Langhe Rosso och Parmalindade kycklingrullader med balsamsås

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Åh, här kommer ett vintips helt i min smak, dessutom till fyndpris!

Den välrenommerade Barolo-producenten och familjeägda G.D. Vajra har lanserat ett elegant och matvänligt rött vin från Langhe DOC gjort på de fantastiska druvorna Nebbiolo, Barbera och Dolcetto.
Vinhuset som är beläget i vackra Piemonte i norra Italien är hyllade för sina fantastiska Barolo-viner från några av områdets bästa vingårdar. Nu lanserar de en Langhe Rosso till fyndpris! 

 Smaken är medellfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, körsbär, viol och rosor.
Svenska folket är svaga för italienska viner förståeligt nog, för man får mycket vin för pengarna och detta är inget undantag – detta är ett fyndvin, både till smak och kvalutet!

”Langhe Rosso består av våra klassiska ursprungstypiska druvsorter. Vinet ger en fin introduktion till Piemonte-regionen och är perfekt till det italienska kökets smakrikedom.” – Aldo Vajra.

Servera vinet vid 16–18  till allt från en mustig Bolognese till en pasta, eller varför inte till italienska lagrade ostar.
Kaka söker maka sägs det ju så tänk italiensk mat så är det enkelt att matcha!

Art. nr 73279 | G.D. Vajra Langhe Rosso, 2021 | Flaska 750 ml | ALK 13,5 % | 119 KR
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det. 

Mitt recepttips till det här fantastiska vinet blir smarika Parmalindade kycklingrullader med balsamsås som jag tycker matchar det här vinet bra!
Smaklig spis!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmalindade kycklingrullader med balsamsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 utbankade kycklingfiléer (eller 8 kyckling­ lårfiléer)
salt peppar
4 msk vitlöksfärskost
½ msk torkad oregano
4 skivor parmaskinka (inte för tunna) smör eller olja att steka i
8 romanticatomater

BALSAMSÅS
3 dl vispgrädde
½ dl mörk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond 1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C.
Lägg de utbankade kycklingfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra på båda sidor. Lägg 1 msk färskost på varje filé och krydda med oregano. Rulla ihop så tajt som möjligt och linda sedan en skiva parmaskinka runtom vardera kycklingrullad.
Stek rulladerna i matfett på medelvärme. De ska bara få färg. Lägg sedan över dem i en ugnsform.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll över rulladerna. Halvera tomaterna och fördela runtom rulladerna. Krydda med mer oregano.
Grädda i mitten av ugnen i c 15 minuter. Sätt eventuellt på grillfunktionen

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

ULRIKA 27 mars, 2023 - 13:19

Hej!
Var hittar man dom fina vinglasen?

Svara
Åse 27 mars, 2023 - 15:00

Hej! De är tyvärr slutsålda, var Cerveras egna kollektion Secret

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.