Ljuvlig Citronfromage

av Åse

Innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore

God förmidda’ på er raringar!

Det är hiskeligt tyst om er men jag hoppas det beror på det vackra vädret! Jag går också in i min lilla lyckobubbla och hänger knappt själv på social media just nu, det kan man göra en regnig dag! Årets varmaste dag i går, vi hade 19 grader här i Helsingborg (åtminstone lokalt där jag bor) Chansen är att rekordet slås redan idag! UNDERBART! ☀️

Vill ni ha en god dessert till helgen?
En somrig sötsyrlig dessert, lagom i mängd efter maten =)

Denna gjorde jag i lördags när vi hade Annika & Peter här, jag gjorde min med Nick’s Use like Sugar men vad man väljer för sötning är valfritt. Ersätter ni med vanligt strösocker så är det samma mängd som 1 dl Nick’s, det gäller även Ica Sötströ.
Ibland så smälter inte kristallerna i ersättningsströ så ett tips då är att mixa ”sockret” i en mixer! Då blir det pulveriserat, lite som florsocker.

En ljuvlig dessert!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ljuvlig Citronfromage


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 gelatinblad
2 äggulor
1 dl sötning (som doseras som socker)
1 citron, skal och saft
2 dl vispgrädde
3 passionsfrukter
4 hallon
4 blad citronmeliss


Instruktioner

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
Vispa gulorna och sötningen till en porös och luftig smet.
Riv citronen och pressa saften i en kastrull. Värm upp.
Dra ifrån plattan, krama ur gelatinbladen och smält i den varma citronsaften.
Häll ner blandningen i ägg- och sockersmeten.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll upp i 4 mindre glas.
Låt stå i kylskåp i minst 1 timme, dekorera sedan med innanmätet i passionsfrukterna, hallon och citronmeliss.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Charlotta Hanner 15 juli, 2022 - 10:50

Det här blev hur gott som helst, smakade nästan exakt likadant som ett gammalt favoritrecept på citronfromage som jag brukade göra för 20 år. Med enda skillnaden att nu slapp vi sockerchocken!

Svara
ÅsaS 24 april, 2020 - 11:35

Sorry… Frånvarande jag med. Tittar, läser, inspireras, men kommenterar sällan numera. Känner att tiden och orken försvinner från mig. Rastlös, stressad, rycker, river, sliter här och där, men får ändå inget gjort, samtidigt som jag får en hel del gjort.. Tids nog landar jag väl i verkligheten, en verklighet som jag önskar bara var en ond dröm..
Kram 💕

Svara
Åse 24 april, 2020 - 14:43

Livet är ju så Åsa – du har även en stor sorg att bearbeta, mitt i annat kaous som råder nu. Du är grym! STOR kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!