Kladdkaka LCHF – Den godaste!

23 september, 2018

Gomorron!

I dag ska vi ha släktkalas för Alice och jag och tjejerna ska strax börja baka.
Självklart gör jag den godaste LCHF Kladdkakan!
Den är en utveckling från min populära kladdkaka som ni hittar HÄR men jag tycker att den här blir godare! Tål du inte mandelmjöl så rekommenderar jag det andra receptet dock.

Foto: Lisa Wikstrand

Kladdkakan går att tredubbla receptet och sedan gräddas på plåt, då blir det brownies!
Grädda dem då lite längre, ca 15 minuter.

Jag föredrar att göra den här i en liten springform (20 cm) då jag vill ha den lite högre.


Vid 24 cm blir den lite plattare.

Pudra pulvriserat erythritol över (mixa ica sötströ i mixer) eller vanligt florsocker om du hellre vill ha det.
Servera med lättvispad grädde och njut!
Det blir mastig kladdkaka så jag skär den i 12 bitar.

Prova den här och glöm inte att recensera här nedan om ni provat den och rekommenderar den!

Skriv ut

Kladdkaka LCHF Glutenfri

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12 1x

Scale

Ingredienser

4 ägg
1 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
200 g mörk choklad, minst 70% gärna 86%
200 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt kallna i kylskåp några timmar.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 282
  • Fett: 28.5
  • Kolhydrater: 3.5
  • Fiber: 2
  • Protein: 2.5

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

65 kommentarer

Maria T 31 mars, 2020 - 18:47

Helt klart bästa kladdkakan nånsin, jag som inte tidigare hade någon springform modell mindre, gick och handlade en 22 cm/diameter enkom för att baka denna smaskiga. Nu har jag gjort en gång som ursprungsreceptet fast fick baka 15 mnuter och den var fortfarande löso dallrig i mitten, men perfekt efter fyra timmar i kylen. Andra gången använde jag 100 gram ljus choklad och 100 gram mörk, båda av märke Cloetta och sockerfri, dessutom en deciliter hackade valnötter i. Denna blev helt utomjordisk god! Undrar om jag också ska testa med rivet apelsinskal, låter som en annan ljuvlig variant.

Svara
Anne 24 mars, 2020 - 20:37

Har haft den inne i 12 minuter, men den är alldeles dallrig och lös, ska den vara det?

Svara
Åse 25 mars, 2020 - 07:07

Den ska vara lite dallrig i mitten ja men inte helt wobblig.

Svara
Gudrun Evander 7 mars, 2020 - 21:28

Jag har gjort denna X antal gånger nu och vi tröttnar aldrig. Jag har i rivet skal från två ekologiska apelsiner, det är såååå gott! Jag river ner skalet i chokladsmeten.
Idag var jag helt i mitt parallella universum och körde med elvispen på full gas när jag blandade i chokladsmeten och de torra ingredienserna. Konsistensen blev som en mousse, och då den var klar och fått stå till sig på altanen i kylan, var den fantastiskt fluffig och fortfarande mousseaktig. Supergod med apelsinmarinerade hallon och lösvispad grädde.

Svara
Åse 8 mars, 2020 - 15:13

Åh vilket bra tips!! Tack för det! ❤️

Svara
Sofia 6 februari, 2020 - 21:41

Detta är på riktigt den GODASTE kladdkakan jag någonsin ätit. Och jag har ätit mååååånga kladdkakor. Det är nästan för bra för att vara sant att man kan äta LCHF och ändå ta en bit sån här kaka till fredagsmyset! Med tanke på att min stora svaghet är choklad i alla dess former bådar detta gott för min LCHF-framtid!

Svara
Åse 8 februari, 2020 - 14:38

Vad roligt att den smakade! 🌼 Tack för feedback!

Svara
Daniel 10 januari, 2020 - 18:02

Fantastisk!

Svara
Åse 11 januari, 2020 - 23:53

🌷 Tack! Kul det smakade!

Svara
Anki 9 januari, 2020 - 08:48

Testade receptet, valde att halvera det och hälla i åtta muffinsformar. Gräddade tills det blev sprickor på ytan, knappt 10 minuter. Valde också att använda ta hälften av varje med mörk choklad och mörk salt choklad. Supergott!

Svara
Åse 9 januari, 2020 - 09:59

Vad roligt det smakade! Tack för tipset om hur du gjorde! =)

Svara
Petra 8 november, 2019 - 06:11

Fantastisk! Bara ett problem. Jag slukade HELA kakan själv. 🤪

Svara
Åse 8 november, 2019 - 09:59

Haha Ooooops! =)

Svara
Eva 23 oktober, 2019 - 18:02

Super god!

Svara
Eva 23 oktober, 2019 - 17:58

Bästa kladdkakan!

