Jag rekommenderar även det HÄR receptet som jag själv gör nu för tiden.
I går kväll festade vi till det framför ett reprisavsnitt av Midsomer Murders med kladdkakan jag brukar göra! Den är ju så gooooood! Blir nästan som chokladmousse i konsistensen.
200 g osaltat smör
200 g Marabou 70% choklad
4 ägg
Valfri sötning motsvarande 1 dl socker (Mitt förslag är Erythritol + Stevia, tex Ica Sötströ)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt
Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 7-8 minuter.
Låt stå kallt, gärna över natten. Om den ska serveras inom 1-2 timmar höj minutantalet till 10 minuter.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
209 kommentarer
[…] jag den godaste LCHF Kladdkakan! Den är en utveckling från min populära kladdkaka som ni hittar HÄR men jag tycker att den här blir godare! Tål du inte mandelmjöl så rekommenderar jag det andra […]
[…] har lite tårta kvar sen kalaset i söndags. Jag kan förresten rekommendera receptet. Det är en chokladtårta som är glutenfri och enkelt kan göras mjölkfri också. Kalorifri är den dock inte, men när är […]
Du har för många goda recept haha! Men denna tänkte jag göra till imorgon då vi har gäster över. Det står sötning sol motsvarar 0,5 dl socker. Jag tänkte använda honung men jag har läst att honung är dubbelt så sött som socker stämmer det att jag isåfall bara ska ta 0.25dl honung? Lite förvirrad. Tacksam för svar
Åter igen, prova dig fram =) Det är omöjligt att sia om hur man upplever sött. jag upplever inte honung som sötare än socker =)
Bland det godaste inom keto godsaker och påminner om tryffel i konsistens. Gjorde en halv sats med 86% choklad. Även min 15 månaders älskar den. Vi är två vuxna som bara ville smaka men halva är redan uppäten 😁
Vad roligt att det uppskattades! 🥳 Tack för fin feedback!
Bästa kaka! Nu när jag inte kan göra sockerkaka längre, så är det denna kakan som har blivit standard! 😉
Så skönt att det varken finns mjölalternativ eller mejerier och såååå god tycker både familj och vänner. Använder sucrin för sötning! 😉
Kul att den smakar Camilla! <3
Hej! Låter toppen denna kladdkaka! Då jag misslyckats med massa andra… suck.
Min fråga är bara: varför använder du osaltat smör? Måste man det? 🙂 mvh lovisa
Det går bra med saltat också! jag kan tyca att det ibland blir lite för salt i chokladkakan
Tack så jättemycket för detta recept på kladdkaka!! den blev så bra!! jag klarar inte av att baka på nöt-eller kokosmjöl då jag får ökat sötsug av det. Den här kakan kan jag ta en jätteliten bit av och bli nöjd! hur bra som helst! Tack!!
Obs: jag använde mig av choklad med 90% kakaohalt samt stevia-blandning från Hermesetas.
Jag bakade den här kladdkaka igår. Bjöd även icke LCHF’are på den och de älskade den. Sa till dem att den var mer ”tryffel-liknande” i konsistensen så de inte förväntade sig en vanlig kladdkaka. Jag använde inget sötningsmedel alls. Smälte smöret först och la i chokladen efter att jag flyttat kastrullen från plattan för att undvika att chokladen skulle bli bränd och smaka bittert.
Kakan blev iaf helt fantastisk och kan varmt rekommenderas!
Jag bakade denna idag för kladdkakans dag imorgon och gjorde en liten portionsform bredvid för att få smaka redan idag. Hoppas att den stora är lika bra.
Sambon tyckte nog den var lite väl chokladig och att äggen kändes. Men jag som är socker och kak-ovan älskade den.
[…] Glöm inte kladdkakans dag imorgon. Denna bjuder jag kollegorna på. […]
Efter att ha glömt kvar halva kakan i kylen i två dygn så upptäckte jag att den blir mer som en chokladpastej jag åt på en restaurang för sisådär 100 år sen. Mycket bättre! Så jag gör den nu utan att grädda den. Hällde också i sötströet i chokladsmörsmeten så det fick smälta lite. Blev fantastiskt gott! 😀
En fråga: I alla (?) recept med choklad som jag sett här så använder du 70%-ig choklad. Jag brukar använda 86%-ig choklad och minska mängden för att det inte ska bli för bittert och i nästan alla fall så funkar det alldeles utmärkt. Såg att 70%-ig choklad innehåller 34% kolhydrater och 86%-ig endast 18%. Dessutom behöver jag bara använda hälften så mycket choklad, så det blir ju mycket mindre onyttigt.
Av ren nyfikenhet, varför använder du inte choklad med högre kakaohalt?
Kul det blev bra! Skilllnaden mellan 34% och 18% blir inte mkt delat på 8 personer. Även 18% socker är för mkt och inte nyttigt 🙂 Jag väljer helt enkelt det som är godast! Mitt prio är glutenfritt och mindre socker, inte så lågt som möjligt. Men välj det du mår bäst av 🙂
Hej igen och tack för snabbt svar!
Tack, då förstår jag hur du tänkt. 🙂 Nä, är inte så stor skillnad kanske men det kändes som det när jag läste att det nästan är dubbelt så mycket kolhydrater… :/
Älskar hur du alltid skriver att man ska välja det man själv mår bäst av, det är väldigt viktigt att tänka så och även pedagogiskt av dig. Tack för alla dina recept och all uppmuntran.
Trevlig helg!
/L
P.S. Min pulled chicken står här bakom mig och puttrar i slow cookern. Ska bli spännande. 🙂 D.S.
