Långlagade kotletter i tomatsås

av Åse

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Hej hej på er!

Jag försöker komma ifatt efter helgen, jag tog lite helgledigt så jag har lite recept m.m att dela med mig av till er!
Långlagade kotletter är det enklaste och godaste sättet att tillaga kotletter tycker jag!
De blir så möra och smakrika.

Här får de puttra i 2 timmar och serveras med en smakrik tomatsås.
Till det serverade jag rotfrukter i ugn (palsternacka, morot, rödlök) – Blanda grönsakerna med lite olivolja, salta och krydda med torkad timjan och ugnsrosta på 225 grader i 35-45 minuter eller tills de är mjuka.

Gott!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagade kotletter i tomatsås


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

6 fläskkotletter
smör att steka i
salt, peppar
2 gula lökar
2 morötter
vatten
4 msk tomatpuré
1/2 msk mörk balsamvinäger
1,5 msk konc. kalvfond
2 dl grädde
100 g färskost


Instruktioner

Stek kotletterna med lök. Salta och peppra. Lägg ner 1 gul lök, 1 morot och en halv buljongtärning eller motsvarande kalvfond. Fyll på med vatten så det precis täcker kotletterna. Lägg i tomatpuré och balsamvinäger.
Låt sjuda på svag värme i 2 timmar.
När kotletterna är klara, lyft upp kotletterna,  sila buljongen och red med grädde och färskost. Låt såsen puttra ihop tills den tjocknat.
Servera med ugnsrostade rotfrukter/grönsaker eller valfritt tillbehör.

 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Annons för TrendRehabMin kod 56KILO ger 20% rabatt - även på redan nedsatta priser Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab