Långlagade kotletter med senap- och dragonsås

20 maj, 2019

Heeeeej darlings!

 

Adminmånda’ idag!
Love to hate! Suttit kloss på kontorsstolen sedan 8 och än är jag inte klar. Samtidigt sååå skönt när det är klart!
Jag behöver mina adminmåndagar då jag sitter med allt sådant som jag gärna skjuter på under veckan.
Fakturor, kvitton, beställningar, mail, samlat på mig receptinspo, strukturerat upp och nu känner jag mig helt pånyttfödd! Värsta jag vet att ha saker som hopar sig!
Verkligen något som jag blev bättre på när jag gick stresscoachutbildningen – struktur och att inte skjuta upp för mycket och för länge.
Skulle tagit paus och tränat idag men det får vänta till imorgon!

I kväll blir det lax i en saaaaaaaagolik sås – recept kommer!
Men först en same same but differenträtt – ni hittar en hel del långlagade kotletterrecept här på bloggen.
Detta åt vi i fredags, med ett helgglas rött.
Att laga kotletter i ugn under lång tid ger ett mört kött! Se bara till att alla kotletter ligger under vätska!

Har man för lite vätska eller kotletterna inte ligger under vätska så får man snustorra kotletter istället!

Detta var såååååå gott! MUMS!
Jag serverade blomkålsmos med riven parmesan i 😎❤️

Här kommer receptet!

Skriv ut

Långlagade kotletter med senap- och dragonsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo benfria kotletter
salt, peppar
smör att steka i

Sås:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 msk konc kalvfond
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1/2 msk tomatpuré
2 tsk tamarisoja
5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
3 tsk torkad dragon
lite salt, svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem hastigt på båda sidorna i het panna, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan.
Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Fräs lök och vitlök i lite smör eller olja.
Rör ner fond, grädde, tomatpuré, soja & fraiche.
Låt koka upp och smaka sedan av.
Häll såsen över kotletterna.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar.
Servera med valfritt tillbehör.


9 kommentarer

Abira 26 september, 2019 - 19:31

Vad är det för kotletter?

Tack för bra recept

Svara
Ann-Sofie 10 juni, 2019 - 11:24

Denna rätt var så god, och så lätt att göra
Tack för alla dina bra recept 🙂

Svara
Åse 10 juni, 2019 - 11:46

Kul det smakade! ⭐️

Svara
Eva 24 maj, 2019 - 19:39

Det här ska vi testa med karré! Tack för alla dina kanonrecept //Eva

Svara
Siw Lindh 22 maj, 2019 - 09:26

Hej! Lagar många av dina goa recept. Tusen tack för alla tips och råd också! Vad tycker du om fläskytterfilé? Kan man ta det istället för kotletter och ändrar man på något, tex gradantal?
Kram på dig och ha en fin dag!
Siw i Göteborg

Svara
Åse 22 maj, 2019 - 09:38

Hej!
Du kan göra som med kotletter, kanske ha lite mindre tid! Här är ett recept jag har: http://www.56kilo.se/flaskytterfile-i-himmelsk-gronpepparsas/

Kram!

Svara
Agneta Lindahl 20 maj, 2019 - 22:27

Hej! Tack för alla fina recept! Jag har gjort många maträtter bland annat balsamicokyckling. Fantastisk god. Du får till smakdjup så bra i dina recept. Jag och min man ska åka till Helsingborg 30 maj och sova över en natt. Kan du tipsa om någon bra restaurang inne i city för att äta middag på? Man behöver säkert boka ett tag innan eftersom det är en röd dag. Har du sedan någon bra lunchrestaurang att tipsa om på fredagen innan vi åker hem till Stockholm med tåget. Ha det nu så bra och blogga på! Hälsningar från Agneta.

Svara
Åse 21 maj, 2019 - 09:05

Hej! Gastro är en toppenrestaurang för kvällen och till lunch rekommenderar jag Redi Mat eller Chateau Foret

ha så skoj!

Svara
ÅsaS 20 maj, 2019 - 22:20

Jag som alltid får till de torra kotletterna har nu lärt mig hur man INTE ska göra.. Jag behöver m a o mer vätska! Tack för det tipset! Så nu ska det definitivt bli kotletter till middag igen, efter alla dina tips och råd!
Njut veckan! Det ska jag. Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.