Lillörda’ Piglörda’ Vinonsda’

av Åse
9 kommentarer

I annonssamarbete med Dryckestipset.se

Hej finingar!

Så var det Lillörda’, Lillis, Piglörda’, Vinonsda’ igen!

Jag har haft en sådan måbra känsla i kroppen hela dagen!
Direkt när jag vaknade så drog jag på mig mina uteträningsbyxor, underställströja, pluggade in lurarna, drog på mössa, jacka och vantar och gick ut! Jag mår sååååå bra av det! Jag siktar på minst 7 km varje dag och absolut det är kanske nyhetens behag men vet ni, det är ju bara jag som bestämmer om det är det eller en vana som ska sitta i.
Som min fina granne Anna skrev: Har man börjat blir det ett beroende. Luft och ljus!
Jag kan absolut inte börja med annat på morgonen utan jag måste i princip gå rakt upp ur säng och UT.
Vet ni något magiskt? Mitt onda i axlarna är puts väck sedan jag började med mina dagliga morgonrundor i början av januari!
Mitt knä kluckar ju och jag är lite svullen så jag ska göra en självremiss och få det uppkollat.

Lillörda’, Lillis, Piglörda’, Vinonsda’ – det är ingen hemlighet att vi äter lite extra och dricker något gott denna dag! För mig är denna dagen nästan viktigare än helgen, jag kan äta omelett och dricka vatten en lördag haha!
Älskar milstolpen, halva veckan är gjord och man peppar lite för helgen.

Alice är på gymnastik och är hemma vid 20 så det blir lite sent med middag idag, då är det perfekt med plock innan! Barnen älskar och här finns något för alla.

Rosa bubbel dricker ju inte barnen men jag och Daniel njuter av varsitt glas.

Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019 är en rosa Prosecco och just rosa Prosecco är en nyhet då Prosecco-konsortiet har jobbat med regelverket runt detta DOC vin och äntligen enats. Nu får ett rosa mousserande vin heta PROSECCO!
En av de första ut är detta torra bubblet från det populära Prosecco- huset Cantine Riondo.

Casalforte Prosecco Rosé är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken är fräsch och äppelfrisk med toner av röda bär och persika.

Vinet är gjort av den typiska Proseccodruvan Glera och 10% Pinot nero, mer känd som pinot noir. Färgen i pinot nero skalen ger vinet sin vackra laxrosa färg och de härliga tonerna av röda bär, Pinot Noir gör också att den rosa proseccon inte upplevs så söt som många andra proseccon och det uppskattar jag väldigt mycket!

 

Prosecco Rosé är lätt att tycka om med sin blommiga arom och friska smak med smultrontoner. En dryck med en underbar blekrosa färg som ser elegant ut i glaset” säger vinmakaren Giorgio Marchiotto.

Det här är i mitt tycke en mycket trevlig festlig prosecco och passar till en god charkbricka med goda ostar,  lufttorkad skinka & salami och mitt förslag: En härlig skaldjursbricka med ost och andra godsaker!

Info om vinet:

ART NR 76927 | Casalforte Prosecco Rosé | 750 ML |  ALK 11 % | 79 KR

HÄR kan ni beställa det till ert systembolag! (Tänk på att det är högt tryck på beställningar nu så var ute i tid)

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Annelie HellbergWass 3 februari, 2021 - 21:31

Är lite nyfiken på det mörka brödet som är på ostbrickan, vad är det?

Svara
Åse 4 februari, 2021 - 07:31

Det är tunna rågkex från Ica

Svara
Mysmasken - Tillbaka i Sverige efter 13 år! 28 januari, 2021 - 13:43

Hej Åse! Jag är säkert lite trög, men hur hittar man till bara LCHF-recept? Jag har försökt titta i de olika kategorierna och under ”Recepten” men jag lyckas inte? Måste man sifta igenom alla?
Sen måste jag kommentera hur sjukt god LCHF-lasagnen är. Har ätit på den i en vecka nu, och måste göra en ny sats! Jag svor att jag aldrig mer skulle göra den när jag stod där och försökte kavla ut ”plattorna” och bakplåtspapperet bara rynkade ihop sig, haha, men det blev ju så gott att jag måste göra om proceduren 🙈😆

Svara
Åse 28 januari, 2021 - 13:46

Hej!

Jag har ingen specifik kategori för LCHF recept! De flesta recept här är lågkolhydratrecept eller enkelt anpassningsbara till LCHF.
Du hittar alla mina recept HÄR: https://www.56kilo.se/recept/

haha härligt att du gillar lasagnen!! Den är gooood!

Svara
Carin Löfqvist 28 januari, 2021 - 11:18

Vart kommer dina fina glas ifrån. Helt ljuvligt vackra.

Svara
Åse 28 januari, 2021 - 11:23

Hej! På ost- och charkbrickan är det Iittala och de med bubblet är Top Stories som är Cerveras eget märke! Här finns de: https://www.cervera.se/produkt/romance-champagneskal-34-cl-guldkant

Svara
Petra Karlsson 28 januari, 2021 - 10:51

Altlså, jag är av den tron att det är superviktigt att få upp blodcirkulation för att bli hel. Jag bröt axeln för 1½ år sedan och då beslutade jag mig först och främst för att sluta röka, för läk-köttets skull. Sedan försökte jag ta mig ut och promenera så jag fick upp blodcirkulation. Jag är i stort sett återställd skulle jag nog vilja påstå (nåja lite känningar ibland) Och jag har precis som du upptäckt ett ljud i knäet (känner dock inget) Vet inte riktigt om jag ska vänta och se om det blir värre eller hur jag ska göra.

Svara
Åse 31 januari, 2021 - 17:37

Du har helt rätt, verkligen! Skönt att du är återställd! Hoppas inte knäet ställer till med problem nu! KRAM

Svara
ÅsaS 27 januari, 2021 - 21:26

Åh, ost och chark! Såå himla gott! Har två ”nöd-lådor” i kylen, för kvällar när orken/lusten/tiden inte finns där för matlagning (mestadels de dagar jag jobbar stängning och är hemma 20:30-20:45). Idag är en sån dag – blev lite blandade salamis och så en bit Brie ”bara för att”.. 😆
Kram 💕

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!