Ja det är ju en livsstil som ska hålla 🙂 Jag äter själv godsaker så sällan att det liksom inte spelar någon roll om det är 5 eller 8 kh i en bit, det är ändå lågt 🙂
Åhhh så gott!! Det ska jag göra i veckan! Smaklig spis!
Trevlig helg på dig också!
Heeeelt fantastisk! Jag tog en 90% och en 80% choklad och halverade sötströt. Serverade med grädde och egenplockade blåbär och hallon. Det var nästan för gott! Tack för receptet 🙂
Hej om man gör kladdkakan i muffinsformar ska man höja minutantalet då?
Tvärtom, de behöver mindre tid på sig misstänker jag, men kan tyvärr inte ge dig klarare besked än så, du får prova och chansa.
Fantastisk god kladdkaka, tog 1 tsk agavesirap som sötning istället för det som står i receptet. Lät den stå ett dygn i kylskåp innan servering. Uppskattad av gästerna och jag kommer göra den här igen!!
Kul att höra!
[…] så jag slängde (ja, den här kan man faktiskt slänga ihop på 10 min!!) ihop en gudomlig LCHF-kladdkaka som vi avnjöt i kvällssolen med grädde och […]
[…] besökte alltså Kitty idag. Bjöds på goda kesellaplättar och en fenomenalt god kladdkaka likt ingen LCHF-kladdkaka jag tidigare retat smaklökarna med. […]
[…] alla, Dagens efterrätt blir 56kilos kladdkaka, det är första gången jag gör den, så jag hoppas den blir god. Jag gjorde den igår, […]
Hej, är sugen på testa denna kladdkaka då vi får besök i morgon.
Men tror du det går bra att halvera receptet eller blir den för tunn då?
&jag har canderel strö sötningsmedel som ersättning till vanligt socker.
Är det ändå 0.5 dl som gäller?
/Linn
Jag hade använt en mkt mindre form i såfall annars kört på receptet som det är.
Canderel använder jag inte så kan inte svara på hur det doseras. (Canderel innehåller en del snabba sockerarter som maltodextrin så inget jag kan rekommendera)
Hej Åse!
Vikten går neråt, idag -5,4 kilo! ? Maken briljerar med -8 kg. Men det gör inget för mig. Det mest positiva är faktiskt allt annat.
Jag har en fråga. Det där med sockerersättni g är ju en djungel i sig. Jag tycker inte om smaken av sötningsmedel. Hittade bland produkter från Renee Voltaire, kokossocker och björksocker. Valde kokossocker och det luktade underbart! Bakade din chokladkaka som smakade underbart! Men är det ok med kokossocker? Vi åt bara då, så jag äter ju inte det på annat. Jag är stenhård och fuskar mindre gärna.
Tacksam för svar.
Vänligen
Cissi Westerdahl
Kokossocker är precis lika illa som ”vanligt” socker. Raffinerat socker 100% kolhydrat. Kokossocker 93,5% kolhydrat!
Hej Åse! Tack för att du ger oss så mycket inspiration…..dina recept och din blogg är fantastiska
Jag tänker göra din mangoglass och till det vill jag bjuda mina gäster på någon form av chilichoklad. Har du något bra förslag??
Har några funderingar själv:
Stoppa ner chilifrukt i denna kladdkaka
Använda en 70% choklad med smak av chili i kakan
Göra en chokladchilitopping ovanpå
Kanske toppa med chiliflakes
Tacksam för lite tips på hur jag kan få fram en god chilichokladefterrätt.
Ha en riktigt goefredag
Kram Karin
Hej Karin! Inga direkta tips så här direkt men ditt förslag an säkert fungera! Prova! =) Trevlig fredag! Kram
[…] mjöl, Awesome. Bakade även en Lchf-kladdkaka som blev RIKTIGT riktigt god! Receptet hittar du HÄR. Till middag blev det lax med broccolimos! Yummy! Nu avnjuter vi en bit kladdkaka till och film på […]
[…] går bakade jag hennes sjukt goda kladdkakesnittar ur boken, vilket är hennes kladdkaka fast med mintchoklad istället för vanlig choklad. Den skulle egentligen skäras upp i bitar, men […]
Hej! Uppskattar dina recept och har därför en fråga till proffset!
Har du experimenterat något med proteinpulver i kladdkakor..? Jag inbillar mig att det skulle kunna bli lite extra kladdigt och segt 🙂 men det kanske inte håller i sig när man gräddar den…?
Hittar väldigt lite recept där de inkluderar proteinpulver, så får väl experimenters lite själv!
(Jag vill alltså inte utesluta smöret, utan bara addera lite seghet!)
Njae inte direkt i kladdkakor! Snarare att det blir lite torrare och mer brödigt då efetrsom proteinpulver (bakprotein) gör kakor och bröd lite brödigare.
Underbar! Hade (förutom chokladen) bara 1/2 tsk honung som sötning och ska testa att utesluta helt till nästa gång. Till och med 2-åringen tyckte att den var god! 😀
OMG! Shit vad smarrigt detta var!! Jag gjorde av en 70%-ig och en 86%-ig marabou premium choklad. Lät dem stå över natten och jag har då aldrig ätit nån godare kladdkaka!
Ska kanske tillägga att jag hade ICAs steviaströ i som sötning.
Jag vill tacka för receptet, trots att det inte föll någon i smaken, och tipsa ifall någon mer känner att kakan misslyckats. Jag prövade med 200 gram 86-procentig choklad från Marabou, och hade i Stevia. Konsistensen blev inte som förväntad, utan för smetig, och den blev aningen för bitter. Kanske fungerar det bättre med mandelmjöl eller så. Men, om man känner sig liberal blev det inte annat än fantastiskt med lite hemgjord hallonsylt och en creme fraiche-klick
Vänligen /Anders
Hej! Jag rekommenderar 70% choklad till denna kakan, 86% + stevia kan säkert upplevas bittert ja.
