MATEUS och favoritwoken: BIFFWOK I OSTRONSÅS

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Visste ni att Mateus rosé, som fyllde 80 år förra året, har funnits på systembolaget sedan systembolaget öppnades 1955 och är den enda rosé som har varat så länge på den svenska marknaden?

Jag har faktiskt aldrig smakat det förut men klart jag vet om att det är en klassiker!
Numer är Mateus rosé torrare och både jag och Daniel blev glatt överraskad av det. Det blir inte sista gången vi köper Mateus.

Ett fruktigt och behagligt rosa vine med lite sötma!
– Vinguiden, Mars 2023
Fruktig och flörtigt men numera torrare. Faktiskt riktigt fräscht och läckert.
– Dinvinguide, April 2023

Lite rolig fakta om Mateus!

  • Flaskans form var inspirerad efter pluntor som soldaterna drack ur under första världskriget.
    Det är ju faktiskt en riktigt snygg flaska tycker jag!
  • Det var den tidigare drottning Elisabeth II favorit vin!
  • Elton John sjöng om Mateus i låten Social Disease (1973) ”I get juiced on Mateus and just hang loose”.

En vacker rosa nyans på vinet! Lite vattenmelonfärg, visst?

Mateus Rosé är ett torrt, lätt mousserande, friskt och behagligt rosévin med smak av röda bär, smultron och geléhallon.
Där finns också en äpplig friskhet med färska jordgubbar och en lätt bitter nyans som balanserar mot de söta smakerna innan de mynnar ut i en blommig final.

Fina små pigga bubblor som skänker fräschör till vinet!

Det är ett aperitif- och sällskapsvin, okomplicerat, men samtidigt trendigt och elegant. Mateus Rosé kan mycket väl kan drickas såväl på stranden, som på mingelpartyt eller som entrédryck på en bättre middag.

Mateus görs på samma sätt som vita viner. Sedan skalen skiljts från musten får vinet jäsa långsamt i rostfria ståltankar vid en temperatur på 16 grader. Vinet klarnas och stabiliseras i kyla innan det filtreras och buteljeras. Hela processen sker med största omsorg för att säkra konstant färg, smak och fräschör.

Passar till lättare måltider, fisk och skaldjur, till medelhavsmat och asiatiska rätter.
Och det är just asiatiskt vi valde att testa vinet till och det blev en succé! BIFFWOK I OSTTRONSÅS

Mateus finns i drygt 390 systembolagsbutiker
ART NR 2571 | Mateus Rosé | 750 ml | ALK 11 % | 79 KR
Druva: Baga, Rufete, Tinta Barocca, Touriga Franca
Kolsyra: 2,8 g/l – Restsocker: 1,3 g/100ml

HÄR kan du enkelt och bekvämt beställa Mateus för leverans till din lokala Systembolagsbutik utan extra kostnad.
Den här woken är våra barns favorit och den försvinner snabbt! 😅

Jag älskar att laga mat ute på Muurrikan!
Går så snabbt och enkelt!

Lövfbiffen steks först i kokosolja.

Köttet tar jag sedan upp och lägger åt sidan ett tag och steker grönsakerna.
Sedan går kött och nudlar i!
Här är det valfritt vilka nudlar man vill använda. För lågkolhydratnudlar rekommenderar jag de HÄR

Bara att hugga i! Hela familjen älskar den här woken!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

BIFFWOK I OSTRONSÅS


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1000 g lövbiff
2 msk kokosolja utan smak eller likvärdig olja
2 färska broccoli
1 st pak choi
200 g ostronskivling eller shitakesvamp
1 röd spetspaprika
(ev 250 ml kokosgrädde)
1 vitlöksolo (eller 2-3 vitlöksklyftor)
1 dl oystersås (ostronsås, fnns på asiatiska hyllan i din lokala icabutik tex)
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
koriander


Instruktioner

Strimla köttet, grovhacka svampen och skär broccolin i mindre bitar. Dela i små buketter, skär stammen i skivor och sedan i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär i skivor.
Skiva vitlöken i tunna skivor.
Koka nudlarna eller skölj low carb nudlarna.
Hetta upp olja i en panna och stek lövbiffen hastigt.
Ta upp och lägg på fat. Stek grönsakerna i samma panna med eventuellt lite mer olja.
Lägg ner köttet igen. Rör ner oystersås, japansk soja, sesamolja och nudlarna och blanda allt.
Servera genast. Toppa med koriander vid servering.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

1 kommentar

Jeanette 19 maj, 2023 - 20:20

Verkar så enkelt att laga mat på Muurrikan.
Var har du köpt den?

Med vänlig hälsning
Jeanette

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.