Svara
Sandra 19 oktober, 2019 - 09:56

Hej! Jag har precis bakat denna kladdkaka och den blev verkligen jättegod! Jag har dock bara en fråga om näringsinnehållet och jag ganska ny vad gäller LCHF. Är en portion som innehåller 3,5 kolhydrat beräknat utifrån 12 bitar i receptet? Hur kommer man fram till 3,5? Jag tänker att bara sötströ innehåller 85 kolhydrat för 1 dl och sen tillkommer ju lite mer när det chokladen och de andra torrvarorna.
Tacksam för svar:)
Mvh
Sandra

Svara
Åse 19 oktober, 2019 - 10:06

Hej, Ica Sötströ innehåller inga digesterbara kolhydrater, de räknas som NOLL 🙂

Svara
Sandra 19 oktober, 2019 - 11:32

Tack snälla för svar Åse. Det visste jag inte, men då förstår jag mycket bättre:).

Svara
Frida 10 oktober, 2019 - 15:49

Hej!
Tänkte prova denna och undrar om grädden ska vispas innan den rörs ner i chokladsmeten?
Tack på förhand!

Svara
Åse 10 oktober, 2019 - 16:18

Hej!
Nej 🙂

Svara
Martina 1 oktober, 2019 - 22:35

Kan man använda fettrefucerat sesammjöl? Jag har svårt för Mandelmjöl.

Svara
Magdalena 25 januari, 2020 - 08:40

Har du provat? Hur blev det i så fall?

Svara
Magdalena 25 januari, 2020 - 21:37

Provade idag och det blev fantastiskt gott!

Svara
Anna Lundgren 20 september, 2019 - 14:28

Det är andra gången jag gör den nu , men stämmer verkligen tiden i receptet ? För det är ju fortfarande rinnande smet ? Tog ut den nu efter 20 minuter och då är det endå rinnande smet i mitten av kakan ?

Svara
Åse 20 september, 2019 - 14:29

Det beror helt på hur stor ugn du har. Det skiljer sig rejält ugnar emellan men en regel med kladdkakor är att de ska vara wobbly i mitten när man tar ut, sedan ställa kallt så de sätter sig.

Svara
Anna Lundgren 20 september, 2019 - 14:32

Okej då håller jag tummarna . Jag har en standard ugn , är inte alls inne i bakning men gör jag tex en vanlig kladdkaka tar det samma tid som står i recepten , även andra saker . Hur som helst smakade iaf smeten fantastiskt så jag tror verkligen på den här 🙂

Svara
Åse 20 september, 2019 - 16:06

Lycka till! Hoppas det blir bra!

Svara
sara 16 februari, 2020 - 15:32

Hur stor form hade du till 8-10 min?
Jag 20 cm för ville ha lite höjd på kakan, men lååångt ifrån klar efter 10 min. Hela kakan wobblar.

Svara
Åse 16 februari, 2020 - 17:42

Ju mindre form du har ju högre blir kakan och då behöver den längre tid i ugnen, det beror dessutom på hur stor ugn du har. Den ska vara lite wobbly. När den stått kallt ett tag så sätter den sig.

Svara
Tommy 4 mars, 2020 - 17:07

Vad har ugnsstorleken å göra med hur snabbt det går?

Åse 4 mars, 2020 - 17:16

Hej! En snabb googling på ”Do smaller ovens cook faster?” gav mig resultatet att en större ugn distribuerar värmen på annat sätt än en mindre så det kan påverka tiden, det är vad jag upplever i min ugn som är stor.

Tommy 4 mars, 2020 - 17:46

Hej! Tack för snabbt svar. Har en ganska stor ugn jag oxå. Tror i mitt fall det var min lilla form som gjorde att den fortfarande var väldigt rinnig efter 10 min. Hur stor är din form?

Åse 5 mars, 2020 - 09:04

Yes ju mindre form ju högre blir kakan och då får man ha den inne längre.
Det är många år sedan jag lade upp receptet så vet inte vilken storlek jag hade då.

Tina 1 september, 2019 - 15:29

Chansade och gjorde den här till min sons födelsedag då jag ju också vill vara med och fika trots att jag kör lchf. Var lite skeptisk, men jisses vad god den blev! Jag gjorde den dagen innan och det gick jättebra. serverade med glass, vispgrädde och färska hallon och blåbär. Blev succé i hela familjen! Älskar den!

Svara
Åse 1 september, 2019 - 15:43

Vad roligt att höra! Kul att det smakade och att alla uppskattade!

Svara
Anna Unosson 14 september, 2019 - 14:47

Det var den bästa kladdkakan någonsin, tack för receptet.

Svara
Sara 12 maj, 2019 - 10:55

Godaste kladdkakan!!!

Svara
Nina 30 april, 2019 - 13:47

Jättegod! Hade inte så mycket mörk choklad hemma som jag trodde så jag fick dryga ut med mörk choklad med mintsmak. Supergott! Har du provat att frysa den?

Svara
Åse 30 april, 2019 - 13:54

Kul att höra! Det går alldeles utmärkt! =)

Svara
Lise-Lotte 19 april, 2019 - 21:35

Supergod kladdkaka!!!