Om kakan blir smetig, låt den stå i kylskåp så blir den som tryffel! =)
[…] så slänger jag lystna blickar på revbensspjällen i kylskåpet 😉 Kanske skulle ta och göra min tryffelkaka?!! Vi googlar lite goda mello drinkar också, ni kanske sitter inne med goda […]
Hej Åsa!
Tycker alltid att dina recept brukar bli jättebra av de jag har testat. Men denna kaka blev jättesalt, det var inte alls gott. Vet inte vad som gick fel, bakar alltid alltid med normalsaltat smör och det brukar inte vara något problem. Vet du vad som kan ha gått fel?
Hej! Nej för kakan innehåller ju inget salt?
Prova ett annat choklad nästa gång och osaltat smör.
Hej Åse!
För det första vill jag tacka för en grymt bra blogg med helt fantastiska recept! Varje gång jag blir sugen på något gott, eller helt har hjärnsläpp angående recept till både mat och dessert kikar jag in här – och hittar alltid något bra!
Jag har nu (för sjuttioelfte gången ungefär) gjort denna fantastiska kladdkaka, och som vanligt så dreglar jag redan när jag tar fram ingredienserna. 😉
Ett litet tips till de som är intresserade är att (när man vill lyxa till det liiite extra) tillsätta några matskedar Baileys i smeten! Den får då en smak av dumle, och blir (om möjligt) ännu godare. 🙂
Återigen TACK för en fantastisk blogg!
Kramar
// Julia
Smarrig den ser ut! 🙂 Har tyvärr en mjölkallergiker hemma, så undrar om det möjligtvis skulle kunna gå att ersätta smöret med smakfri kokosolja kanske…? 😀 Eller kanske kakaosmör? Kanske du inte vet, men känns som att du har lite mer koll på dessa ingredienser än mig och vet kanske om jag är helt fel ute eller om det kanske faktiskt kan gå? 🙂
Ha det så bra! 😀
Kakaosmör eller ghee eller kokosfett! =)
Super tack för snabbt svar, och vilka underbara nyheter! Här ska snarast bakas kladdkaka! Mums 😀
[…] Smält smör och choklad på låg värme. Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund. Häll i springform och grädda i 200 grader i 7-8 minuter. Låt stå kallt, gärna över natten. Om den ska serveras inom 1-2 timmar höj minutantalet till 10 minuter. Servera med en klick vispgrädde och valfria bär! Recept från Åse 56kg.se […]
[…] är lånat från Åse som driver bloggen 56kilo. Bilden är […]
[…] The LCHF Kladdkaka […]
Hej och tack för en fin blogg!
Jag skall efter lång längtan äntligen testa att göra din omtalade kladdkaka imorgon till en 3-rättersbjudning för några vänner.
Min undran, gäller gradantalet på 200 grader vanlig ugn eller varmluft?
Emma
Hej! Vanlig ugn 🙂 Hoppas den smakar!
Åh men tack för ditt snabba svar! Är så spänd på resultatet. Tänkte servera med grädde och hallon eller om jag har tid göra egen glass i min nya lilla glassmaskin 🙂 Å sa massa champagne!
Låter fantastiskt!!
Middagen har blivit framflyttad till tisdag. Hur länge håller sig kakan fin i kylen? Jag har inte gjort den ännu men hade ju varit skönt att göra den idag när man är ledig och då får den ju stå i kylen i drygt två dygn.
Gjorde denna idag använde Lindts intense blueberry smälte choklad och smör över vattenbad och blev kanon .. ska prova med en annan choklad nästa gång dock kom inte blåbärs smaken fram. kanske inte gör det i bakverk. jag gillar inte smälta choklad i en kastrull tycker choklad som smälts i mikro eller i en kastrull smakar bränt. så körde via vattenbad även smöret denna gång. blev toppen. och uteslöt helt sötning det är tillräckligt sötning i chokladen..
Den här kladdkakan är verkligen jätte god. Har rekommenderat denna till flera andra som äter lchf och dem gillade också den. Första gången jag gjorde den använde jag 70% choklad, men har även testat med 86% och det var fortfarande gott. Denna kladdkaka är min favorit och jag har fått beställningar till kalas och annat. Så tack så hemskt mycket för att super recept, och din blogg är så bra! 🙂 Mvh Louise 16år.
En fråga Åse; utesluter du bara sötningsmedel eller ersätter du med någon annan ingrediens?
Uff, det tyckte INTE vi stämde att man kunde skippa sockret! Blev BITTER i smaken… Det gick inte att ens dra ned på sockret ens litegrann!!
Prövade denna i dag (inte prövat förut) efter att ha läst alla underbara kommentarer här vid flera tillfällen, inkl den ovan att man till o med kunde slopa sockret….
Använde två stycken 100grams choklad kakor Marabou Dark Premium (varav en 70% och en 86%). Använde socker – dock inte hela mängden som står i receptet ovan då ena chokladkakan ’ändå var 70%’ och att det stod att man kunde skippa sockret ”eftersom chokladen var så söt”…
Kakan vart BESK!/BITTER! och min son som brukar älska äta 86% choklad rakt av, stoppade efter första tuggan och sa ”BLÄ!” rakt ut… Mina andra två gäster samt jag själv hade svårigheter att äta upp den. Vi brukar annars bara gilla mörk choklad, inkl äter den 86%-iga rakt av…så vart väldigt förvånad!!
