Laxfrittata och gratinerade champinjoner

av Åse

Hej på er! Hur mår ni idag?
Här har dagen försvunnit i ett nafs! Det städas och fixas och plockas här hemma och det är dags att börja fundera på middagen!
Här kommer två av mina recept från nya numret av Mat & Hälsa! Dessa gillar jag lite extra!
Gratinerade champinjoner är sååå gott som plock och dessa är riktigt smarriga! Ni hittar receptet här.
Laxfrittata
4 portioner
8 ekologiska ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 litet broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
200 gram kallrökt lax (varmrökt går också bra!)
1,5 dl riven västerbottensost
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 gr. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Skölj grönsakerna och skär ner i mindre bitar och lägg i smord form. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Skär i portionsbitar vid servering.
SMARRIGT!
IMG_2425
IMG_1378
IMG_2424-2
Jag fick några frågor på Instagram var mitt Ipad fodral kommer från och det kommer från DAY, älskar det! Så snyggt och stilrent!
Jag är en riktig applenörd så vill ha snygga fodral etc till mina bebisar 😉
IMG_1909
IMG_1910
I morgon börjar två veckor av otroligt massa skoj! Hektiskt kommer det bli men jag älskar att leva fartfyllt ju!! Ni kommer ju givetvis få följa med på allt som händer! ♥
Ha en skön kväll så hörs vi imorgon!
PS! Här kommer en liten nyttig info för de som ifrågasätter att jag använder 1 msk honung till ett recept på 15-20 portioner granola…
2 rutor Marabou Premium 70% motsvarar 2,5 sockerbit
2,5 sockerbit motsvarar ca 9 gram honung = 1 tesked honung
Vilket innebär att det är betydligt mindre socker i tex min granola (via honungen) än om man äter 2 rutor mörk choklad som ju är acceptabelt för de flesta.
Tack Ingela på LCHFbutiken för infot! Jag vägrar sila mygg men svälja kameler!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Korv en måndag och midsommarmat - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 3 juni, 2015 - 09:53

[…] är ju egentligen en peace of cake! Finns så mkt gott man kan göra! Den här rekommenderar jag! Min Laxfrittata, eller varför inte laxrullar, eller kanske ostkorgar med […]

Svara
Uteträning i solen! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 22 april, 2015 - 15:28

[…] kan fylla med lite allt möjligt! DETTA receptet är en av mina […]

Svara
Martina Rönnmark 20 januari, 2014 - 18:55

Hej Åse.
Jag gjorde den Italienska laxen till middag idag och den var fantastiskt god. Kommer definitivt att göra den igen. Tycker att din blogg är jättebra och ger mig massa inspiration.

Svara
Åse 21 januari, 2014 - 09:42

Kul det smakade!! Och att du trivs här! =)

Svara
Ann Hake 16 april, 2013 - 10:07

Hej Åse!
Jag ska göra dina köttbullar med brunsås som finns i din kokbok.
Det står att pofiber ska svälla med grädde o köttbuljong,men det står inget om köttbuljong i receptlistan.Blir lite fundersam och hoppas jag får ett svar.
Ha det gott! Ann

Svara
Åse 16 april, 2013 - 10:18

Tack för påpekandet, antecknar! Stryk det bara, det är kalvfonden som syftas så blanda pofiber med grädde och sedan i med övriga ingredienser när det svällt ett tag.

Svara
Karin 16 april, 2013 - 09:06

Bra inlägg om choklad och honung! Jag har själv undrat varför nötter och choklad är mera ok än en liten frukt ibland. Sedan undrar jag om du har några tips på varför jag, efter förra årets viktnedgång på 19 kg nu snarare har gått upp 2 kg? Jag verkar inte bli av med dem trots att jag äter som vanligt och joggar en del. Jag hade accepterat min nya vikt och behöver inte gå ner mer, men dessa två kg som jag gått upp under 2013 vill jag bli av med!
Äter varierat med mejeriprodukter, protein, kål, broccoli etc.

Svara
Mariel 15 april, 2013 - 18:31

Vad bra att jag fick veta hur mycket socker det är i chokladen. Jag skulle inte äta 2,5 sockerbit när jag kom hem från jobbet, men det är lätt att slänga i sig ett par bitar choklad och tycka det är ok, så nu är jag mer motiverad att låta bli chokladen 🙂
Håller med de andra, din granola är fantastiskt god och bloggen den mest inspirerande matbloggen jag hittat. Tack för alla recept!

