En underbart härlig helgrätt kommer här!
Bland det godaste på länge faktiskt.
Pasta äter jag sällan men när jag äter så föredrar jag den här typen av pasta, helst inga gräddiga pastarätter.
Till det här provade jag ett mycket trevligt vin, nämligen:
Les Champs Sauvignon Blanc
En bäst prisad Sauvignon Blanc på generös 1 LITER glasflaska!
Les Champs Sauvignon Blanc är ett torrt, friskt och fruktigt vitt vin med smak av krusbär, päron, melon, persika, färska örter och citrus. Ett fräscht och krispigt vin med lång eftersmak som passar utmärkt till sallad eller fisk- och skaldjursrätter samt även till vegetarisk mat.
Detta vin kommer i en praktisk och miljösmart 1-litersflaska för den större bjudningen och festliga tillfällen
Det här var en mycket god Sauvignon! Så verkligen ett TIPS till er.
Vinet kan endast beställas till din lokala systembolagsbutik HÄR.
ART NR 76557 | Les Champs Sauvignon Blanc | 1000 ml | ALK 12% | 99 KR
Passade ypperligt till dne här magiskt goda Scampi Pastan!
Jag köper Tigerräkor från ISHAVET.
De är från Hållbara bestånd, spårbart ursprung och fria från antibiotika.
En scampi pasta är ju SÅ enkelt att svänga ihop, det går att förbereda genom att man hackar allt och sedan går det ju lika fort att göra som det tar att koka pasta.
Ett torrt vitt vin – varför inte ha samma som man dricker till? I et här fallet en god Sauvignon Blanc från Les Champs som jag skrev om ovan.
Genom att hacka scampin i mindre bitar (spara några till garnering) så blir det enklare att äta den här rätten. Jag tycker det är godare när man får en lagom bit scampi i munnen med pastan än att behöva använda kniv och gaffel för varje tugga.
Doften är MAGISK! Sååååå gott!
Släng i persiljan i slutet men spara lite till garnering.
Blanda ihop och sedan är det bara att servera!
Jag tar en kniptång och snurrar ihop pastan mot en stor slev och lägger försiktigt i pastatallrik. Toppar med mer räkor, bladpersilja, parmesan och svartpeppar.
Citronolja är fräscht och gott att ha ovanpå. Finns på tex Ica i olika märken.
Smaklig spis! 🥰
Här kommer receptet 💖
Skriv ut
- Portioner: 2-4
Ingredienser
400 g linguine
500 g råa jätteräkor
½ dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 röd chili eller 1 tsk chiliflakes
200 g Körsbärstomater
1 dl torrt vitt vin
1 kruka persilja
salt, svartpeppar
Parmesan
Instruktioner
Koka upp en stor kastrull med vatten och massa salt.
Ta bort tarmen från scampin.
Skär scampin i mindre bitar. Spara några hela för garnering.
Dela tomaterna. Finhacka vitlök och chili.
Koka pastan, den ska vara al dente. Fräs vitlök och chili i olivolja på medelhög värme i någon minut. Rör ner tomaterna och låt fräsa med i någon minut. Rör ner räkorna och låt steka någon minut tills räkorna blivit rosa. Salta ganska rejält.
I med vinet. Lyft över pastan till stekpannan. Smaka av med peppar.
Häll i nästan all persiljan och rör om väl. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med lite parmesan och extra persilja.
Ringla gärna lite citronolivolja över.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
[…] God mat, Träning, Lättja etc. Kommer en uppdatering om Midsommar, lovar! Jag och Daniel åt Linguine aglio e olio con scampi som god avslutning igår – […]
Vilket fint vinglas 👌 vad heter det?
Det är Orrefors!
Hej..
Tar du inte bort tarmen?
Är den där tar jag bort den.
Det va supergott!!!😋
Härligt!!
Bland det godaste som finns, älskar scampi och pasta, doften är magisk 🙂 Ha en fin helg!
Denna rätt får det bli i morgon. Tack för inspiration ❤️