Hade den i ugnen ca 9-10min på 200grader eftersom vi skulle äta den samma dag. Och kylde den innan vi skulle äta. Den var relativt fast i konsistensen kyld och även när den stått i rumstemperatur en längre stund var den inte i närheten av rinnig som på din bild. Ungefär som en tryffelpralin i konsistensen, så den var ”mjuk” och ”gräddig”. Den bittra smaken var ännu mer framträdande när den inte var kyld, jag klarade INTE äta den alls då. Fick strö över ganska mycket socker på toppen och kunde då äta den med viss ansträngning pga bitterheten. Hade ätit den kyld men ville ha lite kladdigare konsistens varför jag prövade den igen när den hade stått i rumstemperatur en längre stund.. Ingen större skillnad i konsistens, men som sagt bitterheten gjorde den oätlig.
Serverade förövrigt med vispad grädde och bär. Dvs avvek jag egentligen inget från receptet… hade nästan mer socker eftersom det stod att det inte behövdes om använde 70%-ig choklad..
Vilket märke på chokladen använder du?? Om det kan bero på det??
Ps. Har gjort enstaka andra recept från din sida här och varit riktigt nöjda.. men denna kaka blev tyvärr oätlig trots att vi faktiskt använde socker..
Choklad kan bli bitter om man råka bränna den i smältningsprocessen, kanske hade du för hög värme när du smälte chokladen?
Jag gjorde den här idag och den var verkligen över förväntan, supergod! Jag lade på en kräm av mascarpone, vispgrädde och hallon och och toppade med lite riven mörk choklad, kanon 🙂
Låter supergott!!
En undran bara, är det inte ganska mycket socker i dessertchokladen? Eller har jag missat nåt?
Jag skippar sötningsmedel helt, använder kokos istället. (ca 0.75 dl) så otroligt gott, med hallongrädde till!
Låter gott! Jag har inte heller tningsmedel i längre.
Jättegod! Jag föredrar när kladdkaka är varm, men det går ju inte med den här tyvärr… Men man kan inte få allt här i livet! 🙂
Tack för receptet.
Då får du köra den längre i ugnen och servera den varm – går alldeles utmärkt :))
Blir den fortfarande sådär härligt kladdig då?
Yes =) du får känna med sticka och när den är nästan för kladdig så ta ut den och servera den inom en stund.
För att nyansera upp åsikterna något är min kommentar inte lika hyllande. Smaken är ju väldigt subjektiv så det upplåter jag till var och en men däremot är konsistensen rätt annorlunda än ”originalet”. Det blir mer mousig konsistens än kladdet man är van vid. Den saknar också knäckigheten som sockret ger i den så goda originalkakan. Jag använde 1 dl Canderel strö som sötning vilket ger en något konstgjord smak i mitt tycke, man borde kanske experimentera med mindre sötning men då riskeras nog att det blir mindre smak. Tillsammans med grädde och hallon en väldigt lyckad efterrätt men man ska inte lura sig att det blir samma som en ”vanlig” kladdkaka. Väldigt snabbt och enkelt att svänga ihop.
Det går inte att få samma konsistens utan mjöl och socker. Det gäller ALL bakning utan ”vanligt” mjöl 🙂 Men sen så är det ju så att när man inte äter socker och mjöl så ofta (eller ens) så försvinner referensramen.
Canderel rekommenderar jag inte som sötning. Varken smakmässigt eller innehållsmässigt, innehåller maltodextrin som är en extremt snabb sockerart.
Supergod kladdkaka! Svårt att förstå att den är utan socker, förutom det som är i chokladen förstås 🙂
Fjärde gången jag bakar den här goda kladdkakan för den är så himla god och enkel att göra! Tack för ett bra recept:)
Testade med Lindt 86% chockad. Mycket gott!! Väldigt mastig. Kommer att göra kakan igen. Då utan sötningsmedel i.
Hej hej,
Tack för en superbra blogg :). Undrar lite hur många som denna kladdkaka räcker till och om barn tycker om den? Funderar på att göra den när vi får gäster. Vi är 4 vuxna och 4 barn. Räcker det med en? Eller tycker du man ska göra ngt annat till barnen?
Tack för ett jätte gott recept 😀 den va jätte god och de räckte med 1 bit, sen hade ja lite grädde och jordgubbar till 😀
Godaste LCHF-kladdkakan jag smakat!! Använde Lindt 70% kakao istället för Fatzer, och tillsatte inget extra sötning, det blev jättegott ändå!
Tack för receptet Åse!!
[…] i bakverk är att en liten bit räcker gott och väl. Utgick ifrån det underbara receptet från Åses blogg med lite justeringar. 75 g smör 150 g mörk choklad 2 ägg 80 g krossade mandlar och valnötter […]
[…] väldigt bra. Både näringsmässigt och mängdmässigt. Istället avrundande jag det hela med lchf-kladdkaka (utan sötningsmedel såklart eftersom jag och min man är mycket skeptiska till dessa) och en […]
Hur gott som helst!!
Verkligen supergod!
Glömde skriva att det ska självklart vara smält fett ….
Hej! man kan absolut göra sin egen choklad istället för att köpa den dyra färdiga!! det är ju hur lätt som helst dessutom. Du behöver 100 gram smör/kokosfett och 3 msk kakaopulver, sötning efter behov såklart om man vill. Ställ det kallt en stund om du vill ha hård, eller använd direkt i baket! Lycka till.
