Lic. Stresscoach

av Åse
Samarbete Annahallenutbildningar.se

Hej på er!
Nu är det klart, i höst åker jag till Nerja (Spanien) och utbildar mig till Lic. Stresscoach.
Utbildningen är den 16 okt – 24 okt och sedan avslutas den i Sverige 17-18 mars 2018
Här nere kan ni läsa mer om utbildningen om ni själva är intresserade!
Lic. Stresscoach
Som Lic. Stresscoach får du en för Sverige helt unik kunskapsbredd, där du både har förståelse för vad som händer i kroppen vid stress och hur du behandlar stressen genom ACT, mindfulness och andningsövningar.
ACT – Acceptance and Commitment Therapy är en banbrytande behandlingsmetod som man kallar för andra generationens KBT. Den har utvecklats för att reducera stress, främja psykisk flexibilitet och kreativitet och stärka individer att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i livet.
Utbildningen fokusera på kunskapen bakom och lösningar för symptom som uppkommer av stress. Du kommer som Lic. Stresscoach kunna hjälpa din klient med allt som vi förväntar oss av en stresscoach; att minska stressen och ge konkreta verktyg för att skapa större balans, men även ha den bakomliggande kunskapen om hur kosten påverkar vårt nervsystem, hur nervsystemet påverkar både sömn och värk och hur en tanke kan skapa fysiska sjukdomar. Naturligtvis kommer du även ha både kunskap och en stor verktygslåda för att förändra och skapa lösningar som verkligen fungerar. Du kommer att kunna arbeta både mot företag och privata klienter, enskilda och grupper.
Utbildningen sträcker sig över sex månader, 110 timmar uppdelade på 2 veckor där vi arbetar tillsammans på våra utbildningsorter. Övriga timmar möts vi över webben i Adobe Connect samt en privat mentorgrupp på FB. Förutom undervisningstillfällena kommer du att kombinera teoretiska studier med praktisk tillämpning. En egen process i mindfulness och andningsteknik samt två klientarbeten.
Här bor vi:
Lägenhetshuset Nerjaluna är nybyggt och modernt och ligger mitt i gamla stan i Nerja
Lägenhetshotellet heter Nerjaluna och ligger på C/Granada 62.
Mycket fräscha och helt nybyggda lägenheter mitt i gamla stan.
HÄR kan ni läsa mer och anmäla ert intresse.

Bild lånad HÄRIFRÅN 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Vill du utbilda dig till Stresscoach under Spaniens varma sol? | Maria Helander 16 september, 2017 - 17:39

[…] kvar. Du kan också läsa mer om kursen här hos två av de som ska gå den nu i höst nämligen Åse 56kilo  och […]

Svara
CAK 25 februari, 2017 - 18:25

Jag har läst 7,5hp ACT och funderar på vad Lic stresscoach innebär? Alltså, stresscoach är väl ingen direkt ”titel” om du förstår vad jag menar….?

Svara
Åse 26 februari, 2017 - 09:17

Hej! Maria som är en av kursledarna hälsar: ”Problem skapar behov – och just nu har vi ett växande problem med stress i vårt samhälle. Företagen, vården och skola söker med ljus och lykta efter kompetenta människor som kan lära ut hur man hanterar stress. Licensierad Stresscoach är en yrkestitel, som beskriver att du efter godkänd examen kommer att kunna arbeta professionellt med stresshantering. Coach är en etablerad titel som beskriver din kompetens att vägleda människor med en viss teknik. Det är självklart en bonus att redan ha en del kunskap om ACT med sig när man börjar en sån här utbildning”

Svara
Sandra 20 februari, 2017 - 20:48

Skulle så gärna vilja gå men har tyvärr
Inte råd nu då jag är föräldrarledig… en framtidsdröm!
Har dock en fråga jag suttit och tänkt på som jag inte kan släppa. Läser lite överallt om lchf:are som friterar saker, ex halloumiost, vaxbönor etc. Detta borde väl egentligen inte vara accepterat inom lchf? Varför jag påstår detta är för att när en olja (oavsett vilken) kommer över sin rykpunkt så ombildas oljan från en bra mättande fett till ett dåligt transfett och således stoppar man alltså i sig transfetter vilket väl inte är lchf? Friterat är ju alltid långt över sin rykpunkt… missar jag något här eller r det så att detta bör undvikas och att”folk” inte har korrekt kunskap om hur fetter kan förändras från bra till dålig? Transfetter finns ju även naturligt inom vissa livsmedel och är då inte dålig men vad jag lärt mig om fetter så är en friterad olja ett dåligt transfett och inget annat. Skulle vara så intessant att få höra din sida om detta 🙂

Svara
Åse 20 februari, 2017 - 21:07

Hej! Jag tror inte LCHF:are friterar oftare än gemene man och givetvis är hög upphettning av oljor aldrig bra och framför allt inte tex olivolja. Kokosolja är i så fall ett bättre val. Tror inte heller att man inbillar sig att det är ett bra hälsoval att fritera utan det är som så många andra saker man stoppar i munnen en avvägning. Det är såååå många bra saker man kommer bort från genom att äta LCHF så jag påstår att upphettade oljor nog inte är ett så stort problem. Jag ser inte så många frityrmåltider hos de LCHF-ätande människor jag ser i sociala medier. Det är många källor till transfetter man undviker med LCHF.

Svara
Jeanette 20 februari, 2017 - 10:16

Har funderat på denna kurs också, men det finns en annan liknande som börjar redan i mars på distans.
Kanske blir den, lite ivrig nu när jag väl bestämt mig för att plugga:):)

Svara
Fnulan 19 februari, 2017 - 21:27

JIPPIE, längtar!!!

Svara
Victoria 19 februari, 2017 - 20:37

Spännande och intressant utbildning 🙂 Tänkte fråga en sak angående lchf kost. Är det bättre att äta rotfruktsgratäng än potatisgratäng och rostade rotfrukter istället för typ klyftpotatis? Tänker att morot etc också innehåller kolhydrater 🙂 Tack på förhand och för en inspirerande blogg! //Victoria

Svara
Jenny 19 februari, 2017 - 18:16

Intressant! En ”sån” hade jag (och några kollegor) behövt träffa redan innan kraschen var ett faktum, när vi var inne i ett destruktivt arbetstempo utan återhämtning. När jag för snart ett år sedan blev sjukskriven för utmattning fick jag börja med KBT tidigt. För tidigt! Jag var inte mottaglig. Det jag hade behövt var ett ”program” att följa för att tvinga mig till mental vila, tydliga kostråd och coaching i att ta rätt beslut i stunden och begrava den duktiga flickan.
Nyfiken på detta och ser fram emot att läsa mer om det 😊

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.