Svara
Sofia 1 mars, 2019 - 20:00

Äntligen har jag hittat perfekt lchf-recept för kladdkaka!
Men hur är det med chokladen? För den innehåller också socker?

Svara
Maria Thunberg 3 maj, 2019 - 10:13

Om man ex använder chokladen Perlege (hittat den på Ica maxi) som är stevia i blir kakan utan socker!

Svara
Sofia 4 maj, 2019 - 10:27

Jo, men även maltitol som sägs påverka blodsocker :/

Svara
Åse 4 maj, 2019 - 10:28

Ja maltitol är inget bra sötningsmedel!

Svara
Alexandra 19 februari, 2019 - 15:12

Godaste kladdkakan jag gjort och smakat! Tusen tack för recept!

Svara
Åse 19 februari, 2019 - 16:39

Tack vad roligt att höra! ♥️

Svara
Sandra N 29 januari, 2019 - 20:57

Gjorde en halv sats och satte i cupcakesformar och gräddade bara 2-3 minuter. Blev så perfekt! Testade också en tredubbelsats brownie i långpanna (då bytte jag ut mandelmjölet mot pofiber, gick också super!) och bjöd på kalas. Så superflexibelt recept!

Svara
Lena 21 november, 2018 - 16:20

Gott! Ännu godare efter några dagar. Däremot inte krispig som vanlig kladdkaka kan bli på ytan.

Svara
Camilla 15 november, 2018 - 13:33

Ska det vara osaltat smör även i denna kladdkaka?

Svara
Åse 15 november, 2018 - 14:52

Spelar ingen roll tycker jag. Jag kör alltid saltat i allt jag gör:)

Svara
Rebecca 7 november, 2018 - 13:59

Hur mkt är en portion?

Svara
Åse 7 november, 2018 - 14:00

Det står i receptkortet, receptet ger 12 portioner.

Svara
Elvira 14 september, 2019 - 21:16

Helt underbar smak och konsistens!
Blandade med 70% och 86% choklad.
Saknar dock den där krispiga ytan som ”vanlig” kladdkaka ger.
Men annars helt underbar!

Svara
Emelie 7 november, 2018 - 11:42

Känner man smaken av mandelmjöl i denna kladdkaka?

Svara
Åse 7 november, 2018 - 12:11

Nej!

Svara
Emma 13 oktober, 2018 - 21:44

Jag har bakat ditt andra recept på kladdkaka många gånger genom åren. Idag var det första gången jag testade detta. Tog en form som var exakt 20 cm, lät den vara inne 11-12 minuter då jag upplevde den väldigt lös. Sen tog jag ut den utan att mycket mer hade hänt. Blev lite osäker där, är det tanken att man ska öka på tiden om kakan är högre?

Efter 5 timmar i kylskåp så testade vi kakan. Väldigt lös och krämig i konsistensen, inte som det andra receptet som är mer tryffelliknande. Den var väldigt god, jag smakar dock grynigheten från mandelmjölet när den är såhär mjuk, så jag tvivlar på att jag hade kunnat bjuda på den till folk som inte äter lchf.

Jag kommer att baka denna fler gånger, men ska testa med bredare form nästa gång tror jag. Jag använde idag sockerfri mörk choklad, vilket kanske även det påverkar konsistensen. Hade varit kul att se en bild eller filmklipp där man ser hur den ser ut när du tar ut den från ugnen!

Svara
AlexBalex 26 september, 2018 - 10:24

Låter smaskens 😛 Tror du man kan använda durramjöl istället för mandelmjöl?

Svara
Åse 26 september, 2018 - 10:34

Det kan jag dessvärre inte svara på, aldrig använt durra och känner inte till bakegenskaperna.

Svara
Kalashelgen och en mustig Chiligryta - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 24 september, 2018 - 10:00

[…] hade gjort min favvo LCHF kladdkaka och tjejerna hade gjort Daimkladdkaka (vanlig […]

Svara
Katarina 24 september, 2018 - 09:41

SÅ GOD!
Jag serverade den som söndagsfika och ojoj så god den var! Tog 86% choklad, aldrig vågat det innan men det blev så gott! Den här kommer jag göra många gånger! Ska prova att göra den i långpanna också! TACK för underbara recept!

Svara
Anna 24 september, 2018 - 06:10

Hej,gjorde dian snabba fro frallor igar rev ner en morot i mseten blev jattegott!Prova!

Svara
Åse 24 september, 2018 - 09:00

Åh det låter gott!! Blev nog ännu saftigare! =)

Svara
Jenny 23 september, 2018 - 12:09

Denna ska testas!! Tror du den går att bjuda en diabetiker på? Borde väl inte höja blodsockret så mkt?

Svara
Åse 23 september, 2018 - 12:18

Den är diabetikervänlig, gör den på 86% choklad och använd Ica Sötströ.

Svara
The LCHF kladdkaka / Chokladkaka - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 23 september, 2018 - 10:39

[…] rekommenderar även det HÄR receptet som jag själv gör nu för […]

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.