Laxnigiris på blomkålsris

24 februari, 2020

Hej hej på er!

Jag har precis fått i mig frukost: Ägg och Makrill – FAVORIT!

I går åt vi Sushi här hemma, vi är ju tokiga i Sushi! Tyvärr ballar min mage ut av för mycket ris speciellt när jag varit strikt ett tag och då är ju Laxnigir på blomkålsris sååååå gott!
REKO Sushi som vi handlar från (Gamla Rå Epok) har ju grönsaksris som alternativ i sina bowls så det brukar jag ta!

jag är tokig i Wasabi! Finns ju både som pulver och som pasta, ta det som ni föredrar!
Ingefära är ju ett måste till också!

Här kommer receptet! SLURP!

Skriv ut

Laxnigiris på blomkålsris

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

1 Salma
1 litet blomkålshuvud
1 msk creme fraiche
lite salt
12 msk risvinäger (börja med lite, smaka av)
Wasabi och japansk soja


Instruktioner

Skär laxen på snedden i tunna skivor (finns youtube klipp om du är osäker)
Dela blomkålen i buketter och kör i matberedare/blender. Lägg i mikrosäker skål. Täck med plastfolie och kör i micro i ca 7 minuter på full effekt.
Låt svalna och blanda sedan med en klick creme fraiche, lite salt och risvinäger. Det ska bli en stabbig smet.
Forma nigirrullar och pudra lite wasabi (om pulver, annars lägg en liten klick pasta) ovanpå och sedan på laxen.
Fövara kallt en stund.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Tina 24 februari, 2020 - 16:31

HUR smakar Salma-lax?
Jag har tyvärr inte kunnat äta lax på ett tag då jag råkade köpa en lax i portionsbitar som hette ”Pacific”, det var bland det värsta jag smakat. Nästan smak av tran o mycket ”fiskig”…..
Bara undrar för i grunden gillar jag ju lax…
Hade gärna testat detta med wasabi

Svara
Åse 24 februari, 2020 - 16:49

Du har inte ätit sushi?
Salma är sushi lax – dvs oerhört gott och fin kvalitet.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.