Laxbiffar med kronärtskocksröra med "ett par"

av Åse

I går var det dags för veckans vinprovning.
Vinet vi provade var ett friskt och härligt vitt vin och det var grymt gott! Men jag serverade fel mat till, skulle varit mindre fet mat, lättare som skaldjur och kyckling! Ska prova det till räkor en dag!
Men en snygg, cool flaska och smaken och doften var frisk och smått fruktig.
Con un Par Albariño = ”Med ett par”
[button color=”lightgray” size=”large or small” link=”http://www.vinguiden.com/utskick/con-un-par-albarino/” target=””]Vinet kan beställas här[/button]
 
IMG_0130
Betalt samarbete med Vinguiden, omdömet är personligt.
 
Till vinet serverade jag laxbiffar med kronärtskocksröra! SÅ GOTT! Denna röra bjöd Klara Desser på i fredags! TACK! jag adderade även till lite soltorkade tomater – blev om ngt ännu godare!
6 portioner
6 laxfiléer
2 ägg
salt, citronpeppar
chiliflakes
2 burkar kronärtskocksbottnar i vatten
1 dl majonnäs (gärna egengjord)
rivet skal + saften av 1/2-1 citron
salt, svartpeppar
1/2 dl strimlade tomater
Mixa lax, ägg och kryddor i matberedare med knivar: Stek i smör.
Lägg kronärtskocksbottnarna i hög mixerbringare med majonnäs, citron och kryddor. Sätt igång stavmixern. Smaka av med lite soltorkade tomater.
IMG_0132
 
 
IMG_0137
 
 

Knorr Middagshjälpen.se är en helt ny typ av community för matintresserade och spelsugna. Middagshjälpen bygger på tips, recept och inspiration, men Knorr har också implementerat dimensioner från spelvärlden. På Middagshjälpen belönas användarnas aktivitet med poäng som kan lösas in mot produkter eller skänkas som pengar till välgörande ändamål. På Middagshjälpen finns uppdrag som ger utdelning i form av poäng, medaljer och topplisteplaceringar. Man växer i ranking om man deltar i diskussioner kring mat och matlagning, delar recept eller ger goda och tips. Poängen kan dessutom lösas in mot köksprodukter och upplevelser, eller skänkas som pengar till välgörande ändamål.
Jag tillfrågades om jag ville välja ut en favoritsak som skulle finnas i poängshoppen och jag valde denna kanonbra grillpanna från Le creuset!
Skärmavbild 2013-07-04 kl. 18.05.13
 
 

 
IMG_4652
 
Sedan vill jag klargöra en sak för sista gångenDå och då kommer det kommentarer (ytterst sällan men ändock) att det är mycket alkohol i bloggen och nu sist var det även en fråga om jag hade ersatt mitt fd sockermissbruk med alkoholmissbruk.
Låt mig då berätta: En gång i veckan (oftast tisdagar eller onsdagar) provar jag vin tillsammans med Vinguiden. Detta gör jag för att det är trevligt och för att jag tycker att det är kul att kunna tipsa er. Är man inte intresserad av vin så fine, då kan man läsa om det ofta tillhörande receptet. Utöver det så figurerar det kanske alkohol på någon bild från helgen då vi umgås med vänner. Knappast något fylleslag!
Om någon tycker att dessa två gånger i veckan är mycket så får det stå för denne. Om någon tror att alkohol måste betyda överflöd och omåttligt så talar det nog mer om dennes förhållande till alkohol än mitt.
Jag älskar mat. Jag älskar vin. Jag avnjuter gärna ett gott glas vin till maten då och då. Måttligt. Det är sorgligt att vi kommit dit hän att man tar för givet att allt missbrukas. Bara för att någon tex äter bröd varenda dag så antar väl inte jag att de överkonsumerar eller hetsäter mackor? Likaså om man väljer att äta godis 2 ggr i veckan så antar väl inte jag att de är sockerberoende/missbrukare?
I denna bloggen kommer det ALLTID finnas mat & dryck för det tillhör livets goda, guldkanten i livet. Jag missbrukar varken mat eller dryck – Enough said!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

