Kram från ett strålande vackert Nederländerna!
Vi har nyss fått frukosten serverad av Annas Alex (stekta ägg, Annas fröbröd, ost, grönsaker och röd grape) Gottigt!
Nu ska vi ge oss i väg till ett mysigt café, loppis och in till Swolle för fortsatt mys!
Här kommer ett recept från min bok Åses kök (länk i bannern här ovan) – detta är en perfekt helgrätt! Prova den =)
Vi hörs! KRAM
Skriv utLångstekta kotletter i dragon- och parmesansås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 fläskkotletter
smör att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
saft av ½ citron
1 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 msk smör
1 msk dijonsenap
2 tsk dragon
1 tsk honung
2 dl riven parmesan
salt och peppar
Kryddblandning:
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk persilja
Instruktioner
Ta fram kotletterna och låt dem bli rumstempererade. Lägg dem i en skål med kryddblandningen.
Sätt ugnen på 175 °C.
Bryn köttet på båda sidorna på hög värme. De ska bara få färg, de genomsteks i ugnen sedan. Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
Blanda alla ingredienser till såsen utom parmesanosten. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt parmesanen.
Häll såsen i formen över kotletterna. Färdigstek köttet i nedre delen av ugnen i 1 ½ timme.
Servera med kokt krossad blomkål.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Denna kunde jag inte kommentera på ”80/20 REGELN” men såååå bra skrivet!👍 Delade den på FB 😊
Mer av sådant😉🙏
kul du gillade! Kraam!