorade porer, fina linjer och rynkor) behöver nog en kur på 3-6 behandlingar, men som sagt – när man bokar en konsultation så får man ett skräddarsytt personligt program för ens behov.
Malin på N. VY där jag går är underbar! Duktig, lugn och brinner för sitt arbete och de produkter hon arbetar med (NIMUE)

Vill ni läsa på mer om N. VY Microneedling så kan ni göra det HÄR.

Ett tips bara! Gör det inte i anslutning till någon stor fest eller dylikt – man vet ju inte hur röd man blir hehe!
Har ni provat Microneedling? Vad tyckte ni? Berätta gärna!

KRAM på er!


Annonslänkar till Ellos

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


14 kommentarer

Suz 20 oktober, 2020 - 12:20

Spännande att följa. Verkligen kul att höra vad du tycker. Kommer det någon rabattkod med sammarbetet?

Svara
Åse 20 oktober, 2020 - 12:21

Hej! Det kommer komma rabattkod och även annat roligt vi börjat spåna på 🙂 Kan inte tala om exakt vad som det kommer vara rabatt på men stay tuned =)

Svara
Suz 21 oktober, 2020 - 14:24

Can’t wait 😊

Svara
Linda W 20 oktober, 2020 - 07:24

Jag älskar dessa inslagen! Så roligt att få följa med i dessa reportage 🙂
Din blogg innehåller verkligen allt!
Jag har själv gjort en kur på 6 behandlingar med microneedling och jag upplevde inte jätteskillnad efter de första tre behandlingarna men sedan så vände det.
Jag är 42 och har haft stora porer och en hel del linjer och trött hy som gjort att jag såg snarare ut som 52 än 42 och jag blev trött av att se mig själv i spegeln. Jag fick kuren av min familj i 42 årspresent <3
Jag och familjen ser stor skillnad, så för mig har det absolut fungerat mycket bra. Ska fråga vilket djup vi arbetat på.
Kram och fin tisdag på dig bästa Åse! (Krya på dig! 🌸)

Svara
Petra K 20 oktober, 2020 - 07:01

Jag skulle verkligen behöva göra den där behandlingen. Efter att dragits med ”tonårshy” tills jag fyllde 40 (!!!!) har jag lite ärr vid mungiporna som gör att dessa ”dras ner” en aning….plus att mina porer behöver bli mindre. Jag köpte mig ett hemma-set från Swiss Clinic som hjälpte så mycket som ett hemma-set kan förväntas göra…….men jag har lagt det på hyllan eftersom det kan bli infektioner om man inte är supernoga med att rengöra rollern efter varje användning. Nej, vad jag behöver är en riktig behandling……..jag ska fasen boka besök här hemma i Sandviken och äntligen få det gjort……

Svara
Åse 20 oktober, 2020 - 07:05

Exakt det sa Malin till mig att just hemmarollers kan fungera något men med risken för infektioner så är det inte värt det. Malin som utför behandlingarna hos N. VY har själv haft svår acne och därmed också haft mycket acneärr tidigare.
Det är ju grymt att det går att bli bättre om man ”lider” av det.

Svara
Sophie 19 oktober, 2020 - 22:55

Jag har gjort 4 behandlingar (Dermapen, samma sak) och jag ska göra lika många till. Jag har före detta acnehy och därmed en del djupa ärr, ojämn hudton och allmänt grå och glåmig hy. Jag tycker att huden har fått en mycket mer jämn hudton med massa lyster och känns mer plumpad. Acneärren har blivit något bättre men inte så mycket som jag hade önskat och mina milier har inte försvunnit vilket min terapeut tycker är konstigt. Jag är 47 år och har nästan inga ålderstecken (det enda positiva med att ha haft acne) och efter behandlingarna är pannan verkligen helt slät. Jag känner lite att har jag nu lagt så mycket pengar så kan jag lika väl löpa linan ut och köra en kur till. Hade dock inte satsat på detta om jag hade din hy vilket du ju har Åse….
Jag blev mest röd första gången eller snarare det tog längst tid för huden att hämta sig första gången. Nu är jag oftast helt återställd efter 24 timmar.

Svara
Åse 20 oktober, 2020 - 07:01

Skönt att det ändå gett skillnad!
Hoppas att sista kuren ger dig den sista pricken över i:et och tar dig dit du vill!
Jag har fin hy ja! Men jag har också tagit hand om den genom åren med både behandlingar och bra produkter, jag tycker ju det är superkul att se att det faktiskt ger resultat. Gener och bra kost spelar självklart också in, blir ett helhetsspectra.
Vid min behandling så skjutsades fukt in i hyn så jag behandlade inga ärr eller linjer och hade enbart 0,5mm nålar. Vet du vilket djup du och din klinik arbetar på?
Kram!

Svara
Petra K 20 oktober, 2020 - 07:06

Skönt att veta att fler än jag har efterdyningar av acnehy, men därmed vara ”välsignad” med få ålderstecken. Jag är 53 och har bara små fina linjer vid kråksparkarna vid ögonen. Hyn känns ok, men porerna gör att den ser lite grovt ut……jag ska definitivt boka tid nu…….

Svara
Linda 19 oktober, 2020 - 22:01

Dr Mosley medverkar i ny serie ”Sanningen om skönhetsbehandlingar” på Svtplay. Intressant om både fillers, botox och hudföryngringsbehandlingar. Det syns att du redan innan behandling har fin hy! Roligt med sådana här inlägg tycker jag.

Svara
Åse 20 oktober, 2020 - 06:58

Det ska jag kika på!
Jag har superbra hy ja, för jag har ju tagit hand om den med behandlingar och bra produkter genom åren ♥️
Kul att inläggen uppskattas!

Svara
Linda 20 oktober, 2020 - 08:36

Ja, jag uppskattar dem från d i g eftersom du bara ser fräsch och pigg ut; inte plastig och överbehandlad. Du är jättefin!

Svara
Åse 20 oktober, 2020 - 08:39

Tack snälla! Det var fint skrivet! Ja jag är ju av den åsikten att alla gör som de vill och jag förväntar mig att bli bemött och respekterad av andra på samma sätt, så det är fint att få höra dina rader ❤️

Svara
Veronica 19 oktober, 2020 - 20:21

Min hudterapeut vill göra en sådan behandling på mig o jag behöver ca 4 behandlingar. Vet inte riktigt än om jag vågar, har extremt känslig hy . Jag behöver behandla ärr efter acne på kinder. Går nu på ansiktsbehandling ca var 5: e vecka o använder bara Exuviance produkter. Kul att du blev nöjd ! Önskar dig en fortsatt fin kväll!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.