Ser flera som frågar om det går att använda kakao istället för choklad. Det tvivlar jag på men det finns ju faktiskt 86% och 100% choklad att få tag i så testa det istället.
Denna kladdkaka är riktigt god! Behöver dock undvika socker till 100% och funderar därför på att göra den med sockerfri choklad nästa gång. Beter den sig likadant när man smälter den, d v s blir konsistensen densamma? Spelar det någon roll för slutresultatet? Är nybörjare på det här, därav min okunniga fråga.
Alltså, det här är den GODASTE kladdkakan jag ätit. Din blogg är min räddning för att inte hamna i det där träsket att äta samma sak hela tiden. Du är grym!
Jag brukar göra denna delat på fyra, har små springformar som är precis lagom.
Gjorde den utan sötningsmedel. Jättegod!! Ännu godare dagen efter 🙂 Men nu undrar jag, går den att frysa? Vore toppen att ha ”på lut” i frysen.
Passar perfekt till att frysa!! =)
Tack för en grymt bra recept!
Denna kladdkaka är ljuvligt god!!!
Går det att byta ut de 200 gram chokladen till kakao eller dylikt? För om jag har räknat rätt, vilket jag är relativt säker på, ligger denna kladdkaka runt 10% kolhydrater om man inte använder sig av choklad med tillsatt socker. (Den choklad jag införskaffade var Fazer Premium Mörk Choklad, 70% kakao, 100 gram med 32 gram kolhydrater (samt 42 gram fett)). Funderar på om det fungerar med kakao och lite extra sockerersättningsströ, vilket skall testas nästa gång. Vill mest höra om du vet något mer om detta.
Ser så himla god ut!
Vet du kcal per bit? Skulle vara kul att veta 🙂
[…] Den här varianten blev suveränt god och uppskattades även av de som inte äter LCHF. Ursprungsreceptet är hämtat från 56kilo.se bloggen. […]
[…] älgfärsbiffar med kantareller, timjansmör, lingon och ugnsbakade grönsaker, kladdkaka (recept härifrån men jag hade 90% choklad istället för 70%), 3 glas […]
Hej åsa!
En liten dum fråga kanske… men vad händer om jag inte har i något sockerersättningsströ? 🙂
Du behöver inte ha någon sötning alls om du inte vill 🙂 eller det du väljer att ha. 🙂
Den här ser jättesmarrig ut! Även om den sägs blir som chokladmousse i konsistensen så hoppas jag att den inte är lika svår att lyckas med. Ska man vispa kraftigt med elvisp eller för hand?
[…] PS: Receptet på kladdkakan hittade jag på här, hur enkel som helst att göra och som sagt…supergod. lchf-kladdkaka […]
[…] så jag slängde (ja, den här kan man faktiskt slänga ihop på 10 min!!) ihop en gudomlig LCHF-kladdkaka som vi avnjöt i kvällssolen med grädde och […]
[…] få till en god efterrätt också. Jag tittade lite på 56kilo.se och hittade några efterrätter (kladdkakan och cheesecake i glas) som inspirerade mig. Sedan gjorde jag inte riktigt lika ändå. Så här […]
Den ser himla god ut! Men jag undrar, blir den inte äggig med så många ägg i?
Nej 🙂
Ikväll ska jag smaka kladdkakan jag gjorde efter ditt recept! Så spännande!!!
Jag brukar inte gilla LCHF bak, men smeten var gudomligt god iallafall!
Kul! Hoppas det smakar!
Ååååååh! Den var jättegod!!! Nästa gång ska jag inte fega och ha den så länge i ugnen bara, så den blir kladdig! Tack för receptet!
[…] besökte alltså Kitty idag. Bjöds på goda kesellaplättar och en fenomenalt god kladdkaka likt ingen LCHF-kladdkaka jag tidigare retat smaklökarna med. […]
[…] kväll gjorde vi en LCHF-kladdkaka. Receptet hittar ni här. Vi hade dock inne vår kaka lite längre i ugnen än det står i receptet så att den skulle bli […]
[…] sen var det kladdkakan. Så himla god! Receptet kommer som de flesta av mina godsaker från 56kilo och vi följde det helt och hållet, förutom […]
Går de på något vis ta bort 70% mörka chokladen och ersätta den med kakao?
Jag vill som skippa chokladen pga att den innehåller socker.
Tacksam för svar 🙂
Hej
Är du säker på att kladdkakan är tillåten för Lchf ??
Den är ju såååå!! God!! Man får cravings efter den.
Godast dagen efter. Hela fam. Älskar den!
Ska ha den på Midsommar, med grädde och jordgubbar på.
Mums! Och Tack använder Lintds 70% choklad
[…] Något annat vackert. Gårdagens efterrätt. En kladdig kladdkaka. Det blev lite sent igår så för att barnen skulle hinna äta innan de gick och lade sig så hann den inte stelna till sig i kylen/frysen. Recept är från 56-kilo. […]
[…] Skriver mer snart men kan passa på och tipsa om en helt fantastiskt god lchf kladdkaka. Hittade på 56kilo.se. […]
Hei hei. Skal jeg bruke usaltet smør i denne oppskriften og tror du det går bra og bruke halvparten sukrin og halvparten kokosblomstsukker ??? Kjempeflott blogg du har, den skal jeg følge videre!! 😉
Ja till båda frågor! =) Kul du gillar bloggen! =)
[…] sås och vanlig köttgryta. Och så ska jag baka en kladdkaka till ikväll (kolhydratsfri variant). https://56kilo.se/lc-lchf-kladdkaka/ Har aldrig testat den så det blir lite […]
[…] Falkman Fredriksons bog, Viktminskning med LCHF, men jeg har også fundet opskriften på hendes hjemmeside. Jeg bagte min kage 10 min, som i bogen, så den blev lidt fastere i midten end det ser ud på […]
[…] Receptet kommer från bloggen 56 kilo. […]
…men BARA 6 minuter? Den såg helt ofärdig ut, så jag vågade inte ta ut den…lät den vara i 10 min.
