Långlagade kotletter i sås av dragon- och senap

av Åse

Hej hej på er!

Happy lillördag ♥️
Här kommer ett recepttips till er!
Så här tillagar jag oftast kotletter, de blir så saftiga och möra!
En smakrik dragonsås med lite dijon. Oslagbart!

hoppas det smakar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagade kotletter med senap- och dragonsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo benfria kotletter
salt, peppar
smör att steka i

Sås:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 msk konc kalvfond
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1/2 msk tomatpuré
2 tsk tamarisoja
5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
3 tsk torkad dragon
lite salt, svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem hastigt på båda sidorna i het panna, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan.
Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Fräs lök och vitlök i lite smör eller olja.
Rör ner fond, grädde, tomatpuré, soja & fraiche.
Låt koka upp och smaka sedan av.
Häll såsen över kotletterna.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar.
Servera med valfritt tillbehör.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Helle 12 augusti, 2024 - 07:40

Hej
Jag gjorde efter receptet men min sås skar sig. Har du någon idé varför. Smakerna satt och det var supergott!

Svara
Åse 12 augusti, 2024 - 12:47

Hej! Hade du fullfeta mejeriprodukter? Det kan även bero på syran i tomatpurén eller att det var lite för hög värme.
Skulle det hända igen kan du rädda såsen genom att hälla den i en kastrull. Häll i en liten mängd kall vätska, som kallt vatten eller grädde, medan du vispar kraftigt. Detta kan hjälpa till att emulgera såsen igen.
En äggula kan också fungera. Vispa en äggula i en separat skål, tillsätt lite av den skurna såsen till äggulan för att temperera den, och vispa sedan tillbaka äggulablandningen i resten av såsen.

Svara
Helle 12 augusti, 2024 - 15:16

Jag hade fet cf och 30 % grädde. Ja det var lite så jag tänkte att ta över det i en kastrull. Gör nya försök. Tack för svar.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.