Hej hej på er!
Hoppas ni har en fin start på dagen!
Jag har varit både på gymmet och på Rehab med Alfons, det går bra! Han går på löpbandet i vatten och är sååååå duktig!
Hörrni här kommer ett enkelt men smarrigt recept på lövbiffsgryta!
Detta åt vi förra fredagen.
Gillar man inte ädelost så går det bra att ersätta med färskost.
Till detta kokade jag upp lite blomkål, drisslade lite olivolja över, salt & peppar och riven parnesan och lät gratinera i ugnen! MUMSIGT!
Klart!
En enkel men ack så god lövbiffsgryta!
Här kommer receptet!
Skriv ut
- Portioner: 4
Ingredienser
800 g lövbiff
smör, till stekning
250 g champinjoner, skivade
2 dl rött vin
1,5 msk konc. oxfond
2 dl creme fraiche
150 g gorgonzola
salt och svartpeppar
1 msk japansk soja eller 1-2 tsk kinesisk soja
2 msk dijonsenap
1 dl hackad persilja
Instruktioner
Skär köttet i skivor. Torka av och stek i smör i en stekpanna. Lägg över i tjockbottnad gryta.
Stek champinjonerna i smör och lägg över i samma gryta som köttet.
Tillsätt vin, oxfond, soja och dijon. Lägg på lock och låt koka ca 20 min.
Tillsätt gorgonzola och creme fraiche och låt sjuda några minuter tills ost och fraiche smält och allt gått ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med persilja och servera med valfritt tillbehör.
JUST NU!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

5 kommentarer
Det blev väldigt bra, speciellt såsen och den gratinerade blomkålen gick hem hos maken
Det var jätte gott. Tack för många bra tips
Det står inte när gorgonzolan ska tillsättas?
Låter väldigt gott. När har du ned ädelosten?
Det ser riktigt smarrigt ut. Det ska lagas i helgen.