Matdagbok dag 3

av Åse

Hej på er!
Här kommer matdagbok dag 3!
I går blev det lite sen frukost (Breakfast = Break The Fast (Bryta nattfastan) – inget som säger att det måste vara på morgonen med andra ord)
När jag sitter framför datorn och jobbar så tappar jag tid och rymd.
Mål 1: kl 14:45
1 portion chiapudding med lite ekohallon och ekoblåbär
1 kokt ägg
1/2 avokado
2 msk (30 g) majonnäs blandat med 1 msk Chunky salsa + några droppar het chipotle chilisauce
1 glas Athletic Greens
Summa: 841 kcal │20 g protein │17 g kolh │72 g fett
12112014-012A2921
12112014-012A2922
12112014-012A2923
Mål 2: kl 19:30
Drygt 1 portion Laxrullar med avokado + Gari (inlagd ingefära), Soja  
(tog 2 rullar till efter bilden togs)
Summa: 650 kcal │38 g protein │10 g kolh │49 g fett
Snack kl 21.00
1 ischoklad gjord på kokosfett, smör, kakao och xylitol
43 kcal │0,1 g protein │0,1 g kolh │5 g fett
12112014-012A2933
12112014-012A2937
Summa dag: 1532 kcal │58 g protein │27 g kolh │126 g fett
I dag blir det ofrivillig fasta. Jag ska köra en ärrkorrektion i eftermiddag och eventuellt blir det narkos så därför måste jag fasta.
Jag fastar dock med lite MCT och smör i kaffet. (Mixas så blir det som en latte)
Jag är generellt emot ”fettkaffe” om man dricker det istället för mat. Varför? Jo för att dricka energi gör att många signaler som styr hunger och mättnad inte fungerar som det ska, det händer nämligen saker direkt när vi börjar tugga. Därför blir man mindre mätt av flytande föda även om det innehåller mycket energi.
Jag tar ofta en matsked kokosfett eller MCT i kaffet mellan målen, dvs som ett tillskott eftersom jag vill dra nytta av laurinsyran i kokosfettet eller energin i MCT i samband med träning men aldrig istället för måltider.
I går kom mina hantlar som jag beställt! Yeeeeeeees!! Eleiko hantlar från MMSports ♥︎
Började med 6:or och 8:or och ska köpa på mig några tyngre.
Har varit ett lååååååångt träningsuppenhåll tyvärr pga allt jobb med boken (dygnet runt känns det som). Men nu är den lämnad till korr och nästa vecka går den till tryck! Hooooooraaaaaay!  Så nästa vecka blir det fullt ös i gymmet igen (måste ta det lugnt dessa första dagarna efter operationen dock)
12112014-012A2909 12112014-012A2915
Fakta: Matdagboken pågår i 1 vecka pga efterfrågan för att visa hur en vecka i mitt kostliv ser ut. Jag räknar vanligtvis varken kalorier eller kolhydrater men gör denna vecka för att ge en uppfattning om upplägget. Jag förespråkar att hitta hälsosamma vanor som håller i stället för att räkna makronutrienter och kalorier.  Jag äter så mycket som jag mår bra och orkar, med andra ord så försöker jag inte hålla mig till en viss mängd mat, min kropp och mina behov styr. På helgerna blir det generellt både mer energi och fler kolhydrater, ett upplägg som passar mig väldigt bra. Jag tror på att alternera både energi och makronutrienter. Jag har haft periodisk fasta som livsstil sedan mars 2012, det innebär att jag oftast har ett matfönster på eftermiddagen/kvällen där dagens matranson koncentreras, jag mår bra av det. När jag åt var tredje timme förr så var jag alltid hungrig och sugen.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Camilla P-A 15 november, 2014 - 18:25

Glömde fråga: jag är egentligen emot artificiella sötningsmedel, föredrar ekologisk rårörsocker i liten mängd! Vad har du för åsikt om det? 🙂

Svara
Åse 15 november, 2014 - 18:33

Jag har massor av åsikter =)
1. Socker är ALDRIG bra. Spelar ingen roll om det heter ekologiskt och är rått.
– Men allt handlar om hur mycket och hur ofta och vilka konsekvenser det får.
Dvs, för en frisk och normalviktig person så fungerar lite socker ibland. Jag bakar oftast med råsocker eller honung till oss i familjen. Lika ofta med Xylitol. Men i de recept jag lägger ut här så bakar jag oftast med ersättning som Xylitol efetrsom jag VET att de flesta som äter LCHF bakar med sötningsmedel och jag vill kunna garantera receptet.
Jag personligen äter söta saker så sällan så det spelar ingen roll vad jag använder, det är inte bättre för mig med varken eller.
Så, om man äter sött sällan och i liten mängd då tycker jag att råsocker eller honung är bäst.

Svara
Camilla P-A 15 november, 2014 - 18:24

Har tagit ett uppehåll med lchf, för att testa den klassiska med ris och annat. Men igen blir jag okoncentrerad och snurrig. Så jag tänkte ge mig på ett försök med lchf igen. Blir alltid inspirerad av din blogg.
Har inte förstått mängderna, är intressant att man kan se ungefär hur mycket kalorier en måltid hos dig är, så att man kan få ett hum hur mycket man ska äta! 🙂
Det tråkiga är att olika sitter där man kan hitta kaloriberäkning säger olika. Jag ska äta allt från 1200-2500 för att gå ner?!
Vet du någon bra sida?

