Långlagade kotletter i tomatsås

16 mars, 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Hej hej på er!

Jag försöker komma ifatt efter helgen, jag tog lite helgledigt så jag har lite recept m.m att dela med mig av till er!
Långlagade kotletter är det enklaste och godaste sättet att tillaga kotletter tycker jag!
De blir så möra och smakrika.

Här får de puttra i 2 timmar och serveras med en smakrik tomatsås.
Till det serverade jag rotfrukter i ugn (palsternacka, morot, rödlök) – Blanda grönsakerna med lite olivolja, salta och krydda med torkad timjan och ugnsrosta på 225 grader i 35-45 minuter eller tills de är mjuka.

Gott!

Skriv ut

Långlagade kotletter i tomatsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

6 fläskkotletter
smör att steka i
salt, peppar
2 gula lökar
2 morötter
vatten
4 msk tomatpuré
1/2 msk mörk balsamvinäger
1,5 msk konc. kalvfond
2 dl grädde
100 g färskost


Instruktioner

Stek kotletterna med lök. Salta och peppra. Lägg ner 1 gul lök, 1 morot och en halv buljongtärning eller motsvarande kalvfond. Fyll på med vatten så det precis täcker kotletterna. Lägg i tomatpuré och balsamvinäger.
Låt sjuda på svag värme i 2 timmar.
När kotletterna är klara, lyft upp kotletterna,  sila buljongen och red med grädde och färskost. Låt såsen puttra ihop tills den tjocknat.
Servera med ugnsrostade rotfrukter/grönsaker eller valfritt tillbehör.


 

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.