Resultatet beror så klart på olika ugnar. Den ska se ofärdig ut oxh stelnar sedan i kylskåp.
[…] https://56kilo.se/lc-lchf-kladdkaka/ […]
[…] (Recept från Åse med bloggen 56-kilo, fast jag hade bara 100gram 85% choklad i och det gick bra det […]
[…] Kladdkakan: https://56kilo.se/lc-lchf-kladdkaka/ […]
[…] LCHF-kladdkaka är inte så tokigt alls. jag gjorde en tredjedels sats och fick två rejäla formar. Sen ska det på lite lättvispad grädde och hallon så är det bara att hugga in och njuta! Chokladen som jag använde var Cloettas mörka choklad utan tillsatt socker. Blev så god att till och med A smackade och åt (och han är både kräsen och totalt emot lchf ska ni veta). Otroligt chokladig och god! […]
herregud så gott det ser ut!!!! =)
[…] gräddsås och sallad. Till efterrätt blev det kladdkaketårta med grädde och bär med recept från […]
Hej!
Jag gjorde i bullformar men de blev lite för genomgräddade. Ska jag minska på tiden eller gradantal?
Tack för ett annars gott recept!
[…] i veckan kan vi få äta något “onyttigt” som är LCHF-godkänt. I helgen blev det LCHF-kladdkaka och det var 86 %-ig choklad i. Den var god men otroligt mäktig så man behövde inte någon stor […]
Hejsan Åse!
Jag tänkte göra denna faaaaaantastiska kladdkaka i en vanlig ugnsplåt (eftersom jag ska ha kalas), har du något grepp om hur mycket smet jag ska göra…funderar på 2,5 ”satser” tror du det blir lagom? Och hur länge ska den då vara inne i ugnen tro?
En liten extra fråga är att jag har provat göra denna kaka några gånger och upplever att den blir godare om den får vara i kylen 1 dyng innan man äter det MEN frågan är hur länge man kan ha den i kylen tror du?
Hälsningar Rebecca
Det beror helt på hur stor och djup ugnsplåt du har. Men 2-3 låter ju lagom. Du fr nog dubbla tiden, men känn efter hur den är, den ska ju vara lite torr på ytan.
Den håller minst 1 vecka i kylskåpet!
[…] que foi ontem). Nossa, ficou muuuito bom! Foi a primeira vez que eu fiz, achei a receita no 56kilo.se (um blog sueco de low-carb), e com certeza vou colocar nos meus favoritos. É facilisssmo de […]
[…] är taget från Åse. Det här inlägget postades i Kärlek., Mat, Nära och kära, Recept och har märkts med […]
[…] hittade jag här. Och den var riktigt god. Jag bytte dock ut den 70% chokladen mot 86, och den blir mäktig, men […]
Oops glöm inte dillen i kräftsoppan-:))))
Ok tack för snabbt svar! Är det samma med Hermesetas strö?
Kommer att bjuda på ett recept på en Kräftsoppa som är sanslöst god,,
Kräftsoppa 4-6 p
4 msk smör
2 msk mandelmjöl
3 medelstora morötter
Fräs morötterna i smöret o mjölet
Tillsätt 1 liter vatten
3 Fiskbuljong tärningar
Svartpeppar efter smak och lite curry och chili krydda
Låt puttra en stund
Tillsätt 400 g kräftost
2.5 dl crème fraîche
1.5dl vispgrädde
Låt puttra en stund så det kokar upp och sedan låt den vila 20 min
Tillsätt 400 g kräftstjärtar eller räkor,musslor eller kanske allt
Värm på igen och servera med ett Lchf foccacia..
Njut o åter njut…
Trevlig kväll o helg!,
Hej!! Det är en variant på detta receptet =) https://56kilo.se/kramig-sagolik-kraftsoppa/
Nej hermesetas strö innehåller maltodextrin som är en extremt snabb sockerart.
Hej tittade på receptet på kladdkakan och sukrin har ju jätte mycket kolhydrater finns det sukrin utan kolhydrater??
Kolhydraterna i sukrin (sockerslkoholer) kan inte kroppen ta upp så det betraktas som noll kolhydrater av kroppen.
Supergod. Jag och mina systrar har blivit LCHF:are och vi älskade denna kaka. Denna kommer definitivt att bakas igen. Det bästa är att sötningsnivån på dina desserter alltid ligger på perfekt nivå =)
Vad kul att höra!!
Vilken storlek på springformen skall det vara. Är notoriskt osäker på alla sådana detaljer. Den här kakan verkar i alla fall så enkel att tom jag kanske klarar av att baka den. Tack för en bra blogg.
Gjorde denna chokladkaka i fredags. Blev lite misstänksam när den efter 6 minuter var vääääldigt rinnig så lät det var inne lite till och sedan in i kylen. När vi skulle skära upp den dagen efter blev jag lite ledsen, den såg så torr ut. MEN. är nog den godaste chokladkakan jag ätit! Hade lite vispgrädde och jordgubbar till. får 5 av 5 i betyg, otroligt lätt att göra, vilket man inte skulle kunna tro av smaken 🙂 Kommer jag att göra fler gånger!
Vad roligt att höra!! :))
Men underbart god! Funderar bara… Kan man frysa in den? Kan ju inte bara äta & äta (nog för att jag skulle kunna)…
Ingen aning men tror det!!
