LCHF Pizza med tre ostar, salami och vitlöksolja

av Åse

Hej torsdag!

I går var jag på Hypoteket i Lund och åt en avsmakningsmeny som innehöll hela ÅTTA rätter inkl matchande viner så jag behöver ingen pizza idag! 😅
Däremot ser jag fram en halvtimme med min PT Thessan strax =)
Livets balans vet ni 😉
Men på SÖNDAG då blir det faktiskt den här pizzan! SMARR!

Foto: Lisa Wikstrand för min bok LEV GOTT (2013)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF Pizza med tre ostar, salami och vitlöksolja


Ingredienser

100 g riven västerbottensost eller liknande
4 ägg
0,75 dl vispgrädde (eller annan vätska)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 dl mandelmjöl (kan ersättas med sesammjöl)
1,5 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 krm bakpulver
Lite salt
Osttopping:
1 dl pizzasås
2 dl riven färsk mozzarella
810 mindre salamiskivor
1 näve babyspenat
60 g ädelost
1 dl riven parmesan,
basilika
Vitlöksolja: 2 msk olivolja, 1 pressad vitlök, lite salt.

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Vispa ägg, grädde, psyllium, mandelmjöl, kokosmjöl och pofiber med elvisp. Blanda sist ner osten.
Låt svälla ca 5 minuter.
Fördela degen på en plåt med händerna.
Grädda i ugn ca 15 minuter. Höj värmen till 250 gr.
Fördela toppingen på bottnarna och grädda tills osten smält.
Ringla olivoljan över vid servering.

Nutrition

  • Serving Size: 4
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.