Svara
Åse 15 november, 2014 - 18:43

Kalorier har mindre betydelse på LCHF än någon annan kost men här kan du se ungefär vad du kan rikta dig efter: http://keto-calculator.ankerl.com

Svara
Camilla P-a 15 november, 2014 - 19:53

Tack Åse! Det var en bra sida. 🙂

Svara
Rosa 14 november, 2014 - 07:53

Lakserullerne ser heeeelt fantastiske ud! Dem må jeg bare prøve:-)

Svara
Anna Holdeberg Persson 14 november, 2014 - 06:43

Åse. Hur mycket chiapudding kan/får man äta per dag???

Svara
Åse 14 november, 2014 - 08:58

Jag skulle vilja säga till ett mål, dvs 1 portion.

Svara
Camilla 13 november, 2014 - 20:58

hej!
Intressant med din matdagbok som får mig väldigt inspirerad, men jag förstår inte att du dagligen klarar dig på den ”lilla” mängden. Sitter det mellan öronen på mig eller kan man vänja kroppen att verkligen må bra av så lite? Jag har svårt att tänka mig att äta första målet så sent på dagen, med tanke på att jag stiger upp kl 6:00 och det är full fart hela dagen på jobbet och hemma. Blir du inte ashungrig??? Vill gärna få några bra tips på att må bra och orka med dagen på den kosten. Jag behöver inte direkt gå ner i vikt utan att få mer energi och länna att kroppen mår bra av det jag äter. Tack för en inspirerande sida.

Svara
Åse 13 november, 2014 - 21:09

Nu är ju inte kroppen statisk och en kalori är inte en kalori, det beror på var kalorin kommer från men väldigt förenklat så är det så att jag behöver ca 1800 kcal om dagen för att stå still i vikt, lite mer när jag tränar.
Jag äter till vardags ca 1500-1700 kcal och mer till helgen, det innebär att jag just snittar på den mängd som min kropp står still i vikt på, med andra ord så äter jag perfekt mängd för min kropp. Du har knske ett större energibehov än mig och då är detta för lite för dig.
Jag är dessutom fettdriven, dvs min kropp är van att använda ketoner som energikälla och att använda fett som energikälla det innebär att jag inte är hungrig eller får energidipper som någo som är glukosdriven (när kroppen är inställd på att främst använda kolhydrater som energikälla. Jag har ätit högfettskost i 6 år så min kropp är anpassad till det.

Svara
Maria Nordström 13 november, 2014 - 15:05

Tack för matdagboken, så nyttig info. Kan inte nog berömma dig för all inspiration du ger mig.
Jag har oxå införskaffat hantlar.
Lycka till med ärrkorr.
Kram

Svara
Karolina Johansson 13 november, 2014 - 13:05

Snygga hantlar!

Svara
Karin 13 november, 2014 - 13:31

Bra med matdagbok.Spännande.
Vad är matkrutioner kanske felstavat.

Svara
Åse 13 november, 2014 - 13:36

Makronutrienter är protein, fett och kolhydrater 🙂

Svara
Linn 13 november, 2014 - 13:08

Kul att se hur du äter!
Har ätit några LCHF frukostar inspirerade av dig, men märkt att jag fått i mig för lite eftersom jag ganska snart blir hungrig igen. Så det har varit till hjälp att du lagt ut exempel på olika rätter inkl kaloriberäkning. Såg därmed att jag behövde nästan äta dubbelt om man tittade på kalorier – och idag prövade jag äta så, och vart mkt nöjdare mättnadsmässigt 🙂
Jag brukar inte räkna kalorier och har ingen intention alls att viktminska – men jag gillar att äta LCHF ibland och speciellt när det gäller kakor/tårtor och så, för det ger en annan ”nöjdhet” mättnadsmässigt i efterhand.
Ps. tror inte man får ha fett i kaffet under ”fasta inför narkos” .. man får tex inte ens ha mjölk i kaffet vid fasta, vad jag vet.. så om du inte kollat med kirurgen så kan det vara bra att göra det.. Och om man får det får du gärna återkoppla för det vore kul att veta 🙂 Jag jobbar som läkare, men inte på kirurgen. Lycka till med ärrkorrigeringen och tack för all inspiration! 🙂

Svara
Åse 13 november, 2014 - 13:34

Hej! Kul att du får lite info!
Magen ska vara tom inför op och det är min (opereras vid 15.30, drack min kaffe vid 9) så man kan inta flytande föda upp till 6 timmar innan operation.
Nu kommer jag nog inte behöva sövas men man vill ju vara förberedd om i fall 🙂
Tack för omtanken!

Svara
Linn 13 november, 2014 - 13:53

Ok, fint! 🙂
Gör du förresten chiapudding med vispgrädde eller liknande nångång? Eller bara med fetaste kokosmjölken? Är det för mättnadskänslan ska vara längre med kokos som du väljer det eller annat skäl? Tack !

Svara
Åse 13 november, 2014 - 13:55

Jag är lite känslig för mejeri och tycker kokos är godare 🙂

Svara
ingrid 13 november, 2014 - 11:44

Hej när du nu äter rätt mycke makrill lax oxh chiafrön tar du även då omega 3 tillskott ?
Mvh ingrid

Svara
Åse 13 november, 2014 - 11:50

Nej =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.