Svara
Elin 15 april, 2013 - 07:54

Du gör sååå goda recept Åse! du har blivit en stående receptkälla för oss flera gånger i veckan. Och som plus har vi blivit 7 kilo smalare (både jag och min sambo 🙂 ) Du har hört det förr… men du ska veta att du är en väldigt härlig inspiration!

Svara
Åse 15 april, 2013 - 11:02

GRATTIS!! Och tack för dina rara rader =)

Svara
Mia 14 april, 2013 - 23:01

Hej Åse, följer din blogg dagligen, tycker du har en fantastiskt sund inställning till mat och ätande! Äter själv på liknande sätt sedan ca ett år och har blivit av med det värsta ”suget”. Är i princip nöjd med mina vanor och min vikt, men ibland får jag återfall, ibland rejäla sådana (senast i påskas). Blir enormt besviken på mig själv och upplever det som mycket tungt att komma tillbaka på rätt spår igen. Ibland är det som om jag fortsätter äta för att ”straffa” mig själv, eller för att ”bevisa” att jag ändå inte kommer lyckas med att hålla vikten (har alltid pendlat). Jag undrar om du haft liknande ”återfall” och hur du i så fall hanterade dem?
Tack för en grymt inspirerande blogg!

Svara
Åse 15 april, 2013 - 11:04

Hej! Det händer mig också!! Vi lever i en värld som inte vi är anpassade för, vi har ett överflöd av socker som lockar (och vi är skapade till att vilja äta så mycket fett och sött som vi kan!) och vi lever i en värld med höga krav på oss som gör att vi ibland belönar och tröstar oss med sött (vilket också är ett naturligt beteende! Så ha inte dåligt samvete, fortsätt att välja bra mat så att du minimerar de gångerna då du överäter dåliga saker! jag tror på dig!!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 14 april, 2013 - 21:15

Vilket gott recept, innehåller några av mina favoritingredienser! Är riktigt sugen på att testa granolan också 🙂

Svara
Helena 14 april, 2013 - 20:14

De gratinerade champinjorna testades igår. Jättegoda!

Svara
anna 14 april, 2013 - 20:05

Det är ju det bästa med dig, att du är så sund i ditt tänk 🙂 Ingen fanatiker utan du använder din kunskap ihop med sunt förnuft. Fortsätt så!!

Svara
Anneli Kåhre 14 april, 2013 - 20:02

Ytterligare ett recept jag måste prova! Är säkert lika gott som det ser ut! Intressant med jämförelsen honung och choklad. Jag tar en bit choklad ibland, känns okej. Det bästa är att jag inte har sötsug nu längre, efter att ha lagt om kosten.

Svara
Mathilda 14 april, 2013 - 19:55

Hej! Tack för inspiration och fina bilder. Jag och min man äter lågkolhydratkost och trivs super med det. ”Problemet” är att vi har en dotter på 9 månader som så smått ska börja äta av vår mat. Vad har du för tips? Tycker du att vi ska koka t.ex. potatis och ris till henne? Tack på förhand!

Svara
al68 14 april, 2013 - 19:53

Gjorde din granola igår, super god. Ha en skön kväll, kram kram

Svara
Monica 14 april, 2013 - 19:11

Hej. Håller med dig att 1 msk honung gör varken till eller ifrån men….får inte ihop din matematik 😉 Om 1 tsk honung är 9g måste 1 msk vara 27 g dvs 7,5 st bitsocker dvs 6 rutor choklad…..men det spelar fortfarande ingen roll…..;)

Svara
Åse 14 april, 2013 - 19:15

27 gram honung på 20 portioner är är 1,35 gram honung per portion dvs betydligt mindre än 2 chokladrutor

Svara
Pia 14 april, 2013 - 18:53

Hej! Laxfrittatan ska jag prova, den ser jätte fin ut, såg den i tidningen också!
Du tar jätte fina bilder, förresten! Gillar din blogg! /Pia

Svara
Åse 14 april, 2013 - 19:48

Tack Pia!! ❤

Svara
Anja 14 april, 2013 - 18:06

Bra Åse jag håller med dig, varför alla dessa förbud? man behöver inte överdriva så länge man inte slarvar hela tiden. Äter man bra för det mesta så kan inte en tsk honung eller en bit choklad spela någon roll. Jag unnar mig gärna det men ser till att sköta mig ännu mer resten av tiden.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.