Lunch på Dunkers

av Åse

Vilken härligt inspirerande jobblunch jag hade! Daniel och jag mötte upp Nino (från Mat med Vänner!) och hans två kollegor på Dunkers kulturhus i hamnen.
God mat serverades i matsalen i form av lax med potatismos (skippade självklart moset) och vit sparris. Härliga primörer på salladsbufféen!
Jag väljer alltid antingen sallad eller hel kyckling/fisk/kött på menyn när jag är ute, de är lättast att äta när man går på lågkolhydratkost tycker jag. Då är det så enkelt att välja bort pasta/ris/potatis och ta något från salladsbufféen istället.
Ibland smakar jag någon potatis om jag är sugen, gärna ostar till dessert om det är en middagsrestaurang om kvällen te.x.
Vad brukar ni välja från menyn när ni är ute? Tycker ni det är svårt att äta lågkolhydratkost när ni är ute på restaurang?? Är det något speciellt ni brukar be om eller välja från menyn? Ställen ni undviker?
2013-05-27 12.45.57
Vackra Norra Hamnen i Helsingborg!
2013-05-27 12.46.17
2013-05-27 12.51.39
2013-05-27 13.25.13
Solen lyste på oss i dag!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

L 28 maj, 2013 - 21:25

Jag bor också här i Helsingborg, men jag har aldrig stött på några problem.
Klart att det skulle va trevligt med lite roligare alternativ. Men jag byta alltid ut kolhydraterna mot grönsaker. Ber om annan sås om det skulle behövas och det är aldrig några problem. Flera gånger har dom fixat ihop en ”egen” rätt till mig och ibland dragit av på priset 🙂

Svara
maria at inredningsvis 28 maj, 2013 - 16:30

Vilken underbar blogg du har:) har missat denna tills nu…följer dig nu på insta och fb.
Om du gillar inredning och mode, kan du kolla in min blogg:)
Ha en kanondag
LOVE Maria från inredningsvis.se

Svara
Tove 28 maj, 2013 - 09:41

Jag tycker i princip aldrig att det är något problem att äta ute, man kan alltid få sallad istället för pasta/potatis/ris, det som är tråkigt är att det sällan finns andra alternativ än just grönsallad med typ gurka och tomat. Det finns ju så mycket andra grönsaker och det hade varit kul att få något annat. Jag längtar tills den dagen man kan få blomkålsris istället för ris eller stekt vitkål istället för pasta. Jag tänker att kockar som är vana att laga mat borde ju kunna svänga ihop massa trevligt av fräscha grönsaker. Längtar också tills grillrestauranger och liknande som ofta har en lång rad tillbehör (pommes, bakad potatis, potatisgratäng osv) även har ett alternativ som är t ex rättikagratäng eller rostad blomkål. Helt övertygad om att det kommer med tiden, efterfrågan blir nog större och större. Men jag är glad att man i princip alltid blir väl bemött, och det brukar aldrig vara problem att få extra sås/smör. Jag ber ofta om grädde till kaffet och det blir också lättare och lättare, och till efterrätt brukar jag fråga efter tryffel, många restauranger har idag egna och en liten tryffel till kaffet tycker jag blir en perfekt efterrätt. Men jag är inte alltid strikt och när jag är ute och äter ”finmiddag” äter jag oftast det som serveras.

Svara
Anja 28 maj, 2013 - 07:51

hej, när jag äter ute får jag alltid först fråga om det går att få både gluten- och laktosfritt och jag brukar välja fisk om det går. Fler och fler restauranger har idag alternativ, jag tycker inte att det är svårt att sen välja att äta med mindre kolhydrater. Själv är jag inte så stirkt, äter jag ute vilket jag gör sällan väljer jag att äta det jag är sugen på. Fikabröd finns ju inte så mycket för mig att välja på så det är jag van vid att få avstå.

Svara
Maud 28 maj, 2013 - 07:30

Tycker det är inga problem alls att äta ute. Jag ber bara att få sallad / grönsaker istället för potatis/pasta… Sen en extra klick sås (beror ju lite på vad det är för sås)
Idag är nog restaurangerna mer van att gästerna gör val…
Kram på er alla fr ett UNDERBART Västerbotten

Svara
jendah 27 maj, 2013 - 22:01

Tycker att det går bättre och bättre att beställa, där man undviker pot,pasta mm. Tycker dock att man oftast får lite fett/sås/dressing/ost…Man får alltid begära mera… Ett hamburgerhak i mitt samhälle undviker jag pga väljer man bort bröd & strips får man sååå lite sallad, ost på hamburgaren som också är liten fast man begär en ca 90g. Tack för all inspiration @56 kilo, ha det bäst

Svara
Marie 27 maj, 2013 - 20:33

Efter 30 år av dieter av alla de slag är jag nu hängiven LCHFare sedan 3 månader med ett år som GI-anhängare dessför innan. Att äta ute är numera mycket enkelt och har inte stött på några problem alls med att få byta ut ris/past/potatis mot mer grönsaker. Min far, 2 av 3 döttrar samt ett barnbarn tål dessutom inte gluten och de gillar att de kan äta allt jag lagar för jag älskar att laga mat och använder din blogg och recept flitigt.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 27 maj, 2013 - 19:53

Jag har aldrig haft problem att äta ute sen jag började med LCHF. Ofta kan man byta potatis/ris/pasta till någon sallad eller extra grönsaker… och om det inte går så blir jag oftast mätt ändå på maten.

Svara
Petra 27 maj, 2013 - 21:51

Håller med dig Erika. Aldrig heller stött på patrull. Har för snart 2 år sedan, då jag bytte kost till lchf aldrig stött på något problem.

Svara
Petra 27 maj, 2013 - 19:11

Jag tycker inte alls det är svårt att undvika potatis/ris/pasta när jag äter ute. Jag väljer istället extra grönsaker och sås till om jag äter kött/fågel. Har aldrig varit något problem. Förstår faktiskt inte folk som säger att dom inte fungerar socialt med lågkolhydratkost. Jag har iaf aldrig stött på något hinder. 🙂

Svara
Monica 27 maj, 2013 - 19:05

Tycker det blir lättare och lättare nu för tiden….besökte nyligen Brösarps världshus på Österlen ganska nyligen, och bad att få ett alternativ till potatis, jag och min väninna (som jag lockat in på LCHF-spåret….hon hade höga blodsockervärden…..men efter att ha skippat socker o vitt bröd, potatis pasta o ris…blev det tummen upp och hon slipper ännu så länge medicinera) och vi fick underbart lövtunna skivor av morot och palsternacka, bla. så gott…inget snack….på ett annat ställe verkade de jätteförstående tills jag fick in maten med en grönsallad….när det fanns världens salladsbuffé…. men fler och fler restauranger har alternativ och det är ju positivt!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.