Marinerad kyckling med vitlöksrostade grönsaker

4 december, 2019

Hej på er!

Lillörda’ heeeela långa da’n!
Vi ska ägna eftermiddagen på gymnastikavslutning och sedan blir det till att packa, jag och Daniel åker till Dublin i morgon med våra vänner Rebecca & Krstian på en efterlängtad Julweekend. Ska bli mysigt att andas riktig julkänsla i några dagar!

I går klädde vi julgranen – blev såååååå fin! Ska visa er!

Hörrni detta är inget wow-recept och ser inget ut för världen just på dessa bilder men det är ett gott och snabbt recept, mycket godare än det ser ut!
Det är marinerad kyckling som passar till så mycket! Om ni inte gillar rökt paprika så ersätt med vanligt paprikapulver.
Vitlöksrostade grönsaker är så gott till allt kött! Grönsakerna får så god smak av vitlöken.

Jag delade kycklingfiléerna i två delar men rekommenderar hela filéer, de blir saftigare då.

Jag serverade min goda choronsås till. HÄR

Skriv ut

Marinerad kyckling med vitlöksrostade grönsaker

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo kycklingbröstfilé

Marinad kyckling:
2 msk rapsolja
1 msk rökt paprika
2 msk oregano
2 msk balsamvinäger
2 tsk salt
2 krm peppar

Grönsaker:

2 gula lökar, i klyftor
2 paprikor, urkärnade och i större bitar
1 blomkål, i buketter
8 vitlöksklyftor, oskalade lätt krossade
1/2 Zucchini, skivade och urkärnade
1 msk olja
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 gr varmluft
Rensa kycklingfilérna och lägg i påse med marinaden. Marinera någon timme i kylskåp.
Förbered grönsakerna och blanda runt med olja, salt & peppar
Sätt in grönsakerna i ugnen och rosta i ca 10 minuter. Sätt sedan in kycklingen och tillaga allt i ca 25 minuter till.
Ta ut och lägg ett bakplåtspapper över kycklingen i ca 10 minuter (det behåller saftigheten i kycklingen)
Ta bot skalen från vitlöken och blanda med övriga grönsaker.
Servera med valfri sås.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Cecilia 4 december, 2019 - 17:54

Åh, jag ska åka till Dublin i vår på weekendresa. Har aldrig varit där.
Ser mycket fram emot någon bild eller något tips från Dublin på din blogg! 🙂
Kram

Svara
En tänkare 4 december, 2019 - 16:54

Åh vad gott det låter och ser ut! Jag ska definitivt testa detta receptet.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.