25 kommentarer

Kerstin 14 juli, 2013 - 18:02

Hej!
En fråga om biffarna. Tänker mig att det nog går lika bra med vit fisk (torsk, pollock, . . . ) istället – var tror du?
Och en till fråga: vad tror du om möjligheten att skippa äggulorna och bara ta äggvitorna? Förstår självklart att det inte blir lika krämigt och ehm… gult 😉
men kan inte äta så mycket fett så tänker på möjligheter med en variant 🙂

Svara
Jenny 5 juli, 2013 - 21:48

Instämmer med talare ovanför… Bra att få vintips, matinspiration… Fortsätt med det kära Åse 🙂 jag kan tycka att det kan i bland vara lite klurigt vad man ska kombinera till olika rätter, speciellt lågkolhydraträtter… Ha en skön helg 🙂

Svara
pippi 5 juli, 2013 - 10:59

Läste precis att två glas champagne/dag är bra mot demens. Så om jag fattar forskningen/läkarna rätt så skall jag varje dag ta, ett glas rött vin för hjärtat, två glas champagne för minnet och sedan får jag ett lågt liv 🙂
Tur att du också tar ett glas vin ibland, för det innebär att jag kommer kunna läsa din blogg varje dag, länge till!
Tack för att du orkar skriva och ge mig lite tips om mat/vin och livet!
Ha en trevlig sommar, snart kommer solen 🙂

Svara
Åse 5 juli, 2013 - 11:00

Haha vilken glädjeenergi jag fick nu av din kommentar!! Härliga du!! Skål då för långt och njutbart, lyckligt liv =))
Ja hoppas solen snart kommer!! KRAM

Svara
Erika 5 juli, 2013 - 08:05

Hej igen!
Å vad mkt mer lättläst detta typsnittet var.. supertack!
(från en som lämnade liten kommentar igår.. :))
/E

Svara
Åse 5 juli, 2013 - 09:42

Vad bra det blev bättre! =)

Svara
Karolin 5 juli, 2013 - 07:26

Tycker oxå det är väldigt trevligt med vintips till recepten… Det är ju inte så lätt att välja alltid när man står där på Systembolaget, även km personalen där är duktiga…
Var igår och träffade en PT på mitt gym här i Hbg angående mina skrämmande matvanor… Jag tränar regelbundet och har gjort i 2 år men inte lyckats gå ner ett gram (bara högst tillfälligt, jojo).
Fick rådet att testa LCHF… . Då inte varianten där man lever av stekt ägg och bacon och ostskivor som man brer smör på… Utan bra mat, utan fettskräck och utan kolhydrater… Har testat lite innan men fick aldrig riktigt grepp om det och föll tillbaka i gamla dåliga vanor
Vilken tur att jag precis beställt din bok…
Tack för all inspiration och goda recept… Ser mycket fram mot att köra igång…
Ha en underbar dag!!
Kram Karolin

Svara
Åse 5 juli, 2013 - 07:34

Vad härligt!! Tränar du kanske på aktiverum? Magnus?
Stort lycka till!!!

Svara
Amanda 5 juli, 2013 - 06:58

Jag blir jätteglad när du lägger upp vin tips! Jag är så dålig på att kombinera mat med vin överhuvudtaget så att få tips en gång i veckan (minst) är bara en stor fördel för mig. Sen betyder ju inte det att du har 5 flaskor varje gång som du halsar bara för att du recenserar ett gott vin. Vad tänker man med egentligen när man skriver en sån kommentar?!
Kram!

Svara
Åse 5 juli, 2013 - 07:10

Tack! Härligt att det är så många som förstår mig och som fungerar som jag! Det är märkligt att människor drar så märkliga slutsatser av vad de ser i en blogg.
Om jag nu skulle ha TVÅ blogginlägg i veckan och i de blogginläggen så är det mat och vin, ska man då dra slutsatsen att jag till varje måltid dricker vin? Man måste ju använda huvudet lite och inse att det är valda glimtar från mitt liv jag visar! Kram!