Hej Åse,
Jag undrar en sak och ber om ursäkt om du redan svarat på denna fråga någon annanstans.
Hur fungerar sötningsmedel som Canderel och Hermesetas? Är de OK som alternativ till sukrin eller Stevia, eller bör de undvikas? Det jag vet är att de åtminstone förr rekommenderades till diabetiker, så de bör i alla fall inte påverka blodsockret?
Tack för en fantastisk blogg och lika fantastiska recept!
Hej! Syntetiska sötmedel är ju inte de bästa valen vi ksn göra direkt.. Vissa reagerar på hermesetas och canderel (blodsockret).
Hej Åse!
Detta recept låter lika fantastiskt som dina övriga; jag har hittills aldrig misslyckats med något jag hittar här på bloggen!
En fråga: vet du om det går att frysa överblivna bitar? Vi är bara fyra som ska äta, och risken är att allt inte går åt.
*Mums mums mums* så otroligt god kakan var, bjöd på den när jag fick över lite vänner och alla var överens om hur fantastisk god den är! Grädda de den 6 min, sen ut på balkongen för att svalna 10 min innan vi slängde in den i frysen i 2h – funkade perfa.
Och precis som många andra skrivit tyckte gästerna den var som tryffel 🙂
Tack än en gång Åse för ett fantastiskt recept! Detta var mitt första försök med LCHF-bakning, hade hyresvärdarna över på fika och ville göra något som jag också kan äta och jag blev inte besviken, den var GRYMT god. Jag hade vispad grädde med vaniljpulver och limecest till samt färska hallon, det blev en superbra kombination!!
Hej Åse, Jag kör LCHF och blev enormt frestad av den här kladdkakan…. men då jag utesluter socker så långt det bara går (siktar på 100%), funkar inte riktigt recepter. I Fazers 70%-iga choklad är ju nästan allt socker, som inte är kakao… 28 g/100g. (Och det är samma för Lindt och alla andra, vad jag vet.) Då blir det ju 56 g socker i kladdkakan. Går det att använda rå kakao, och har du i så fall tips på vilken mängd, samt vilka övriga ingredienser man bör ha i för att kompensera? Vill ju ha det där krämiga… Hoppas, hoppas!
Hej! Men hur mkt blir det per bit, det är det viktigaste. Kladdkaka kan man ju göra med kakao också men kan inte tala om vilka mängder etc tyvärr.
86% har ca 19 gram per 100 gram så det är ju bättre!
Hej, jag undrar vart man köper sukrin.
Tänkte pröva kladdkakan i morgon för den såg helt fantastisk ut.
Hej! Sukrin finns i hälsokost men även i dagligvaruhandeln på många ställen. Annars rekommenderar jag hellre Ica Stevia strö.
Hej! Tänkte göra denna i em! Kan jag byta ut sukrin mot stevia?? Hoppas du har möjlighet att svara snabbt:)
Ha en trevlig valborg!!
Kram Sara
När du skriver smör i alla dina efterräter å kakor. Syftar du då alltid på osaltat smör – eller saltat tro? Som i detta och t ex chokladbollar.
Jag syftar alltid på normalsaltat, annars står det osaltat =)
Jättegood!!! Fast jag hittade detta recept i kokboken ”Choklad” från 2005 (av Sara J Stanes), enda skillnaden i recepten är sockret vs sötningsmedel. Hursomhelst – supergoood!
Hej! Mkt möjligt! Jag hittade receptet i en tidning!
Denna kakan ser helt fantastisk ut! Ska bjuda på den nu på fredag när jag fyller år. Liten fråga, vi har använt sånthär ekologiskt vaniljpulver i LCHF innan (sånt som man köper i en miniburk och kostar en förmögenhet) kan man använda det eller det är för starkt så att säga?
Mvh Christine!
Nej det blir toppen!! Grattis i förskott!!
[…] tidigare som mer eller mindre alla varit en besvikelse. Men idag prövade jag receptet jag hittade här och det var gudomligt gott. Dessutom superenkel att […]
Jag gjorde denna kakan i går! Hade inne den lite längre i ugnen och slängde in den direkt i frysen efter jag tagit ut den. Så *vips* blev ”Tryffelkaka”. OMG vad gott!
Visst blir den bra!! Precis som du säger, tryffel!!
Jag älskar den där chokladmousseliknande konsistensen. Undrar om man kan byta ut sukrin mot agavesirap?
[…] med det jag velat göra. Det blev fläskfilé med gorgonzolasås och rostade grönsaker och så chokladkakan till efterrätt. Jag hade inne den lite väl länge så den blev inte så kladdig som vanligt. […]
I dag har jag gjort den här kakan och bjudit på. Den blev uppskattad av mannen, min pappa och barnen som var på besök.. 🙂
Vad kul! =)) KRAM
Hooooooley moooooley…..vilken god kaka!! Och tva helt olika kakor direkt efter baket var det som en kramig mousse och dagen efter som en tryffel….mums mums…det har kommer bli familjens framtida favorit!! Du har dom basta recepten 🙂
Haha jag åt den i går också!! På syrras kalas för min systerdotter =))
Prövade denna förra helgen när vi hade gäster. Alla älskade den!!! Kommer att baka den igen till helgen då det vankas kalas 😀
Vad kul att höra!! Smaska på =)
[…] jag ÅT och inte fotade kan ni kika på bilder av fanskapet här. Den var farligt god. Jag har svårt att tro att det fanns en gnutta LCHF i den. Så god. (Nu vet […]
Ah har precis tjoffat in den här godingen i ugnen! Söndagsmiddag med familjen 🙂
Muuuums!!! Oj vad smarrig den var!
