Matdagbok dag 5

av Åse

Go eftermiddag på er! Här tog vi lång sovmorgon och sedan har det varit aktiviteter så nu har jag och Daniel precis ätit frukost.
I går hade vi våra mammor här och det blev det sedvanliga tacomyset!
Mål 1: kl 10:45
1 fröbröd
1/2 burk Abbas mästarmakrill
1/2 avokado
1 msk Bregott eko
1 eko ägg
1 msk majonnäs
Summa: 758 kcal │27 g protein │7 g kolh │66 g fett
012A3000-2
Mål 2: kl 16:30
1 lussebulle
Summa: 201 kcal │7,5 g protein │4 g kolh │17 g fett
012A3036-2
Mål 3: kl 20:00
1 glas Cava
1 glas rödvin
1 isbergssalladsblad
ca 100 g tacofärs
2 msk gräddfil
3 msk guacamole
syltat lök, tomater, gurka
Total summa dag: 1723 kcal │71 g protein │22 g kolh │121 g fett
6% kh 19% protein 75% fett 
2014-11-14 19.13.44
012A3043
Nu ska jag upp och rensa på flickornas rum! Dags att kasta ut småbarnssakerna och göra det till ett funktionellt flickrum! Trött på att ha papper, tuschpennor och saxar och annat pyssel på vårt matsalsbord!
Hej IKEA med andra ord!
Ha en bra dag alla raringar! Är såååå kul att det blivit sådan aktivitet i kommentarsfältet! ♥

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Annika 19 november, 2014 - 08:08

Älskar din blogg! Så fin och inspirerande!
Du skriver att du tycker att det är jobbigt att räkna kalorier och jag kan inte annat än hålla med! Men jag undrar om du räknade när du gick ber i vikt?
Jag räknar sedan en vecka tillbaka och har gått från strikt till liberal lchf. Jag mår så bra av maten! Men vill gå ner i vikt efter att jag fick mitt andra barn för 8 månader sedan. Har 10-15 kg som sitter som berget. Har ätit strikt lchf sedan april och inget händer. Är trött på att bara äta kött, smör, ägg och broccoli i princip. Vill äta en varierad lchf, liberal. Men därför har jag valt att räkna för att inte hamna för högt i kolisar eller kalorier.
Tycker du att jag tänker fel? Vad hade ditt råd till mig varit?

Svara
Åse 19 november, 2014 - 10:25

Hej Annika!
Jag räknade i början ja! Då räknade jag både kalorier och kolhydrater men jag vill inte påstå att det egentligen hjälpte mig men jag säger inte att det kan vara bra att göra det i början, det kan vara utbildande.
Men det viktigaste är att du ser långsiktigt på det. Faran med att räkna kan vara att om man inte får omedelbart resultat så börjar man mixtra och dra i från eller lägga till och det enda kroppen kanske behöver är en tid med bra näring, lagom energi etc.
Räkna under några veckor tills du känner att du har koll på de olika livsmedlena, sedan tycker jag att du släpper och gör val utifrån hur du mår mår!

Svara
Camilla P-A 15 november, 2014 - 18:50

Tack Åse, för att du visar hur mycket du äter. Till sist kommer jag nog också att förstå att det behövs inte så mycket mat! 😉

Svara
Rosa 15 november, 2014 - 16:44

Ja, det er hyggeligt med alle kommentarerne, også for os. Hvis du vil have flere, kan det være en god idé at stille spørgsmål… som ’hvad mener I om det?’ … ’hvordan er jeres dag gået?’ …. ’hvad skal I spise i aften?’ … osv. Folk elsker at skulle sige deres mening^^ …. Men det er selvfølgelig ikke sikkert du er interesseret i at høre om alt det;-)
Jeg kan godt lide din måde at lave taco på:-)
Håber det gik godt med oprydningen. Var pigerne indforståede???

Svara
Åse 15 november, 2014 - 17:00

Det gör jag emellanåt, du har nog bara missat det :)) Det har dock blivit mindre aktivitet i bloggvärldens dialogforum, pratade med mitt annonsnätverk Tailsweep om det – det är mycket större aktivitet på instagram och facebook numera.
Tjejerna har städat duktigt och är pigga på att få ett mer funktionellt rum :))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.