Kladdkaka LCHF – Den godaste!

23 september, 2018

Gomorron!

I dag ska vi ha släktkalas för Alice och jag och tjejerna ska strax börja baka.
Självklart gör jag den godaste LCHF Kladdkakan!
Den är en utveckling från min populära kladdkaka som ni hittar HÄR men jag tycker att den här blir godare! Tål du inte mandelmjöl så rekommenderar jag det andra receptet dock.

Foto: Lisa Wikstrand

Kladdkakan går att tredubbla receptet och sedan gräddas på plåt, då blir det brownies!
Grädda dem då lite längre, ca 15 minuter.

Jag föredrar att göra den här i en liten springform (20 cm) då jag vill ha den lite högre.


Vid 24 cm blir den lite plattare.

Pudra pulvriserat erythritol över (mixa ica sötströ i mixer) eller vanligt florsocker om du hellre vill ha det.
Servera med lättvispad grädde och njut!
Det blir mastig kladdkaka så jag skär den i 12 bitar.

Prova den här och glöm inte att recensera här nedan om ni provat den och rekommenderar den!

Skriv ut

Kladdkaka LCHF Glutenfri

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12 1x

Scale

Ingredienser

4 ägg
1 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
200 g mörk choklad, minst 70% gärna 86%
200 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt kallna i kylskåp några timmar.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 282
  • Fett: 28.5
  • Kolhydrater: 3.5
  • Fiber: 2
  • Protein: 2.5
28 kommentarer
24

28 kommentarer

Sara 12 maj, 2019 - 10:55

Godaste kladdkakan!!!

Svara
Nina 30 april, 2019 - 13:47

Jättegod! Hade inte så mycket mörk choklad hemma som jag trodde så jag fick dryga ut med mörk choklad med mintsmak. Supergott! Har du provat att frysa den?

Svara
Åse 30 april, 2019 - 13:54

Kul att höra! Det går alldeles utmärkt! =)

Svara
Lise-Lotte 19 april, 2019 - 21:35

Supergod kladdkaka!!!

Svara
Sofia 1 mars, 2019 - 20:00

Äntligen har jag hittat perfekt lchf-recept för kladdkaka!
Men hur är det med chokladen? För den innehåller också socker?

Svara
Maria Thunberg 3 maj, 2019 - 10:13

Om man ex använder chokladen Perlege (hittat den på Ica maxi) som är stevia i blir kakan utan socker!

Svara
Sofia 4 maj, 2019 - 10:27

Jo, men även maltitol som sägs påverka blodsocker :/

Svara
Åse 4 maj, 2019 - 10:28

Ja maltitol är inget bra sötningsmedel!

Svara
Alexandra 19 februari, 2019 - 15:12

Godaste kladdkakan jag gjort och smakat! Tusen tack för recept!

Svara
Åse 19 februari, 2019 - 16:39

Tack vad roligt att höra! ♥️

Svara
Sandra N 29 januari, 2019 - 20:57

Gjorde en halv sats och satte i cupcakesformar och gräddade bara 2-3 minuter. Blev så perfekt! Testade också en tredubbelsats brownie i långpanna (då bytte jag ut mandelmjölet mot pofiber, gick också super!) och bjöd på kalas. Så superflexibelt recept!

Svara
Lena 21 november, 2018 - 16:20

Gott! Ännu godare efter några dagar. Däremot inte krispig som vanlig kladdkaka kan bli på ytan.

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.