[…] https://56kilo.se/2011/07/lc-lchf-kladdkaka/ […]
Kan man skippa sötningsmedlet? Jag är inte så mycket för übersöta efterrätter, men det får ju inte heller bli beskt :/
OMG, NAM!!!
Jag undrar hur mkt kolhydrater den här innehåller? Det kanske du inte har nån koll på?? Vore intressant och veta hur många kolhydrater (per bit tex) den innehåller.
Den ser SJUKT god ut!!
Hej, den innehåller 8 kolhydrater om man delar kakan på 8 bitar 🙂
Vi delade upp smetetn i två 8,5 dl folieformar och gräddade dem i ca 5-6 minuter. Det var perfekt att sätta i husvagnsfrysen och ta med på semestern. Vi var sex personer på en sådan form, allt som allt 12 portioner. Gott med vispgrädde till…
Åh, nu låter jag säkert dum ,men menar du att det är 8 k per/bit eller totalt för alla 8 bitar? Försöker hitta efterrätter med så lågt antal kolhydrater somm möjligt! 🙂
Tack igen för alla fina recept!
Den ser jättegod ut. 🙂 Men jag får tyvärr inte äta mörk choklad längre pga min njursten.:-( Kan man ta ljus istället?
Jaaa fast då är den inte LC/LCHF vänlig =)
Är den Lchf vänlig alls med 56% socker i chokladen?
Hej! Nu har du iofs svarat på en 5 år gammal kommentar från mig så idag har jag lite annat synsätt på LCHF som livsstil men japps en bit av den här kakan (med 70% choklad) innehåller 7 gram socker (8 gram kolhydrater) – det passar in i en normal LCHF kost och kan likställas med ca 2 dl grekisk yoghurt eller 2 dl grädde – det metaboliseras på exakt samma sätt i kroppen oavsett om sockret kommer från mjölksocker eller från mörk choklad.
Oj? Kollade ju inte datum ?
Jag tänker att man kanske kan använda kakao i stället? Sen har du ju rätt i att 8 kh är väl inte så farligt om man inte äter den varje dag ?
Den såg verkligen mumsig ut! Göttit!
Åhhh den ser helt underbar ut!!!
Den ser inte lite smarrig ut. Måste prova.
Kram
Ser underbar god i, den ska jag baka på fredag när man och barn kommer hem igen. Kram Anna
Hej söta,
Jahaaaaaa, den ska vara såååå kladdig he he Det ska jag prova nästa gång 😉 Såg supermumsigt ut!!! Btw, jag bakade en limpa av en dubbel sats av ostfrallorna så nu har vi rostbröd i kylen hi hi 🙂 Imorse blev det två såna skivor med ägg, mayo och räkor Muuuuums!!!! Nu har jag kört på i fyra veckor och är redo att börja titta lite närmre på kosten då jag hållt mig viktstabil men inte förlorat mer än vätskan 😉
Kram
Gott!! De är perfekta att ha i frysen!!!
Ja gör det, det är nog allt ”gott o extra” du måste kapa. KRAM
Kan man köpa färdigt bröd av dig? *lat* ^^
Paulina, inte måste du köpa färdigt, det är verkligen det mest enkla och snabba brödrecept som finns 😉
Vad då?!? Hur menar du?!? Ha ha Jahhaaaa kanelbullar, kladdkakor, drömmar, glass sååååna saker he he Jo jag vet, jag måste skärna ner på det om jag vill ner i vikt och jag mååååååste bli bättre på att äta MAT Jag är nästan helt säker på att jag inte får i mig tillräckligt med protein… Så större porioner mat när jag äter och inga gottis mellis är nog grejen 😉
Kramiz
Haha ja du är en gottegris av stora mat gumman 😉 MAT ska du äta inte massa mackor, sött etc 😉 ÄVEN om det är LC 😉
Undrar också över detta med sockerersättning. Bra och dålig sockerersättning?
Vad som är bra eller dålig bestämmer man bara själv. Vill man ha 100% naturlig ersättning så är det sukrin eller sötrix.
Glömde: Den ser sjukt god ut! =)
Fråga: Vad säger kistan om all sockerersättning? Märkt ngt? De andra? //P
Jag äter ju LCHF efterrätter ytterst sällan, blir oftast bvara när vi har gäster eller ngn helg så för mig fungerar det bra, jag är bara känslig för xylitol och liknande ersättare i tabletter/tuggummi.
Jo, jag tänkte mest på typen av sockerersättning. Sukralos får jag i mig via Cola Zero, så den vet jag. Vissa andra får man ju knip o spring av, så hur är de andra mot magen. Du har inte märkt ngt då mao =)
Ja det är nog oftast xylitol, maltodextrin etc som man får problem med magen av :/
Hej Åse!
Kladdkakan låter lätt och god! Jag undrar över ”Erythritol+Stevia, tex Ica Sötströ” vad är det första och hur mycket Stevia? Kan man använda bara Stevia? Upplever att det är svårt att dosera med Stevia! Har du tips? Eller enligt kommentarerna verkar flera utesluta sötnng helt? Tack på förhand!
Hej! Ica sötströ är en kombination av erythritol och stevia och har en bra sötma, så det rekommenderar jag 🙂
Jaha då förstår jag!Jag har bara en burk ren Stevia hemma! Hur skulle du dosera med den?
Inte alls dessvärre, bakar aldrig mrd ren stevia och gillar inte smaken på det så du får prova dig fram själv med den 🙂