Svara
Helena W 5 juli, 2013 - 06:19

Ja jösses vad en del har bekymmer om andras liv! Vin är jättegott och jag dricker gärna ett eller två glas (sällan mer) fredag och lördag kväll. Eventuellt något glas under veckan också när det är semester. Knappast missbruk!
Laxbiffarna lät mumsiga! Jag tänker ha lax i kväll och funderar nu på att använda ditt recept och så kan övriga familjen (som inte är lchf:are) få hamburgerbröd till. Aioli och kanske en skagenröra blir säkert gott till. Kronärtskocksröran hoppar jag över eftersom ingen i familjen gillar kronärtskocksbottnar. 😉
Lycka till med nya sidan, förresten, kommer självklart att fortsätta följa dig här! Ha en riktig härlig fredag!!

Svara
Jenjo 5 juli, 2013 - 05:36

Ja, men herregud vilken missbrukare jag skulle vara om man räknar så. Jag som äter havregrynsgröt VARJE dag. 😉
Nä, det där är bara en massa svammel. Jag är uppväxt hos missbrukare och jag dricker vin fre + lör och gärna ett glas mitt i veckan. Men det är fortfarande LÅNG väg till att vara i samma sits som mina föräldrar.
Så fortsätt du som tidigare. Jag tycker oxå, som en annan här uppe sa, att det är perfekt att få tips om vilket vin som passar till vilken mat.
Du är ju bara BÄST Åse!
Kramar <3

Svara
Lina 4 juli, 2013 - 19:59

Usch vad trist, kan de inte behålla sina trista kommentarer för sig själva?? Toppen med vintips till maträtter, mycket inspirerande och alltid kul med tips på nya viner! Tack för en inspirerande blogg!

Svara
annette barakji 4 juli, 2013 - 19:46

Tack för alla härliga recept med tillhörande vintips. Jag uppskattar det jättemycket!! Du ger mig massor av inspiration 🙂

Svara
Anette G 4 juli, 2013 - 18:23

Håller med! Word!!!

Svara
B-M 4 juli, 2013 - 18:17

Bra skrivet Åse! Kram

Svara
Agneta 4 juli, 2013 - 17:52

Bra skrivet av dig, tycker jag. Dessutom tycker jag att god mat och gott vin är livskvalitet!! Stå på dig och fortsätt som du är och som du skriver, det uppskattas verkligen!!!

Svara
Anna Möller 4 juli, 2013 - 17:51

Fortsätt prova viner, vid överkomsumtion provar man inte viner man bara dricker.
Jättebra blogg och goda recept, har köpt din bok som present till döttrar och några vänner.

Svara
Madde - Dagarna.nu 4 juli, 2013 - 17:36

Jag gillar att få tips på bra viner till dina recept.
Sedan är det alltid trevligt att prova nya viner.
Hittade denna sida och tänkte på dig: http://ettannatnewyork.blogspot.se/

Svara
Åse 4 juli, 2013 - 17:48

TACK Madde!! <3

Svara
Terese 4 juli, 2013 - 16:55

En lite dum fråga av en med annat urval i matbutikerna (Finland); Du nämner ofta ”laxfiléer” x antal stycken både här och i din bok. Hur stor är ”din” laxfilé. Här köps ofta en hel fisk… 😉

Svara
Åse 4 juli, 2013 - 16:56

portionsbitar á ca 150 gram =)

Svara
Suss 4 juli, 2013 - 16:55

Jag är en av dom som verkligen uppskattar dina recept med tillhörande viner. Jag har alltid problem med vad man ska ha för vin till respektive rätt. Fortsätt så! (Bra skrivet ovan)
Tack för en kanonblogg men massor av glädje och inspiration!
Kram
Suss

Svara
Åse 4 juli, 2013 - 17:49

Vad roligt att höra! Tack! KRAM

Svara
anna 4 juli, 2013 - 16:50

Word!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!